acaba haftada 1-2 gün suluklarda süt mü vermeliyiz??

canpasa

Üyemiz
Adı
Ahmet Can
Soyadı
Paşaoğlu
Sütün Faydaları
Süt, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7'den 70'e herkesin vücudu için lüzumlu olan bütün besinleri dengeli olarak içinde bulunduran, vazgeçilmez tek besin kaynağıdır.

Süt, büyüme ve gelişmenin temel yapı taşlarını içerir. Vücudun birçok hayati fonksiyonunu sağlayan kalp, sinir ve kas hücreleri için gerekli unsurlara sahiptir. Sütte, kalsiyumun yanı sıra, potasyum, fosfor ve protein bulunur.

Süt, hücre dokularının oluşmasında, yıpranan kısımların yenilenmesinde önemli rol alırken, uzun ve sağlıklı bir hayat için ideal bir besindir.

Bilhassa, 2 yaşın altındaki çocuklara tam yağlı süt verilmelidir.

Faydaları saymakla bitmeyen sütün veya sütten yapılan yiyeceklerin günde en az yarım litre tüketilmesi gerekmektedir. Ancak Türkiye'de, kişi başına yıllık süt tüketimi, sadece 5-6 litre düzeyindedir. Dünya yıllık süt tüketimi ortalaması ise 18-20 litredir. Yıllık süt tüketimi, AB ülkelerinde 80-90 litre, ABD'de ise 120 litreye kadar çıkmaktadır.

Yarım kilo süt, günlük ihtiyacımız olan; kalsiyumun % 75'ini, fosforun % 60'ını, iyotun % 25'ini, B2 ve B12 vitaminlerinin % 77’sini, C vitamininin % 15'ini, A vitamininin % 23'ünü, D vitamininin ise % 16'sını karşılar.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin en temel öğelerinden birisi olan sütün diğer bazı faydaları şöyle özetlenebilir:

-Büyüme ve gelişmeyi sağlar,

-Dişleri korur ve çürükleri önler. Yemek arası içecek olarak dişleri de korur,

-Hücre ve doku oluşumunda rol alır,

-Saç ve tırnak oluşumunda rol alır,

-Yağsız süt, kolesterolü düşürür,

-A, B, C, D, E, K vitaminlerni içerir,

-Yaraların çabuk kapanmasını sağlar,

-Kanın çabuk pıhtılaşmasını sağlar,baktabul

-Kasları güçlendirir,

-Hücreleri onarır,

-Kemikleri sertleştirir,

-Kronik bronşiti önler,

-Kemik erimesini önler (yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak kemiklerdeki kalsiyum ve proteini hızlı kaybederiz. Böylece kemikler yavaş yavaş kuvvetini kaybedip, daha kırılgan hale gelir),

-Beynin gelişmesi ile çalışmasında faydalıdır. 

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
annenin yavruları beslerken vermiş olduğu kursak sütü çok yakın bir işlevi yerine getirir.memeli olmayan canlılarda soylarının devamı için mutlaka belli bir takım yöntemler geliştirirler.ayrıca süt, kuşunuz da taşıyamayacağı derecede gaz oluşumu sağlayabilir.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
tuna akgün' Alıntı:
annenin yavruları beslerken vermiş olduğu kursak sütü çok yakın bir işlevi yerine getirir.memeli olmayan canlılarda soylarının devamı için mutlaka belli bir takım yöntemler geliştirirler.ayrıca süt, kuşunuz da taşıyamayacağı derecede gaz oluşumu sağlayabilir.
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Süt kuşlarda ishal yapar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
tuna akgün' Alıntı:
  oluşan gaz kuşlararın sindirim sisteminde problemlere neden olacaktır

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ahmet bey, sütün bozulma süreside uzun değildir.
    Fakat, bitkisel proteinin yanında hayvansal proteinde oldukça önemlidir. Belki miktarı fazla olmamak kaydıyla (suya karıştırılarak) verilip kafeste uzun süre tutulmadan sunulabilir.

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Fakat, bitkisel proteinin yanında hayvansal proteinde oldukça önemlidir. Belki miktarı fazla olmamak kaydıyla (suya karıştırılarak) verilip kafeste uzun süre tutulmadan sunulabilir.
+1

uyan group

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
UYAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
Yılmaz beye katılıyorum,suyun içinde sabah erken saatte verilip 1-2 saat sonra çekilebilir.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Her şey kuşlarımıza göre değildir. Deneme yanılmalara gerek olmadığını düşünüyorum. Ancak bunu söylerken vitamin ve mineral olarak ihtiyaçlarını vermekteyim. Bundan fazlasına gerek yoktur. Bu işe yeni başlarken bende aynen şunuda vereyim, bunu versem nasıl olur gibi farazi olarak şeyler veriyordum. Zamanla benim söylediğimi bütün arkadaşlar anlayacaklardır.

