ahsap gozlu salmamı kafesmı

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
arkadaslar 100 cıftlık yenı bır uretımhane kurmayı dusunuyorum proje asamasındayım ama mobılyadan goz goz kafesmı yaptırayım yoksa tek tek kafesmı almalıyım kafes daha ucuza mal oluyor gıbı fıkırlerınızı beklıyorum

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
mobilya temizlik ve düzen bakımından iyidir ama mobilya yaptıracaksan ucuzuna kaçma derim dandik yapılan bir box , profil aralarına kaçan yumurta artıklarından dolayı eğer bi bit yaparsa önünü alamazsın 2 ay uğraşırsın artık.
İnşallah gönlüne göre olur...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Çoklu üretimde her zaman box sistemi daha uygundur

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Ben de box üretime geçtim artıları muhakkak var temizlik düzen vs... yalnız 40x40 kafeslerdeki çiftlerimden daha iyi randıman alıyordum kızışmaları yavru çıkarma sayıları özellikle hemen kızışıp çiftleşmelerinde 40x40 kafesler daha etken bundan sonraki çiftlerim için 40x40 kafeslere atacağım kafeslerden istediğiniz zaman yuvalıkları takıp çıkarıp temizliyebiliyorsunuz...

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
ahmeterol' Alıntı:
Ben de box üretime geçtim artıları muhakkak var temizlik düzen vs... yalnız 40x40 kafeslerdeki çiftlerimden daha iyi randıman alıyordum kızışmaları yavru çıkarma sayıları özellikle hemen kızışıp çiftleşmelerinde 40x40 kafesler daha etken bundan sonraki çiftlerim için 40x40 kafeslere atacağım kafeslerden istediğiniz zaman yuvalıkları takıp çıkarıp temizliyebiliyorsunuz...
Kesinlikle 40*40    ;)

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
arkadaslarım yorumlarıız için tesekkur ederim ama ortada kaldım hala bır karar veremedım ıkısınınde ıyı kotu yanları var ama kafes daha ucuza gelıyor karar veremıyorum

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Bende aynı sorular içerisinde kayboldum ve kararımı verdim. Şunu unutma, tamam tek tek kafes çok daha ucuza gelir fakat görünüş ve sistem öbüründedir.  Box mobilya kafeslerde herşey çok daha sistematik olur temiz olur ve şu çok önemlidir ki üretime başladıktan 5 ay sonra bi kendinizi görün hevesiniz baya bi kaçmış hergün yumurta haşlamaktan bıkmış olacaksınız ama üretimhanenizin güzelliği sizi yaptığınız şey uğruna savaş vermeye devam ettirebilir. Bi demir yığını üretimhaneye girmek var. Birde ev dekorasyonu gibi tertemiz sistematik bir üretimhaneye girmek var ben gözümde canlandırdım ve mdf box kafesleri seçtim.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
aslımda haklısınız sıstem ve uretımhanenın demır bası onemlı su an askerım ve 4 ayım kaldı yaklasık 5 ay sonra bu ıs tamam ben sımdıden bu ıstekı tecrubelı arkadaslarımın fıkrını alıyım zamanı gelınce ınsallah en dogru kararı verecegım

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
Ömer ADAM' Alıntı:
mobilya temizlik ve düzen bakımından iyidir ama mobilya yaptıracaksan ucuzuna kaçma derim dandik yapılan bir box , profil aralarına kaçan yumurta artıklarından dolayı eğer bi bit yaparsa önünü alamazsın 2 ay uğraşırsın artık.
İnşallah gönlüne göre olur...
+1

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
ahmeterol' Alıntı:
+++

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
Bende bu konu hakkındaki görüşlerimi dile getirmek istiyorum..
Ben bu zamana kadar  mdf olsun pvc olsun box'dan yanaydım hep,tel kafesde hiç istemezdim üretim yapmak..   
Fakat şimdi düşüncem değişmeye başladı ve büyük ölçüde değişti.. 
Bunun sebebi box kafeslerin köşelerinde birikmiş tozlar ve tüyler..
Bi düşünün kafese suluk takıyorsunuz,mamalık takıyorsunuz yada yemlerini değiştiriyorsunuz kuş hareketleniyor bi iki kanat çırpıyor hoop bütün tüyler,ufak toz parçaları havada uçuşuyor ve astıma davetiye..
Taban ızgarayı çıkarmak zaten bi kabus yerinden çıkardığın anda tozlar yayılıyor etrafa..
Box'ların köşelerini temizlemek zaten zor,Süpürgeyle çeksem desen kuş korkudan kanat çırpıyor ve zaten gerek kalmıyor süpürmek kendiliğinden temizleniyor üstünüze başınıza uçuşarak tozlar..
  Sonuç olarak bence box'ların tavalarının altları tel olmalı,,ya ön tarafı gibi arka tarafıda tel olmalı  yada  tel kafesden şaşmamalı..Malum pvc boxlarda kuşların doğasına aykırı..mdf'ye sözüm yok..
Saygılar..

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Bence bu birazda maddi imkana dayanıyor.Benim box um da var katlı 5 g gözlü kafeslerimde şık görünüm ve derli toplu olmasında box un faydası büyük ama kafesci osman abiye 25 gözlü bir setyaptırsan kargo dahil tahminimce 1500 tl falan tutar.Ama ben dükkancı olduğumdan 5 katlıkafesleri 80 tl den almıştım yani 400 tl tutmuştu.