6. yolda

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Arkadaşlar dişim 2 gün arayla 5 yumurta yaptı.Ama hala şişlik var 6. galiba yolda bu hayvan kaç yavruya bakabilir bir lriteri var mı? başka dişi de yok altına süreyim.
Ne yapmalıyım?

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞIM ÇOK AÇIKLIK GETİREREK SORU SOMUŞSUN CİNSİ NE KAÇINCI KUL SI BAKIMINA BAĞLI ELLE TAKVİYE YAPARSIN YUM ÇIKANA KADAR BİRÇOK BİLMECE VAR YUK AŞAĞI ÇAPRAZ TERS  VS HELE O GÜN DELSİN ACELE YOK BBS EVİ GİBİ İZLEYEREK HAYVANLARI SIKMA YUMURTALARIN TELEFİNİ GÖRME MAZALLAH SLM

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
siteyi araştırmanızı öneririm sorduğunuz sorunun cevabını ararken çok daha güzel bilgilere ulaşacaksın.bol yavrular almanı dilerim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
mustafa buruk' Alıntı:
Arkadaşlar dişim 2 gün arayla 5 yumurta yaptı.Ama hala şişlik var 6. galiba yolda bu hayvan kaç yavruya bakabilir ? 
  Mustafa bey, cevap sorunuzun içerisinde gizli.
  Bir kuş 3 yumurta yapmışsa 3 yavruya rahatlıkla bakabilir.
  Bir kuş 9 yumurta yapmışsa 9 yavruya rahatlıkla bakabilir (Eşiyle beraber). Siz yeter ki besini (Yem ve Mama) ihtiyaçtan fazla veriniz. Işığıda çiftleşme döneminde verdiğinizden daha az vermeyiniz.

mustafa buruk' Alıntı:
  Yerinizde olsaydım; Yumurtaların tümü doluysa ilk 3 yumurtadan gelebilecek yavrular için endişelenmezdim Yumurta kabuğunu vaktinde kırabilirlerse hayata daha emin tutunacaklardır  fakat 4. ve 4. den sonrakiler için endişe duyardım; kirlenmişlerse silerdim, Yuvalık taban tahtasındaki Concave (İç bükey) çukur yumurtaların kolaylıkla dağılmamasını sağlayabiliyorsa kayıplarınız sıfır yahut çok az olacaktır. Kuluçka döneminizin sorunsuz geçmesini dilerim..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
6 yüksek bi sayı değil 9 10 yumurta yapan kuşlarda çok var 1 2 sininde boş olma ihtimali yüksek ayrıca şişlik yumurta yapmasa bile bi süre daha devam eder

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
6 yüksek bi sayı değil 9 10 yumurta yapan kuşlarda çok var 1 2 sininde boş olma ihtimali yüksek ayrıca şişlik yumurta yapmasa bile bi süre daha devam eder

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ortam şartları, sağlıkları ve beslenme durumları normal olduğunda 5-6 yavruya rahatlıkla bakabilir

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Arkadaşlar 6 çok derken 7. de geldi.Şimdi sıkıntım daha büyük.İlk yumurta 27 mayısta geldi bugün 18 haziran ama yavru çıkmadı henüz.Bu gün 22. günü ama gelen giden yok yumurtaları da işaretlemedim döllümü değilmi diye bakamıyorum rahatsız etmemek için .
Vehasılı beklemedeyim.
Hepinize teşekkürler. :)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yumurta kontrolü yapın boşsa alın yumurtayı dişi yumurtayı ısıtacam diye uğraşmasın

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Mustafa bey, cevap sorunuzun içerisinde gizli.
  Bir kuş 3 yumurta yapmışsa 3 yavruya rahatlıkla bakabilir.
  Bir kuş 9 yumurta yapmışsa 9 yavruya rahatlıkla bakabilir (Eşiyle beraber). Siz yeter ki besini (Yem ve Mama) ihtiyaçtan fazla veriniz. Işığıda çiftleşme döneminde verdiğinizden daha az vermeyiniz.
  Yerinizde olsaydım; Yumurtaların tümü doluysa ilk 3 yumurtadan gelebilecek yavrular için endişelenmezdim Yumurta kabuğunu vaktinde kırabilirlerse hayata daha emin tutunacaklardır  fakat 4. ve 4. den sonrakiler için endişe duyardım; kirlenmişlerse silerdim, Yuvalık taban tahtasındaki Concave (İç bükey) çukur yumurtaların kolaylıkla dağılmamasını sağlayabiliyorsa kayıplarınız sıfır yahut çok az olacaktır. Kuluçka döneminizin sorunsuz geçmesini dilerim..