6 Aydır TIK Yok :)

Serkan_Yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Yılmaz
Selam Arkadaşlar.Ben Üretici Bir Abimizden Bir Çift Muhabbet Aldım Yaklaşık 5-6 Ay Önce Ve , Aldığımda Altında Bir Yumurtası Vardı.Yumurtasıyla Birlikte Aldım ve Yumurtasını Altına Sürmedik Yatmaz Diye.Sonra Yavruluğa Girip Çıktı Bir Gün , Eve Gelen Misafir Çocuklarından Ürküp Sonrasında Yumurtayı Kafes İçine Yumurtladı...
Yani Adlığım Dönemdeki Kuluçka Döneminden Bir Fayda Sağlayamadık.
Hayvanları Kendi Haline Bıraktık ve Süper Bir Şekilde Beslediğime İnanıyorum.
Dişisi 1 Ay Sonra Tekrar Yumurtalığa Girdi Çıktı Falan , Yumurtalığı Kemirdi.İçerdeki Malzemeleri Dışarı Attı Bişeyler Yaptı Düzenledi Oraları Falan (Tabi Ben Bu Sırada Hayvanları Hiç Rahatsız Etmiyorum)

Sonrasında Abicim Yine Bişey Olmadı , Son 1 Aydır da Salona Aldım Kafesi Çok Yakınlaşıyorlar Falan Ama Yine Birşey Olduğu Yok. Allah Hayırlısını Versin İnşaallah.
Nerde Yanlışımız Var Bilemedim Üstadlar.

Kafesim Normallerinden Büyük Gibi , 80'e 60' civarlarında.Yükseklikte 60 cm Gibi . (Papağan KAfesi)
Bunun Yüzünden mi .

Açıkcası Çok İstekli Başladım Bu İşe Olmadı Yavru Falan , O İsteğimden Eser Kalmadı Bu Aralar.Kısacası Soğudum Ya , Bırakacağım Galiba.

Fikirlerinizi Bekliyorum Sevgili Üstadlar.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
slm arkadaşım bence pes etme aynı durum benım de basıma geldı 2011 kasım ayında cemal tanıs arkadasdan bır cıft aldım altında 3 yumurtası vardı hatta kusu yerınde gordum kus gercekten yumurtanın uzerınde yatıyordu o takımı yuvalıgı ıle bırlıkte eve getırdım ıkı gun yumurtanın ustunde yattı 3 ncu gunden ıtıbaren daha yatmadı ustelık uc gun boyunca yem bıle yemedıler daha sonra ortama alıstılar kafes degıstırdım yenı kafese alıstılar bu kezde bıt olayı cıktı tuy dokumu felan derken bu zaman kadar geldık ama hatanın bende oldugundan emındın cunkı kuslar gercekten kulucka gecırırken aldım yanı kuslardan emınım o yuzden sabırla bekledım su an altlarında 6 yumurtası var allah kısmet ederse onumuzdekı hafta ıcın yavrularım gelecek darısı senın basına

sunuda bılmenı ısterım ben 5 senedır muhabbetten yavru alıcam dıye ugrasıyorum bu ılk olacak eger kuslardan emınsen sabret bekle dedıgım gıbı ben yerınde gordum kuslar gercekten yumurtanın ustunde yatıyordu ayrıca eve getırdım ıkı gun yattı bu yuzden kuslardan emınım

sende suda olmuş olabılır kımsenın gunahını almak ıstemem ama olan seyler bunlar ben hobıcıyım ama uretıclerın bır kısmı bunu yapıyor ne yazık kı ıse yaramaz cıftlerın altına dıger cıftlerden 2 3 yumurta koyuyorlar yumurtalı cıft dıye satıyorlar belkı sende de boyle bısey oldu ama sakın benı yanlış anlmayın olmamış olabırlıde ben aklıma gelenı bazı uretıcılerın yaptıgını yazıyorum eger aldıgın kısıden ve kuslardan emınsen bekle emın degılse bır uretım haneye gıt gercekten kusun yumurtaya yattıgını kendı gozunle gor oyle yumurtalı takım al

Serkan_Yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Yılmaz
Serkan KUCCUK , Teşekkürler.
Salih KARAVUŞ , Teşekkürler Arkadaşım.
Salih Bey . Ben Kuşları Eve Getirdim , Evde Bi Tane Yumurtayıda Kafesin İçine Yumurtladı :)

Bakalım Bu İşin Sırrı "Sabır" Galiba .

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Bu işler bıraz sabır işi. Sabretmenız gerekıyor.
ciftlerin alışması ıcın zaman tanımanız gerekıyor.
kafesın yerını sabıt tutmanız gerekıyor .
vıtamınlerını eksık etmeyın
yemını suyunu temızlığını duzenlı yapın gerısını beklemeye baslayın saglıklı uretımler dılerım.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Serkan YILMAZ' Alıntı:
Selam Arkadaşlar.Ben Üretici Bir Abimizden Bir Çift Muhabbet Aldım Yaklaşık 5-6 Ay Önce Ve , Aldığımda Altında Bir Yumurtası Vardı.Yumurtasıyla Birlikte Aldım ve Yumurtasını Altına Sürmedik Yatmaz Diye.Sonra Yavruluğa Girip Çıktı Bir Gün , Eve Gelen Misafir Çocuklarından Ürküp Sonrasında Yumurtayı Kafes İçine Yumurtladı...
Yani Adlığım Dönemdeki Kuluçka Döneminden Bir Fayda Sağlayamadık.
Hayvanları Kendi Haline Bıraktık ve Süper Bir Şekilde Beslediğime İnanıyorum.
Dişisi 1 Ay Sonra Tekrar Yumurtalığa Girdi Çıktı Falan , Yumurtalığı Kemirdi.İçerdeki Malzemeleri Dışarı Attı Bişeyler Yaptı Düzenledi Oraları Falan (Tabi Ben Bu Sırada Hayvanları Hiç Rahatsız Etmiyorum)

