acil yardım

tarumar

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yılmaz
merhabalar 3 kuşumda mantar vardı mantar tedavisi uyguladım.bir hafta sonra göz altları şişti.yardımcı olursanız sevinirim.

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
ustalarım daha iyi bilirler ama teramisin sürsen sanırım iyi gelir diye düşünüyorum ama ustalardan yine bir fikir alırsanız daha iyi olur

tarumar

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yılmaz
teremicin sürüyorum fakat dört gündür bir degişme olmadı.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Enfeksiyon kapmış bence.. Zaman kaybetmeden bir veterinere gösterin.. Geçmiş olsun..

tarumar

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yılmaz
daha önce böyle bir olay yaşayan yokmu yardımcı olacak

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
aynı sorun benim kuşlardan birindede var hem 2 gözünde ve bundan daha fazla.terramisin epey kullandım ama hiçbişey değişmedi.damla kullanmayı bende düşündüm ama karar veremedim.kuşun hareketlerinde hiç anormallik yok sıksık gözünü kaşıması dışında.tedavisini bilen varsa yardım etmesini senin kadar bende istiyorum.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
göz nezlesi gibi duruyor.İlacını araştırın damla iyi gelebilir.Slm

fbasaran

Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
BAŞARAN
Eczaneden bebek için olanlarını da alıp seyreltip kullanabilirsin haberin olsun. İlla kanatlı hayvanlar için bulmana gerek yok. Bir veteriner ilaçları satan ecza deposuna gidersen daha ucuza alternatif birçok ilaç bulabilirsin. Fakat bunun esası çiçek hastalığından da bu şekilde göz etrafında dökülmeler yapabiliyor. Eğer yanındaki diğer kuşlarda da göz çevresinde böyle dökülme görüyorsan hemen veterinere git ve çiçekten şüphelendiğini söyle. Fakat sadece bu kuşta ve sağlığında da bir kötüleşme olmuyorsa aynı düzeyde seyrediyorsa o zaman mantar türevi rahatsızlıklardır. Bunun düzelmesini beklemeyin sadece kuşunuzun hayatını kurtaracaksınız ama sağlıklı bir üretimi de hayal etmeyin. Bu rahatsızlıktan sonra kuş sağlığına kavuşuyor fakat verim yönünden her zaman diğerlerine göre azalıyor. Herhangi bir mantar ilacını gözünü etkilemeyecek şekilde hafifçe sürünüz. Bir gün sürmeniz yeter. Fazla sürdüğünüzde de zararı olacaktır.
Bu arada eczaneden alacağınız mantar ilaçları aşırı derecede kuvvetli olduğundan dolayı ben bazen arko krem ile seyreltiyorum. ayrıca çok az bir şekilde elinizde kalan yağlı kısmı bile süremeniz yeterlidir. 1 hafta hergün az az uyguladıktan sonra faydasını görebilirsiniz. Şimdiden geçmiş olsun...

tarumar

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
yılmaz
mehmet başaran abinin dediklerini uyguladım mantar için olanı ama kuşta herhangi bir degişiklik yok görüntü olarak sadece göz altı şişlik var bir haftadır kullanıyorum sonuç alamadım.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
kardeş bence bir tatlı kaşına limon sık ve biraz sukat su fazla olsun göz damlalığına cek sabah ve akşam olmak üzere 2 defa ver
7

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Vedat ŞEN' Alıntı:
Enfeksiyon kapmış bence.. Zaman kaybetmeden bir veterinere gösterin.. Geçmiş olsun..
Sevgili kardeşim sen bu konuyu 29 Ocakta açmışsın. 1 Şubatta sana Vedat Şen arkadaşımız veterinere götür diye tavsiyede bulunmuş sen götürmemişsin, bugün 17 Şubat sen hala ne yapsam diye düşünüyorsun. Hala başkalarından tavsiye bekliyorsun. Gördüğün gibi kesin bişey yazanda yok. Şimdiye kadar veterinere götürseydin belki de zavallı kuşun çoktan iyileşecekti. Yazıktır, o da can taşıyor, bir an önce götür veterinere de belki bir şifa olur zavallıya :(