50 Çift üretimhane kurulması

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. dün akşam itibarıyla yeğenimle beraber 50 metre karelik boş duran bir depoya 50 çiftlik üretimhane yapmaya karar verdik. sizlerden bu projemizle ilgili yardım bekliyorum. özellikle komple üretimhanesini satacak arkadaşlar varsa görüşmek isterim. daha önce bu şekilde bi yer planlayan yada kuran arkadaşlar sizlerden yardımlarınızı bekliyorum ...

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ilk önce hayırlısı olsun inşallah depo güneş görüodur havalandırmanında iyi olması şart bide salmamı yapmayı mı düşünüosunuz box kafesmi arkadaşlarda düşüncelerinize göre yardımcı olucaktır

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Hoşgeldiniz. Tam anlamıyla ne konuda yardım istediğinizi belirtirseniz daha net cevaplar alırsınız. Maliyet açısındanmı yoksa üretimhane ortamının ne şekilde olması açısındanmı fikir almak istediğinizi belirtmeniz iyi olacaktır. Öncelikle kendi fikirlerinizi ve ne şekilde yapmak istediğinizi tam olarak belirtmeniz iyi olur

E

elaziz2316

Guest
    Aramıza hoşgeldin. Bursa'da bir üretimhane daha olması sevindirici. Hayırlı olsun. Mekanı hazırlayınca açılışa bizi de çağırırsın herhalde.

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Hoşgeldiniz. Tam anlamıyla ne konuda yardım istediğinizi belirtirseniz daha net cevaplar alırsınız. Maliyet açısındanmı yoksa üretimhane ortamının ne şekilde olması açısındanmı fikir almak istediğinizi belirtmeniz iyi olacaktır. Öncelikle kendi fikirlerinizi ve ne şekilde yapmak istediğinizi tam olarak belirtmeniz iyi olur
Şu anda maliyet hesaplamaları içerisindeyiz. kafesleri yapılışı dizaynı çiftlerin seçimi. yeni yavrular alıp 8 ay içerisinde çiftmi çıkarsak yoksa hazır garantili çiftlermi satınalsak. odanın olması gereken oda sıcaklığı salmanın büyüklüğü yüksekliği v.b gibi bu şekilde maliyet hesaplıyoruz. sonuç olarak -0- dan bi küçük üretimhane kuracağımız için daha önce bu işi yapmış ve bi takım faydalı bilgiler alabileceğim kişiler bana yol gösterirlerse yapacağım hataları telafi etmiş olabilirim.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ömer bey hoşgeldiniz  hazır garantili çift olmaz satın aldığınız kişinin üretimhanesinden yavrulu alır sınız sizin üretimhanenizde yavru yapmada problem çıkarabilir 50 çift sıfırdan başlasanız daha mantıklı yani yavru alıp  8 ay sonra eşe atmanız daha sonra 50 çiftin 50 side verimli olacak diye bir şey çok zor daha sonra kendi yavrularınızdan ayırdığınız yavrularınız eşe geldiğinde ortama alışkın bakıma alışkın kuşladan daha çok verim alacaksınızdır bir üretimhanenin oturması en az bir yıl sürüyor

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
hilmi akyldız' Alıntı:
ömer bey hoşgeldiniz  hazır garantili çift olmaz satın aldığınız kişinin üretimhanesinden yavrulu alır sınız sizin üretimhanenizde yavru yapmada problem çıkarabilir 50 çift sıfırdan başlasanız daha mantıklı yani yavru alıp  8 ay sonra eşe atmanız daha sonra 50 çiftin 50 side verimli olacak diye bir şey çok zor daha sonra kendi yavrularınızdan ayırdığınız yavrularınız eşe geldiğinde ortama alışkın bakıma alışkın kuşladan daha çok verim alacaksınızdır bir üretimhanenin oturması en az bir yıl sürüyor
doğru söyluyorsunuz hilmi bey. yavru almak gerçekten daha mantıklı.hayvanı kendı alıştığı ortamdan başka bir ortama sokmak alıştırmak yaşlı kuş için zor olabılır. ama yavru kuş daha çabuk adapte olacağına inanıyorum.birde ırk olarak ingiliz-cekoslavak-jumbo-kırma v.c  gibi. alacağımız yavruları hangi cins almak üretimde bize sıkıntı ve zorluk yaşatmaz. birde işin satış kısmını düşünürsek aralarında fiyat farkı varmıdır. yada yavru muhabbet kuşları satılırken renge- ırka cinsine boyutuna hangi faktörler göz önünde bulundurulmaılıdr

