acill yardım..

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
yaw arkadaşlar benim kuşlar kafesin demirlerini kemirip boyasını yiyolar neden böyle bişi yapıyrlar bi türlü anlmadım en iyi yemleri veriyorum ayrıca haftada birde meyve filan veriyorum portakal vs. ne yapmam lazım bi yardımcı olun.. confusedtw

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ferhat GARGILI' Alıntı:
yaw arkadaşlar benim kuşlar kafesin demirlerini kemirip boyasını yiyolar neden böyle bişi yapıyrlar bi türlü anlmadım en iyi yemleri veriyorum ayrıca haftada birde meyve filan veriyorum portakal vs. ne yapmam lazım bi yardımcı olun.. confusedtw
Boyasız veya pirinç kafeslere yönelmeniz lazım.Muhabbetkuşlarının doğasında var bu davranış önüne geçemezsiniz...

tankut

Üyemiz
Adı
TANKUT
Soyadı
UNAL
belki, biraz dal darıyla ilgisini başka yöne çekebilirsiniz.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Yem dışında  gaga taşı ve mürekkep kemiği de bulunmalı kafeste, şayet onlarda mevcutsa artık son çare olarak pirinç kafes kullanın derim

DUMANLI

Üyemiz
Adı
ferhat
Soyadı
Gargılı
aynen pirinç kafes iyi olurda bingölde sadece bu tür kafesler mencut. :)

o boyayı yiyorlar peki bi sorun cıkarmı..

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ferhat GARGILI' Alıntı:
aynen pirinç kafes iyi olurda bingölde sadece bu tür kafesler mencut. :)

o boyayı yiyorlar peki bi sorun cıkarmı..
Boyayı yeme olayını şöyle izah etmeye çalışayım boyayı yemeleri sıkıntı yaratır deniyor her yerde bendeki kuşların bir çiftide uzun süre boyalı kafeste kaldılar kemirme vs illaki oldu ama hemen yedi diyede ölecek diye bir şey yok ama hayvanlar için uzun vadede zararlı olduğunu düşünüyorum.

Naturbird'ün sitesine bakabilirsin kafes için.Boyasız ürünleri var fiyatları da oldukça uygun.(Paketlemeyi iyi yaptırırsan hiç bir sorunda çıkmıyor)