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
BİLGİLER ÇOK FAYDALI AMA KUŞLARA ÇOK YARARI OMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

E

elaziz2316

Guest
hilmi akyldız' Alıntı:
  oluşan gaz kuşlararın sindirim sisteminde problemlere neden olacaktır
    Bişi merak ettim. Gaz oluşumuna sebep olan diğer bazı sebzeleri veriyoruz. Kuşların sindiriminde bu sebzeler gaz yapmıyor mu yoksa ?  :-[

Gaz yaratan gıdalar
Bu konu ile ilgili bilimsel araştırma sonucu fazla değil, ancak tecrübeler baklagiller (hemen her türü) , süt ve süt ürünlerinin en yoğun barsak gazı oluşturan gıdalar olduğunu göstermektedir. Diğer gıdalar arasında ise: soğan, kereviz, havuç, kuru üzüm, kayısı, erik suyu, buğdaydan elde edilen gıdalar, brüksel lahanası, lahana , kabak sayılmaktadır.

Kaynak: http://www.ailem.com/templates/library/1759.asp?id=13170

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Bişi merak ettim. Gaz oluşumuna sebep olan diğer bazı sebzeleri veriyoruz. Kuşların sindiriminde bu sebzeler gaz yapmıyor mu yoksa ?  :-[

Gaz yaratan gıdalar
Bu konu ile ilgili bilimsel araştırma sonucu fazla değil, ancak tecrübeler baklagiller (hemen her türü) , süt ve süt ürünlerinin en yoğun barsak gazı oluşturan gıdalar olduğunu göstermektedir. Diğer gıdalar arasında ise: soğan, kereviz, havuç, kuru üzüm, kayısı, erik suyu, buğdaydan elde edilen gıdalar, brüksel lahanası, lahana , kabak sayılmaktadır.

Kaynak: http://www.ailem.com/templates/library/1759.asp?id=13170
  İsmail bey, Yumurta kabuğuna mikroskopla bakıldığında üzerinde Hava/gaz çıkışı için delikler olduğunu görülebilir. Bu durumda gaz bir embryo için bile sorun olmuyor. Yavru ve yetişkinler için gaz probleminden çok çokta endişe etmeyebiliriz kanaatindeyim..

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
ARKADAŞLAR BEN SÜT OLAYINI ÇOK UYGUN BULMUYORUM
SÜTÜN YERİNE AKTARLARDAN ALACAĞINIZ ÇOK FAYDALI BİTKİLER VAR
BU ŞİFALI BİTKİLERİ ALIP ÇAY GİBİ DEMLEYİP SOĞUDUKTAN SONRA KUŞLARINIZIN SULUKLARINA KOYABİLİRSİNİZ

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN SÜT OLAYINI ÇOK UYGUN BULMUYORUM
SÜTÜN YERİNE AKTARLARDAN ALACAĞINIZ ÇOK FAYDALI BİTKİLER VAR
BU ŞİFALI BİTKİLERİ ALIP ÇAY GİBİ DEMLEYİP SOĞUDUKTAN SONRA KUŞLARINIZIN SULUKLARINA KOYABİLİRSİNİZ
Çok iyi fikir.

tuna.sec

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
tuna
Soyadı
akgün
arkadaşlar fazla uzatıp dallandırarak canınızı sıkmak istemem ama vücuttaki gaz oluşumunu gerçekten hafife aldığınızı düşünüyorum.yediği yoncayı biraz abartınca ölümden dönen (afedersiniz)inek gördüm.bu ufaklıklara neler olacağını tahmin etmek bile istemiyorum.ama tabiki sizler bilirsiniz.ben kuşlarımı ihtimal bile olmuş olsa böyle bir rizikoya atmam

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
sütün ishal yaptığına şahit oldum denemenizi tavsiye etmemselahattin ustama katılıyorum burada taze papatya çıktı stresleri içim
n ben akşam demledim içtim sabahta kuşlara verdim sndirimi rahatlattığı için 2 tanesi biraz ishal oldo hemen akşamına normalr döndüm slm

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  İsmail bey, Yumurta kabuğuna mikroskopla bakıldığında üzerinde Hava/gaz çıkışı için delikler olduğunu görülebilir. Bu durumda gaz bir embryo için bile sorun olmuyor. Yavru ve yetişkinler için gaz probleminden çok çokta endişe etmeyebiliriz kanaatindeyim..
    Teşekkürler Yılmaz bey.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
KUŞLAR GEREKENİ YEMDEN ALIYOR BENCE MEHMET BEYİN DEDİĞİ GİBİ NEKADAR FAZLA ŞEY SUNARSAK O KADAR SORUN ÇIKAR YEM KARIŞIMINI İYİ AYARLAYALIM HAFTADA BİR YEŞİLLİK, VİTAMİN VE ELMA SİRKESİ VERELİM YETER