Sonrasında Abicim Yine Bişey Olmadı , Son 1 Aydır da Salona Aldım Kafesi Çok Yakınlaşıyorlar Falan Ama Yine Birşey Olduğu Yok. Allah Hayırlısını Versin İnşaallah.
Nerde Yanlışımız Var Bilemedim Üstadlar.

Kafesim Normallerinden Büyük Gibi , 80'e 60' civarlarında.Yükseklikte 60 cm Gibi . (Papağan KAfesi)
Bunun Yüzünden mi .

Açıkcası Çok İstekli Başladım Bu İşe Olmadı Yavru Falan , O İsteğimden Eser Kalmadı Bu Aralar.Kısacası Soğudum Ya , Bırakacağım Galiba.

Fikirlerinizi Bekliyorum Sevgili Üstadlar.
SERKAN BEY AY OLAY BENDEDE VAR KUŞU GETİRDİM 1 GÜN SONRA KAFES TABANINA YUMURTLADI TAN 1 HAZİRANDA 6 AY OLACAK TIK YOK AYNI KOLONİDE GETİRDİĞİM KUŞLAR 3. PARTİ YAVRUSUNU VERECEKLER 15 GÜN DAHA MÜSADE VERDİM SONRA AYIRACAĞIM... neeee

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Serkan KUCCUK' Alıntı:
Bu işler bıraz sabır işi. Sabretmenız gerekıyor.
ciftlerin alışması ıcın zaman tanımanız gerekıyor.
kafesın yerını sabıt tutmanız gerekıyor .
vıtamınlerını eksık etmeyın
yemını suyunu temızlığını duzenlı yapın gerısını beklemeye baslayın saglıklı uretımler dılerım.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
Serkan YILMAZ' Alıntı:
Serkan KUCCUK , Teşekkürler.
Salih KARAVUŞ , Teşekkürler Arkadaşım.
Salih Bey . Ben Kuşları Eve Getirdim , Evde Bi Tane Yumurtayıda Kafesin İçine Yumurtladı :)

Bakalım Bu İşin Sırrı "Sabır" Galiba .
evet en başta sabır gelıyor sonra cıftının gercekten saglam olması gerekıyor ben 5 senedır bunu gordum ogrendım sunu sormak ıstıyorum kus yumurta yapabılır evde de yumurta verebılır sen yumurtanın ustune yattıgını hıc gordun mu aldıgın yerde veya senın evde

mia

Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
sirkeci
Merhabalar.oncelikle ben yeni başlayan arkadaşların neden takım halinde veya yumurtalı kuş almaya çalıştıklarını anlamıyorum.kimse kusura bakmasın kuşları esleyebilmekte bu hobinin bir parçası ben yerinizde olsam daha fazla inat etmem.eke kuşlar alır birkaç ay kuşları ayrı kafeslerde besler yerlerine alıştırırım.zaten kuşlar havasını bulunca es seçmeksizin çiftleşmek isteyeceklerdir.sakin vazgeçmeyin çok güzel bı hobiye uğraşıyorsunuz.basarilar

Serkan_Yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Yılmaz
Salih KARAVUŞ' Alıntı:
evet en başta sabır gelıyor sonra cıftının gercekten saglam olması gerekıyor ben 5 senedır bunu gordum ogrendım sunu sormak ıstıyorum kus yumurta yapabılır evde de yumurta verebılır sen yumurtanın ustune yattıgını hıc gordun mu aldıgın yerde veya senın evde

yattığını görmedim fakat , yumurtalığa girip çıkıyordu yumurtalar içindir umarım .s

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
Selim SİRKECİ' Alıntı:
Merhabalar.oncelikle ben yeni başlayan arkadaşların neden takım halinde veya yumurtalı kuş almaya çalıştıklarını anlamıyorum.kimse kusura bakmasın kuşları esleyebilmekte bu hobinin bir parçası ben yerinizde olsam daha fazla inat etmem.eke kuşlar alır birkaç ay kuşları ayrı kafeslerde besler yerlerine alıştırırım.zaten kuşlar havasını bulunca es seçmeksizin çiftleşmek isteyeceklerdir.sakin vazgeçmeyin çok güzel bı hobiye uğraşıyorsunuz.basarilar
selım bey hobı konusunda haklı olabılırsınız ama olmayınca olmuyor ıste bu konuda sana katılmıyorum 5 senedır denemedıgım yontem kalmadı degıl yvaru bır tane yumurta bıle alamadım en sonunda ıkı cıft kusu verdım yerıne kuluckada yatan bır cıft aldım 5 ay bekledım ve mutlu sona ulaştım 5 sendır bekledıgım yavruyu 5 ayda aldım sanırım her sey ortada gerısı sızın gorusunuze kalmış