Acil yardım ne yapıcam?

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Merhaba arkadaşlar.Bende henüz yuvadan atlamamış 2 tane yavru var.Bugün baktım anne ve babası kafa,bacak,boyun,sırt,gövde tüylerini yolmuş. :( Yavrular yara bere içinde.Ben bunu az önce fark ettim ve hemen vücudunun her yerine kantaron yağı sürdüm.Annesi ve babası kim bilir yavruları kaç gündür beslemiyor bu yüzden birazdan yavruları elle besleyeceğim bir şekilde.Şimdi benim sorum:

1-Yavruların yolunan tüyleri yeniden çıkar mı?

2-Anne ve babası yavruları dövmesin diye artık onlara ben anne ve babalık edicem.Yavrulara ben baksam olur mu?

3-Ne yapıcam,ne yapmalıyım?Lütfen yardım edin. :(

slaguter

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
söğütçü
eger yavrularınız 1 aylıksa büyük ihtimalle yem yiyecekleridir benim tavsiyem babayı yuvadan alın anne bakacaksa baksın çünkü bazen baba yavruları kıskandığından yavrulara zarar verebilir anne zaten yavruların yuvadan çıkmasını istiyorsa yem vermeyecektir eger annede zarar verirse yavruları ayırıp iyice gözlemleyin ve kafesin dibine hafif nemlendirilmiş yem bırakın düz bir tabak içerisinde.inşallah sıkıntı olmaz.

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Yok hayır yavrular yumurtadan çıkalı daha 2 hafta oldu.Daha tam tüyleri tamamlanmamıştı bile hadi biraz büyük olsalar anlıyıcam fakat yavrular daha ufacık.Ne yapıyım ben?  :( Ne yapmalıyım? Birde yavruların o yolunan tüyleri yeniden çıkar mı?

daredenkol

Takipçi Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ERDİÇ
öncelikle geçmiş olsun kardeşim.çok bi bilgiye sahip değilim ama yaşadığım tecrübe manasında bir kaç kelime söyleyebilirm..Büyük ihtimalle strese(erkek kuş öiftleşmek için baskı yapar,dış ekenler sesler vs gibi) yada yerini yadırgamaya bağlı olarak böyle bir olay gelişmiş olabilir.böyle bir olay benimde başıma gelmişti.yolunan tüyler ilerde çıkar tahminim bende çıkmıştı.bende 5 yavru vardı 3 ünün kendim besleyerek kurtarmıştım.2 sini kaybetmiştim.rahatsız edici elektirik süpürgesi,çamaşıt makinası gibi aletlerin sesinden rahatsız olduğunu farkedince yerini değiştirmiştim kuşların.daha sonrada böyle bi sorun yaşamadım.tekrardan geçmiş olsun..

noizboys

Takipçi Üyemiz
Adı
mehmet ali
Soyadı
eren
kardeşim erkeği dişinin yanından al yavruları tekrar koy yanına mamasını vitaminini yemini kalsiyumunu eksik etme 2. si kuşlarına rahat sessiz bir ortam sağla fazla rahatsız etme arada sırada kontrol et aynı durum devam ediyormu diye umarım sorunun düzelicek eğer düzelmezse yapıcak birşey yok elle besliyceksin bol şans

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Arkadaşlar konuyu açtığım saatlerde elle beslemeye çalıştım ama pek başarılı olamadım doğrusu ve yavrularda çok açtı.Sonra da yavruları bir kutunun içine koydum.Baktım üşüyorlar yine yuvalarına koydum.Fakat yuvalarına koymadan önce anne ve babasına ilk önce yumurta maması verdim.Deli gibi yediler.Sonra yavruları tekrar yuvaya koydum ve bir baktım anne ve babası yavruları besliyorlar.Şimdi ne yapayım?Birde bir yerde okumuştum anne ve babası yavruların tüylerini yolunca bir daha çıkmıyormuş diye doğru değildir değil mi?Yavruların yolunan tüyleri yeniden çıkar mı? Birde ben yavruları elle beslemeden önce nasıl besleyeceğim konusunda videoları izledim.Aynısını harfiyen yaptım ama ben şırıngayla yavruyu beslemeye başladığımda kuşun burun deliklerinden mama geri çıktı.Neden yanlış mı yaptı yoksa?O kadar video izledim yalnış yapmam imkansız gibi ama yoksa mamayı kuşun ciğerlerine mi yolladım acaba? :(

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ugur bey yavrularin tuyleri tekrar cikar merak etmeyin, fakat bozuk duzen icerisindede cikabilir normalde cikabilir artik bekleyip gorceksiniz, disinin yavrularin tuylarini yolma sebebinin aminoasit eksikliginden kaynaklandigi soylenir, tuy koku diplerindeki siviyi emmek icin bunu yaptigi soylenir,duzenli olarak aminoasit takviesi yaparsaniz iyi gelir kanaatindeyim. Forum icinde arastirma yaparsaniz bu konuyla ilgili yorumlari bulabilirsiniz gecmis olsun

santrafor_38

Yeni Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
eren
Vay bee mevlam nelere kadir? :)
Bence de kaygılanmayın.  O konuşmayan,ihanet etmeyen, yalan söylemeyen mübarek hayvanlar tüyü yolduysa mutlaka bir hikmeti vardır. Emir rabbimden geliyor çünkü..
Allah yardımcınız olsun...

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Kemal SOYLU' Alıntı:
Ugur bey yavrularin tuyleri tekrar cikar merak etmeyin, fakat bozuk duzen icerisindede cikabilir normalde cikabilir artik bekleyip gorceksiniz, disinin yavrularin tuylarini yolma sebebinin aminoasit eksikliginden kaynaklandigi soylenir, tuy koku diplerindeki siviyi emmek icin bunu yaptigi soylenir,duzenli olarak aminoasit takviesi yaparsaniz iyi gelir kanaatindeyim. Forum icinde arastirma yaparsaniz bu konuyla ilgili yorumlari bulabilirsiniz gecmis olsun
+1

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Sağ olun arkadaşlar. Tüylerinin çıkacak olmasına çok sevindim aksi taktirde yaşayan ölü gibi olacaktı hayvancağız. :(  Ne yapalım artık yapıcaz bi şeyler ya.