5 gün önce aldıgım kuşum acemiyim

aterina

Yeni Üyemiz
Adı
bora
Soyadı
ölmez
merhaba arkadaşlar. 5 gün önce muhabbet kuşu aldım.  kuş artık yemini ve suyunu ogrendı gıdıp ıcıyor gezıyor.

daha 4. gunde oglen dısarı cıkarayım dedım elıme gelmedı ama cubuk ustune cıktı oyle cıkardım yerlerde gezdı az uctu korktu sanırım ters bır hareket te yapmadım . sonra tekrar cubuk ustune cıktı oyle kafese goturdum elıme gelmıyor guzel davranıyorum yem le yanıan gıdıyorum avcuma yem alıyorum ama daha erken sanırım.

15 gün kafeste kalması gerekıyormus sanırım oyle duydum. sizce onumuzdekı 1.5 hafta kafesten dısarı cıkarmayım değil i ? bilgilendırırsenız cok sevınırm.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Kuş alışmadan elinize gelmez hatta siz yanına gittiğindede korkar en az 20 gün etrafa ve kafese alışması lazım yoksa her tarafa çarpar ve elinize gelmez önce kuşun sizden korkmamasını sağlayın.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kuş çok ufak sanırım ama bence elinize alın gıdı kaşımalara filan başlayın anca alışır.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Kuş alışmadan elinize gelmez hatta siz yanına gittiğindede korkar en az 20 gün etrafa ve kafese alışması lazım yoksa her tarafa çarpar ve elinize gelmez önce kuşun sizden korkmamasını sağlayın.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
kuşunuzun seveceği şeyleri ( muz,kıvırcık ve elma gibi ya da mama ) kafese takarak alışmasını ve yemesini sağlayın, eğer çok fazla korkmuyorsa bir süre sonra bunlardan birisini kafeste yavaşça elinizle yedirmeye çalışın ama yakalamaya çalışmayın elinizden korkmasın bir süre sonra avucunuzun içerisine koyun orda da yiyiyorsa iyice alışmış demektir, yavaş yavaş ancak bu şekilde kendinize alıştırabilirsiniz daha sonra da dışarı çıkardığınızda bunları tekrarlayın, zaten bir süre sonra size güvenecektir. kuşu kafase yakalayarak koymayı çok fazla denemeyin elinizden korkmaya başlar bir süre sonra bu şekilde yavru değil büyük kuşlar bile alışıyor  :)

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Eray ÖZKILIÇ' Alıntı:
kuşunuzun seveceği şeyleri ( muz,kıvırcık ve elma gibi ya da mama ) kafese takarak alışmasını ve yemesini sağlayın, eğer çok fazla korkmuyorsa bir süre sonra bunlardan birisini kafeste yavaşça elinizle yedirmeye çalışın ama yakalamaya çalışmayın elinizden korkmasın bir süre sonra avucunuzun içerisine koyun orda da yiyiyorsa iyice alışmış demektir, yavaş yavaş ancak bu şekilde kendinize alıştırabilirsiniz daha sonra da dışarı çıkardığınızda bunları tekrarlayın, zaten bir süre sonra size güvenecektir. kuşu kafase yakalayarak koymayı çok fazla denemeyin elinizden korkmaya başlar bir süre sonra bu şekilde yavru değil büyük kuşlar bile alışıyor  :)