E

elaziz2316

Guest
    Kesinlikle yavru alarak başlamanızı öneririm. 120 civarında yavru alarak geniş salma da kuşları bir müddet beslersiniz. Sonra eş tuttukça ayırırsınız. Evveliyatlarını bilmiş olursunuz. Bence bu daha garantili bir yöntem. Hem bu zaman zarfında da box kafeslerinizi yavaş yavaş ayarlarsınız. Box kafes konusunda Ahmet SALMAN arkadaşımız size yardımcı olabilir.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,2206.0.html

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
Hayırlı olsun yavrudan başlamanızı tavsiye ederim en garantisi ingiliz kırığı çekoslavak bu ayarda kuşlarla başlayın derim kaliteli kuşlarınız olsun büyük bir salmada 1 ay kadar dursun bir birleriyle anlaşanları eşe atarsınız üretimi ayrı arı kafeslerde yapmanızı tavsiye ederim salmada çok sorun yaşarsınız ön önemli noktada üretim yapmak dışar dan göründüğü kadar kolay değil ben yinede iyice düşünün derim ondan sonra karar verin

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
Ahmet Tatlıpınar' Alıntı:
Hayırlı olsun yavrudan başlamanızı tavsiye ederim en garantisi ingiliz kırığı çekoslavak bu ayarda kuşlarla başlayın derim kaliteli kuşlarınız olsun büyük bir salmada 1 ay kadar dursun bir birleriyle anlaşanları eşe atarsınız üretimi ayrı arı kafeslerde yapmanızı tavsiye ederim salmada çok sorun yaşarsınız ön önemli noktada üretim yapmak dışar dan göründüğü kadar kolay değil ben yinede iyice düşünün derim ondan sonra karar verin
tabiki işin zor kısmı yavru büyütmesi ve bakımları. daha önce 4 yıl discus balıklarınla uğraştım. gerçekten yavru büyütmenin zorluklarını burda anladım. aynı şekilde muhabbet kuşlarının yavrularındada bu titizliğin ve dikkat edilecek hususlar olduğunu biliyorum. artık takıldığımız aşamadığız sorunlarımız olunca sizlerin değerli bilgilerinden faydalanmaya çalışacağız izniniz olursa. . .

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
yavru alarak başlamanızı tavsiye ederim.ayrıca yavruların hepsini aynı üreticiden değilde
farklı üreticilerden alırsanız kardeş kardeşe eşe atılma riskinide ortadan kaldırmış olursunuz.
ayrıca petsoplardan, evden gelen kuşlardan damızlık alarak zaman kaybetmeyin çünkü pek hayrını görmezsiniz.
50 gözlük üretim hane dolapları yaklaşık 1500 tl ye mal oluyor.
şimdiden kolay gelsin.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Ömer kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.Sana kuşları yavru olarak almanı tavsiye ederim.Ben 40*40*40 cmlik kafeslerde üretim yapıyorum ve çok memnunum.Salmada çok sayıda kuş olduğu için sorunlar oluşuyor.Üretim yapacağınız deponun havalandırması varsa ve ışıkta alıyorsa iyi bir üretimhane olur.Ben kuşlarımın bir çoğunu rastgele eşe attım ALLAH'a şükür hepsindende yavru aldım.Hatta bazen eşlerini değiştiriyorum.Eğer takıldığın sorular olursa cevap almak için en doğru adrestesin.

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Üstadlar benim de ufak bir üretimhane kurma niyetim var lakin aklıma takılan soru bu her kuluckada eş değiştiren üstadlarımız ; aynı ana babadan olan kuslar arada eş olarak kaynamıyor mu _?

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Dağhan' Alıntı:
Üstadlar benim de ufak bir üretimhane kurma niyetim var lakin aklıma takılan soru bu her kuluckada eş değiştiren üstadlarımız ; aynı ana babadan olan kuslar arada eş olarak kaynamıyor mu _?
Üretime 1 çiftle başladım.  Aynı çiftten 4 ağız yavru aldım. Bu yavrulardan 6 çift olarak üretime devam ettim araya 2 farklı cins erkek kuş  girdi şu an 50 çifte yakın var yalaşık 100 tane 2-3 aylık 90 tane 1.5 aylık var yavru almaya devam ediyorum anlıyacağınız çoğu kardeş çiftler 1 tane bile sakat kuş çıkmadı. Yalnız bazı çiftlerimde ki yumurtalarda embiriyonun gelişmediğine şahit oldum kış soğuk-sıcak dengesizliğine bağlıyorum. Kuşlar çok iri ve sağlıklılar. Yine de sizleri yanıltmak istemem.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Şimdiden hayırlı olsun.ALLAH utandırmasın.bol bol yavru almanız dileğiyle.....