Degerli büyüklerim ve arkadaslar merhaba. Araniza izmirden katiliyorum. 29 yasindayim. 3 cift muhabbet kusum var ikisi cift kuluckada. Hobi amacli yapiyorum diye basladim aliskanlik haline dondu muhabbet kusu bende
sorunum ve su. Ciftimin birisi toplamda 7 yumurta yapti. 1 yumurtasini yedi alti yumurta ile kuluckada. Ilk uc yumurtanin uzerine neredeyse hic yatmadi. Suanda da kuluckadan hic kalkmiyor. Son yumurtasini iki gun once yapti. Bu ciftin ciflesmesini izlerken disinin ciftlesme pozisyonu aldigini ama erkegin disiyi yemleyerek ayagini sirtina atip tunege kerkindigini gordum. Yani kusun uzerine cikmadi. Erkegin yasli oldugunu dusunuyorum ayrica erkek konusuyor. Yani evcil. Yine erkegi bir defa disi kuluckadayken yine tunegine kerkinirken gordum. Yaniberkegin ciftlesemedigini dusunuyorum. Elimde saglam ama tüy düzen bir erkek daha var. Yumurtalarin hepsinin bos cikmasi durumunda kuluckayi bozup es mi degistireyim? Yoksa yumurtlamaya devam eden diger ciftmin yumurtalarini bos yumurtlayan ciftin yumurtalariyla mi degistireyim? Es degistirmeye karar verirsem diger es erkegi disinin duyamayacagi ve goremeyecegi sekilde mi uzaklastirmaliyim?