6 yumurtada bos

ccene23

Yeni Üyemiz
Adı
Candas
Soyadı
Cene
Degerli büyüklerim ve arkadaslar merhaba. Araniza izmirden katiliyorum. 29 yasindayim. 3 cift muhabbet kusum var ikisi cift kuluckada. Hobi amacli yapiyorum diye basladim aliskanlik haline dondu muhabbet kusu bende :)  sorunum ve su. Ciftimin birisi toplamda 7 yumurta yapti. 1 yumurtasini yedi alti yumurta ile kuluckada. Ilk uc yumurtanin uzerine neredeyse hic yatmadi. Suanda da kuluckadan hic kalkmiyor. Son yumurtasini iki gun once yapti. Bu ciftin ciflesmesini izlerken disinin ciftlesme pozisyonu aldigini ama erkegin disiyi yemleyerek ayagini sirtina atip tunege kerkindigini gordum. Yani kusun uzerine cikmadi. Erkegin yasli oldugunu dusunuyorum ayrica erkek konusuyor. Yani evcil. Yine erkegi bir defa disi kuluckadayken yine tunegine kerkinirken gordum. Yaniberkegin ciftlesemedigini dusunuyorum.  Elimde saglam ama tüy düzen bir erkek daha var. Yumurtalarin hepsinin bos cikmasi durumunda kuluckayi bozup es mi degistireyim? Yoksa yumurtlamaya devam eden diger ciftmin yumurtalarini bos yumurtlayan ciftin yumurtalariyla mi degistireyim? Es degistirmeye karar verirsem diger es erkegi disinin duyamayacagi ve goremeyecegi sekilde mi uzaklastirmaliyim?

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Çok iyi anlayan biri değilim kardeşim.  Senin gibi hobi amaçlı başladım alışkanlık yaptı :)  bende de yumurtalar boş çıkıyor.  Erkekte sorun var.  Kuşlar birbirlerini görüp seslerini duydukça daha çok ciftlesiyorlar bunu fark ettim çiftleri karşılıklı olan kendi yaptığım kafese koydum ise yariyor

ccene23

Yeni Üyemiz
Adı
Candas
Soyadı
Cene
Ismail bey yanitiniz icin teşekkürler. Erkek yerinde duramiyor. Disi kuluckadan cikinca ciftlesmek istiyor. Belkide ciftlesiyorlar. Cere rengi iyice koyulasti ama benim sorunum ciftlesme esnasinda erkegin disi kusun üzerine çıkmamasi.  Disi zaten suan 6 yumurta ile kuluckada ancak yumurtalar boş

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
kardeş ilk kuluçkada böyle sorunlar oluyor sen son yumurta üzerinden 7 gün geçince bak dolumu boş mu diye nette bununla ilgili çok video var neyse sonra vitamin ve mama takviyesini artır 3 kuluçka geçirsinler yine boş olursa o zaman erkeği değiştir

ccene23

Yeni Üyemiz
Adı
Candas
Soyadı
Cene
Ahmet bey sizede ilginizdne dolayi tesekkurler. Yumurtalar henuz kanlanmadi. Bende kuluckasini bozmak icin icin gununu bekliyorum. Erkek konusan dolayisi ile evcil kus oldugu icin tunege kerkinme huyu tedirgin ediyor beni. Forumda baska arkadaslara ait bir kac yazi okdudum tunege kerginme huyunun duzelmedigine dair. Ama bugun dahi gozleledigimde erkek disiye ayak atip fena halde sıkıstiriyor. Disi pozisyon aliyor devami yok

ccene23

Yeni Üyemiz
Adı
Candas
Soyadı
Cene
Suanda kuluckada olan ve yumurtalari dolu olan bir ciftim daha var. Onun yumurtalarini bos yumurtalari olan disinin altina atayim diye dusunuyorum. Bu arada kuru mama havuc yumurta kabugu ve yumurta ile yapip buzluga attigim mamadan iki gune bir muhakkak veriyorum. Hatta suan kuluckada olmayam bir cift o mamadan vermedigim gun taban kagidini yiyor.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
eğer kuşlar yorgun değilse bence yumurta kaydırma yapmayın derim diğer çiftin düzeni bozulmasın. Her kuş farklı candaş bey acemiliğini zamanla atacaktır umarım yavrularını görürsünüz sağlıklı üretimler

ccene23

Yeni Üyemiz
Adı
Candas
Soyadı
Cene
Ahmet bey tesekkurler. Bende öyle karar verme asamasindaydim. Kuslarim guzel ve iri. Esleri bozmak istemiyordum zaten. O zaman 1 gun daha bekleyip yumurtalari alayim. Kuslar yorgun degil gayet hareketli ikiside tuyleri de parlak. Erkek olgun diye dusunuyorum tek endisem tunege kerkinme hareketinden vazgecemeyecegini dusunmem ama sizde acemiligi atar diyorsaniz bekleyeyim