ACABA BEN YANLISMI YAPIYORUM ????

kuyumcuvedat

Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
kuyumcu
S.A CUMLETEN  YAKLASIK BIR YILDIR SITENIZE UYEYIM  VE ELIMDEN GELDIGI KADARIYLA  SITEYI TAKIP ETMEYE CALSIYORUM

BASKALARIYLA SOHBET ETTIGIMDE  25 30 CIFTTEN COK YAVRU ALIYORLAR  AMA BEN  YAVRU SIKINTISI CEKIYORUM

45 ÇİFT MUHABBET KUSUM VAR  SUREKLI  OLUMLER VE HASTAKLIKLAR  BUDA BENI COK  UZUYOR

NORMAL BAKIM CIZELGEMI  YAZIP SIZ USTADLARLA PAYLAŞMAK İSTEDIM
1: YEM OLARAK BEYAZ DARI VE ASPUR  KULLANIYORUM HER SABAH YEMLERİ DEĞİŞTİRİRİM
2:  YAVRULU CIFTLRE HERGÜN DİĞER CİFLERE 3 GUNDE BIR YAVRULU KUSLARDAN AZ OLMAK KAYDIYLA MAMA VERİYORUM
3:HAFTALIK RUTİN BİR SEKILDE  PAZAR DAN PAZARA YAVRULUKLARI TEMİZLERİM  ( BİR TUTAM HEMSTER TALASI VE BİT PİRE  TOZU  HARMANLAYARAK)
4: HER AYIN 15 VE 30 DA  SİRKELİ  SU HEM İÇEÇEKLERİ SUYA HEMDE BANYO SUYUNA KOYARIM

5:ZEMİNLERİNDE İNCE KUM  KOYUYORUM VE AYDA BIR KEZ TEMİZLİYORUM KUM HEM ELENMIS VE YIKANMIS  ;GUNESTE KURUTULMUSTUR

6:GAGA TASI VE KEMIK KESINLIKLE EKSIK ETMEM

7:HAFTADA IKI KEZ BANYO GUNLERİ VARDIR

BASKA NELER  EKSIK KALIYOR VEYA NERDE YANLIS YAPIYRUM LÜTFEN YORUMLARINIZI BEKLIYORUM

SAYGILARIMLA

Murat TÜRK

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRK
Yem konusunda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.Ben daha önce açık yem kullanıyordum.3 Aydır biraz pahalı ama  kaliteli yem kullanıyorum.Mamaya mutlaka diazyme - bira mayası -yeni yenide keçiboynuzu tozu katıyorum.Ölümlerim yok denilecek kadar azaldı.
Allah gönlünüze göre versin...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bakımda bir sorun yok gibi gözüküyor.Önemli unsurlardan bir taneside sıcaklık ve temiz hava sirkülasyonu bo noktaya çok dikkat etmemiz gerekiyor. sıcaklık kaçmasın diye kapı pencere tamamen kapatılır ayrıca bir havalandırma sistemide kurulmaz buda balkteriyel rahatszlıkların başlamasına bir etken olur. Muhakkaki temiz hava sirkülayonu çok öenmli bir unsur buna dikkat etmek lazım.

Tekrar bol yavrulu günler diliyorum...

mavigemi

Uzman Üyemiz
Adı
Emrah
Soyadı
MUSAYIN
Bakımda bir sorun yok gibi ama üretimhanedeki hava temizliğine dikkat etmelisiniz.Temiz hava girişi  ve kirli havayı dışarıya atacak bir sistem olmadan üretim çok zordur.45 çift az değil.Üretimhanedeki hava muhtemelen kuşlara yetmiyor.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
1-Temiz hava
2-Temiz hava
3-Temiz hava
4-Periyodik temizlik
5-Suların tazeleği
6-Kaliteli çeşitli yemler(Aspur,darı,yulaf vb..)
7-Sabit ısı
8-Taze mama ve mamanın mümkün olabildiğince erken verilmesi
9-Diazyme 256-Bira mayası-mineral ve vitaminler
10-Kümesin gün içinde aldığı ışık miktarının 12-15saat olması
11-Kümese mümkün olabildiğince dışarıdan yabancı sokulmaması.Yabancı biri girecekse bile geren önlemlerin alınması.(Ayak banyosu,önlük vb.)
12-Kendimize ayırdığımız yavruların kan takibi için belirlenmesi ve kardeşlerin eş olmamasına dikkat edilmeli.
13-Eşlerin belirli aralıklarla dinlenmeye alınması ve salmalarda rahatça uçurulması.
14-Periyodik olarak paraziter ilaçların ve antikoksidal ilaçların kullanımı
15-Mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanılmaması

Daha da yazılabilir ama şimdilik aklıma gelenler bunlar...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Emrah MUSAYIN' Alıntı:
Bakımda bir sorun yok gibi ama üretimhanedeki hava temizliğine dikkat etmelisiniz.Temiz hava girişi  ve kirli havayı dışarıya atacak bir sistem olmadan üretim çok zordur.45 çift az değil.Üretimhanedeki hava muhtemelen kuşlara yetmiyor.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Yem konusunda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.Ben daha önce açık yem kullanıyordum.3 Aydır biraz pahalı ama  kaliteli yem kullanıyorum.Mamaya mutlaka diazyme - bira mayası -yeni yenide keçiboynuzu tozu katıyorum.Ölümlerim yok denilecek kadar azaldı.
Allah gönlünüze göre versin... +1

kuyumcuvedat

Üyemiz
Adı
vedat
Soyadı
kuyumcu
ilgınıze ve önerilerinize cok tesekkur edrım  hava sırkulasyonu ve ısı 

oldukca  havadar ve ısı sıda sabıt denecek kadar  özen gösterıyrum 

mama ve yemde bir degısıklıge gıdecegım 

hepınıze sonsuz tesekkurler