Acemiden mama tarifi

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
ben bu işlerde acemiyim . 2.defa mama yapıyorum kuşlarıma . bu sefer içine kattıklarımı söyleyecegim üstatlar yorumlarsa sevinirim...
2 yemek kaşığı hakiki mısır unu (marketlerde satılanlardan değil, hakiki mısır unu )
2 dilim çavdar ekmeği
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1,5 yemek kaşıgı susam
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 adet haşlanmış yumurta
1,5 adet havuç ....

aslında içine ruşeym de ekleyecektim ama eve gelirken aklıma geldi unutmuşum inşallah bi sonraki mamaya . sizce nasıl bir mama olmuş ?

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Fikret SAĞ' Alıntı:
BU MAMAYI KAÇ ÇİFT KUŞA VERİYORSUN
2 tane eş kuşumua veriyorum yani 4 kuşa . ama kalanı dolaba koydum 4 gün daha o mamayı verecegim kalanını eski bir tabaga koyup bahçeye koyacagım .
hatta ben şöyle yapıyorum , misal yemliğin üstündeki kabukları üflüyoruz ya normalde, ben üflemiyorum oldugu gibi bahçeye döküyorum bahçede karınca veya kuşlar yiyor (karınca şimdi yok ama yazında götürüyorlardı  :D) yada yeni darı filizleniyor  ;D

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Fikret SAĞ' Alıntı:
ALTLARINDA YAVRU VARMI
birisinde 2 yavru 4 yumurta var , ama yumurtalar diğer eşin . o eşin dişisi sakatlandı ayagına basamıyor bugün yavrusu çıkmıştı beslemedi öldü . bende yumurtaları o dişinin altına koydum .

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Yumurtaya göre çok fazla koymuşun bence digerlerini
diğerleri derken ? zaten hepsi kalorisi yüksek malzemler fındık , ceviz , susam . ekmeğide az koydum zaten bi mısır unu fazla kaçtı onun kıvamını tutturmak için havucu fazla kattım biraz zaten 2 havucun hepsini kullanmadım birisinin neredeyse sadece suyunu kullandım .

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
1 Yumurtaya 1,5 yemek kaşıgı kaatmışın bu mamanın normal sitedeki tarifinde 4 yumurtaya 1-2 yemek kaşıgı digerlerinden katıyorlar sen 1 yumurtaya baya fazla katmışın :)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
1 Yumurtaya 1,5 yemek kaşıgı kaatmışın bu mamanın normal sitedeki tarifinde 4 yumurtaya 1-2 yemek kaşıgı digerlerinden katıyorlar sen 1 yumurtaya baya fazla katmışın :)
hangisi fazla un mu? fındık mı? ceviz mı? susam mı ? havuç mu ?

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Aşağı yukarı hepsi çok Kuşlar yumurta tadını alsın onları biraz azaltında :)