acil yardım lütfen

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
Selamlar
Bugün hem iyi hem kötü haberim var sizlere.uzun zamandır yumurta beklediğim albınom yumurtladı çok sevındık.ama yuvaligin ortasına degilde yuvaligin kenarına yumurtlamıstı.esımde tamamen masumane ortaya almak istemiş.kapağı açınca yumurta düşmezmı.çok üzüldük.şimdi ilk yumurtası olması sebebiyle strese gırermi
.diğer takımın bir yumurtasını kaydırsam mı altına.yorumlarıniz şimdiden teşekkürler

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
Yuvalıgın içinde ovallık var ama ek bir plaka var.ortası kesilmiş plaka.ben onu asıl yuvalıga sabitlemiştim.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
üzülme yarından sonra yenisini yapar
bundan sonra yumurtaları ellemeyin. bazı kuşlar kırıp aşağı atabiliyor
siz ne kadar yumurtaları ortaya toplasanızda o bildiğini yapar,kenara toplar yumurtaları
benim bir çiftim böyle mesela bende ortaya toplardım ama o yine kenara alıyordu
şimdi hiç ellemiyorum nereye isterse toplasın yumurtaları yavruluğun içinde olsunda.

siyahnur

Yeni Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Demir
yavuz bu işi daha iyi bilir ama ilk yumurta olduğu icin muhakkak devamı gelicek bence
varsa bir pilastik yumurta koy yuvalığa ikincisini yumurtlayana kadar kuşda bir stres olmasın diye

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Barış bey, ilk yumurtalarına ilk günlerde düzenli yatmayabilirler ayrıca..
    Düzenli yatmazlar fakat embriyo gelişimi başlamamış olduğu için sorun/kayıp olmaz; Günü geldiğinde çıkar yavru..
    Dilerseniz, plastik bir yumurtayı yahut işaretli boş bir yumurtayı 3.........5 gün o yuvalıkta tutabilirsiniz..

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Barış bey, ilk yumurtalarına ilk günlerde düzenli yatmayabilirler ayrıca..
    Düzenli yatmazlar fakat embriyo gelişimi başlamamış olduğu için sorun/kayıp olmaz; Günü geldiğinde çıkar yavru..
    Dilerseniz, plastik bir yumurtayı yahut işaretli boş bir yumurtayı 3.........5 gün o yuvalıkta tutabilirsiniz..
+ 1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Diğer çiftinizden bir yumurta koyabilirsiniz

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
2. Yumurta gelmedi yuvada yatıyor.en sonunda ben yumurtlayacam.şaka bir yana küsta baktım şişlik yagbezesı gibi bir şey.ayırmayada kıyamıyorum cıftlesıyorlar.dışı kemırıyor surekli bakalım bu Işın sonu ne olacak