ACİL SALMONELLA BAŞLANGIÇ

h4rman

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
er
Merhaba Uzun süredir hobi amaçlı üretim yapıyorum. Bi kuşumda maalesef SALMONELLA yada sallabaş dediğimiz hastalık başladı. gözlemlemlerime göre merkezi sinir sisteminde başlamış. kusma yok ishal yok yeme içmede sorun yok şişlik yok ayakta vs de.denge sorunu uyku sorunu yok. dışkı gayet sağlıklı duruyor. belirli Aralıklarla kafasını arkaya yandan atıyor topluyor. Kötü olan 4 yavrusu var ve nasıl bir yol izlemeliyim kararsız kaldım. Öncelik olarak B kompleks vitamin ve Ek Selenyum ağırlıklı takviye ile başlayıp devam mı etmeliyim. Yoksa baytril ile tedaviye mi başlamalıyım. Yavruları olduğu için karasız kaldım. Babada var hastalık ayırıpta mı tedaviye alınmalı. Kafes ve ekipmanları virkon s ile Dezenfekte ettim diğer kuşlarımdan ayırdım. Bilgi sahibi olan yada tecrübe etmiş olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Uzun ve zorlu bir süreç olacak. Baş dönen kuşları kurtarmak çok kolay değildir. Ancak ayırıp ayrı bir yerde baytril kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

h4rman

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
er
Teşekkürler b kompleksi hiç uygulamadan direk baytril ile mi başlamalıyım. bazı kişiler vitamin ve selenyum ile sonuç aldığını söylüyor. Ayhan otçuoğlu hocam buradaysanız yardımcı olabilirmisiniz

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Teşekkürler b kompleksi hiç uygulamadan direk baytril ile mi başlamalıyım. bazı kişiler vitamin ve selenyum ile sonuç aldığını söylüyor. @AyhanOtcuoglu hocam buradaysanız yardımcı olabilirmisiniz
Herşeyden önce veterinere gitmenizi tavsiye ederim. Yine de yorum fikir soracak olursanız;

B kompleksi ?? Eğer vitamin derseniz bu zaten önleyici bir faaliyet olarak kullanılmalıdır. Ama şuan önlemek değil düzeltmek derdiniz. Bu bir bakteriyel durum acil antibiyotik uygulanmalı. Kuş beslenmesine mutlaka dikkat edilmeli. Tünek alçak seviyede ve kuş olabildiğince sakin ortamda dinlendirilmeli. 5 gün uygulama sonrasında o zaman vitamin ve mineral desteği sağlayabilirsiniz. (Zaten bu uygulamada komplex vs. bol vitamin ve aminoasitler sağlayın). Arından da probiyotik verirsiniz.

h4rman

Yeni Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
er
Maalesef baytril 2.5 yok küçük bir şehirdeyim. ücretini ödesem buradan bir arkadaş alıp kargolayabilirmi. acil olarak

selhan

Yeni Üyemiz
Adı
selhan
Soyadı
h
internetten salmo-mix alabilirsiniz. o da etkili diye biliyorum.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Öncelikle 2 gün fazla değil. Yavruları ile beraber tedavi edin. Ardından içerisinde A vitamini de olan multivitamin takviyesi yapın. Kafa dönmesi her zaman Salmonella dan olmuyor. 2 günlük bir hafta aralıklar ile başka tedavilerde yapın. Yavrulu kuşlara en fazla bir haftada 2 gün tedavi Aşırıya kaçmayın.

selhan

Yeni Üyemiz
Adı
selhan
Soyadı
h
Öncelikle 2 gün fazla değil. Yavruları ile beraber tedavi edin. Ardından içerisinde A vitamini de olan multivitamin takviyesi yapın. Kafa dönmesi her zaman Salmonella dan olmuyor. 2 günlük bir hafta aralıklar ile başka tedavilerde yapın. Yavrulu kuşlara en fazla bir haftada 2 gün tedavi Aşırıya kaçmayın.
ayhan bey benzer bir durumu bende yaşadım. kuş 9 günlükken kafasını hiç kaldıramıyordu. aylıkken kaldırsa bile bir tarafa yatık duruyordu. veteriner hekimin 20cc lik bir karışım hazırladı 2cc baytril kalanı da vitamin + aminoasit, 5gün tüm kuşalara uyguladık. şu an kafa normal duruyor ama titremeler ve sallanmalarda oluyor. salmonella dışında fiziksel bir durum olabilir mi?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Dediğim gibi 2 gün uygulayın. Tek defa demiyorum. Bir hafta da 2 gün. diğer hafta 2 böyle devam edebilirsiniz. Kuş bu dertten muzdarip ise düzelebilir. Ama başka hastalıklar ve bazı vitamin eksikliklerinde mesela E vitamini eksikliğine bağlı da olabilir.