yaw arkadaşlar benim kuşlar kafesin demirlerini kemirip boyasını yiyolar neden böyle bişi yapıyrlar bi türlü anlmadım en iyi yemleri veriyorum ayrıca haftada birde meyve filan veriyorum portakal vs. ne yapmam lazım bi yardımcı olun.. confusedtw
Boyasız veya pirinç kafeslere yönelmeniz lazım.Muhabbetkuşlarının doğasında var bu davranış önüne geçemezsiniz...Ferhat GARGILI' Alıntı:yaw arkadaşlar benim kuşlar kafesin demirlerini kemirip boyasını yiyolar neden böyle bişi yapıyrlar bi türlü anlmadım en iyi yemleri veriyorum ayrıca haftada birde meyve filan veriyorum portakal vs. ne yapmam lazım bi yardımcı olun.. confusedtw
Boyayı yeme olayını şöyle izah etmeye çalışayım boyayı yemeleri sıkıntı yaratır deniyor her yerde bendeki kuşların bir çiftide uzun süre boyalı kafeste kaldılar kemirme vs illaki oldu ama hemen yedi diyede ölecek diye bir şey yok ama hayvanlar için uzun vadede zararlı olduğunu düşünüyorum.Ferhat GARGILI' Alıntı:aynen pirinç kafes iyi olurda bingölde sadece bu tür kafesler mencut.
o boyayı yiyorlar peki bi sorun cıkarmı..