mustafa buruk
Üyemiz
Arkadaşlar dişim 2 gün arayla 5 yumurta yaptı.Ama hala şişlik var 6. galiba yolda bu hayvan kaç yavruya bakabilir bir lriteri var mı? başka dişi de yok altına süreyim.
Ne yapmalıyım?
Ne yapmalıyım?
Mustafa bey, cevap sorunuzun içerisinde gizli.mustafa buruk' Alıntı:Arkadaşlar dişim 2 gün arayla 5 yumurta yaptı.Ama hala şişlik var 6. galiba yolda bu hayvan kaç yavruya bakabilir ?
Yerinizde olsaydım; Yumurtaların tümü doluysa ilk 3 yumurtadan gelebilecek yavrular için endişelenmezdim Yumurta kabuğunu vaktinde kırabilirlerse hayata daha emin tutunacaklardır fakat 4. ve 4. den sonrakiler için endişe duyardım; kirlenmişlerse silerdim, Yuvalık taban tahtasındaki Concave (İç bükey) çukur yumurtaların kolaylıkla dağılmamasını sağlayabiliyorsa kayıplarınız sıfır yahut çok az olacaktır. Kuluçka döneminizin sorunsuz geçmesini dilerim..mustafa buruk' Alıntı:Ne yapmalıyım?
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:Mustafa bey, cevap sorunuzun içerisinde gizli.
Bir kuş 3 yumurta yapmışsa 3 yavruya rahatlıkla bakabilir.
Bir kuş 9 yumurta yapmışsa 9 yavruya rahatlıkla bakabilir (Eşiyle beraber). Siz yeter ki besini (Yem ve Mama) ihtiyaçtan fazla veriniz. Işığıda çiftleşme döneminde verdiğinizden daha az vermeyiniz.
Yerinizde olsaydım; Yumurtaların tümü doluysa ilk 3 yumurtadan gelebilecek yavrular için endişelenmezdim Yumurta kabuğunu vaktinde kırabilirlerse hayata daha emin tutunacaklardır fakat 4. ve 4. den sonrakiler için endişe duyardım; kirlenmişlerse silerdim, Yuvalık taban tahtasındaki Concave (İç bükey) çukur yumurtaların kolaylıkla dağılmamasını sağlayabiliyorsa kayıplarınız sıfır yahut çok az olacaktır. Kuluçka döneminizin sorunsuz geçmesini dilerim..
+++Sezgin ANIL' Alıntı:yumurta kontrolü yapın boşsa alın yumurtayı dişi yumurtayı ısıtacam diye uğraşmasın