Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Eee biz nasıl kafes alacağız bu Akıllı yemliğin olması için kapıya.Yaylı kapıya olnaz deniyor videoda piyasada satılan kafeslerin kapısı hep yaylı kapı o yaylı kapıya nasıl takılır bu Akıllı yemlik vallahi bir türlü işin içinden çıkamadım nasıl kafes alacaksak ben dış kapıya takılabilen bir kafes arıyorum.
evet haklısın, akıllı yemlikler genellikle evinde tek kuş besleyenler tarafından alınıp kullanılmıyor...daha çok üreticiler için tasarlanmış bir yemlikdir. Ama bu evinde hobi olarak 1 kuş besleyenler bu yemliklerden kullanamaz anlamına gelmez. Artık küçük kafesler tek kuş besleyenler tarafından bile pek tercih edilmez oluyor...insanlar hep daha büyük ve konforlu kafesler almak istiyor. Kafes üreticileri artık bu ihtiyacı da farkettiler ve yavaş-yavaş modellerini akıllı yemlik gibi ekipmanları da göz önünde bulundurarak tasarlıyor ve üretiyor. Mesela ben evimde tek kuş besliyor olsam kesinlikle bu 80cm lik ithal çiftahane tarzı bir kafes alıp kullanırdım
bu tarz kafesler evde bir-iki kuş besleyenler için ideal, hem büyük, hem temzliği kolay hemde yanlarında giyotin kapılar gibi olanakları var...dilendiğinde salma dilendiğinde çiftahane olarak kullanılabilir.
bu kafes pahalı olur diyenler de olabilir...ona benzer yine 80 cmlik yerli üretim çiftahaneler de harika iş gürür, tercihinizi bunun gibi bir kafesden de kullanabilirsiniz. Bu eski modeli, yeni modelin fotosunu bulamadım ama yeni modelinde önde 4 aded giyotin kapısı var...birkaç gün önce marangoz bir arkadaşıma almıştık ve gayet iyi bir kafes.