Akraba evliliği :)

enesacar

Üyemiz
Adı
enes
Soyadı
acar
anne yada babayla deılde dedyle torun çiftleşmesi daha saglıklı olur güvercinlerde öyle yapıyoduk biz :)

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
benim fikrim mendel amcayla bir bağlantı kuruyor anne ve baba daki özellikler aynı ise jumbo-jumbo çek-çek tepeli - tepeli kırma hariç bunların yavrularıyla anneler veya babalar eşleşirse orjin gurubu kuşlar çıkacağını ve abimizinde dediği gibi ırk toplama olur. kırık kuşları çiftlersek çek-yerli*çek yerli vs. gibi kuşların yavruları %50 çek %50 yereli olacağını düşünüyorum ve çıkan çekleri kuzenleriyle veya yine annesiyle babasıyla çiftlersek çıkan çek yavruları sırf çek olan kuşlada eşe atıp yavrularına bakarsanın %100 çek yavru elde etmiş olursunuz bence ustatlarım daha iyi bilir ben böyle düşünüyorum yanlısam duzeltın teşekkürler

isott

Üyemiz
Adı
iskender
Soyadı
emanet
Genetik mühendisi olarak konuşmak isterim. KANATLILARDA kardeş kardeşe eş olur, ama illaki kromozomlar bir kaç yavrudan sonra bir birleriyle eşleşeceği yani karşılaşacağı için önerilmez.

Anamoli yavrular olabilir. Küçük yavrular olabilir. Daha bunun gibi bir çok faktör sayabilirim.

Bu arada ben iskender Emanet 30 yaşındayım Hobi amaçlı 17 takım ceklerim var.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
sen kuşlarında değişik mutasyonlar deniyor musun

isott

Üyemiz
Adı
iskender
Soyadı
emanet
istanbulda Embriyo genetik seçimi, doğum öncesi tanı, klinik genetik, farmakogenetik, kök hücre alanlarında hizmet veren genetik laboratuvarında çalışıyorum.

iki aydır yerli ve cek muhabbet kuşlarının genetik yapılarıyla ilgili bir calışma yapmaktayım.

Mutasyon farklı bir durum ben daha farklı bir çalışma yapıyorum.

guraykaya80

Üyemiz
Adı
güray
Soyadı
kaya
Bugün sevgili yavuz abimizle bu konuyu konustum.2 dönem kuluckadan cikan yavrular kendi anne ve babasıyla eşlestirilebiliyor.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Cihan AYTAN' Alıntı:
evet yorum doğru fakat farklı cinsler değilde  yavruların ilk kuluçka yavruları kadar iri olmalarını sağlamak için böyle çiftleştirmeler yapılabilir ..... ama kardeş eşleştirilmesi önerilmez
+11

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Guinea piglerde anne ve oğul veya baba ile kız
iki kardeşten daha iyi deniyordu.
Çünkü iki kardeş çok aynı gen tip ama
yavru anne kanı baba kanı-  anne kanı
yani hiç değilse 1 birim alakasız bir baba kanı var.  yüzde 25 de olsa.
Ama direk kardeşler
anne kanı baba kanı- anne kanı baba kanı
Çok aynı hiç yabancı kan yok. ama diğerinde 1/4 yabancı kan oluyor.
Anlatmayı çok beceremedim ama ben bu kadar anlamıştım aslında vardır konunun uzmanları daha iyi anlatır sanırım.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Gene de hoş değil çok özel bir tür oluşturan varmı bilmiyorum ama ne gerek var kan değişimi yapılsa her renk var artık piyasada riske değmez.
Birde Mavi muhabbet kuşu üreticilerinin yurt dışında sıkıntı olmasın diye salmalarına tamamen yeşil bir erkek kuş attığını duymuştum kan yenilensin diye sanırım.

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Babayla kızını yada anneyle oğlunu eşleyerek gen toplama (belirgin/istenilen vasfı arttırma) çalışmaları yapılıyor. Kardeşlerin birbiriyle eşlenilmesi gelecek bireylerin ufalması ve hastalıklara karşı düşük dirençli olmalarına sebep oluyor (Önerilmez).
  Bir uzman tezi: "Kuzenleri eşleyebilirsiniz" der.
+1

astonis

Takipçi Üyemiz
Adı
utku
Soyadı
joy
beniki kardeşi eşe attım hangisini eşe attıysam içinde ya hep oldular yada felclı veya hasta oldular olduler oyuzden tavsıye etmıyorum bende ayırdım o kuşları başka eşe attım sayglar

enesacar

Üyemiz
Adı
enes
Soyadı
acar
Tuğkan SERT' Alıntı:
Babayla kızını yada anneyle oğlunu yada kardeşleri birbiriyle eş yapıp yavru alsak nasıl sıkıntılar olabılır?
Biz güvercinlerde dedeyle yada ebeyle torunu eşleştiriyoduk damar bozulmuyordu böyle bir durum muhabbetlerdede olabilir ama anne yada babayla çocukların eşleşmesi damarı yani soyu bozar.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Yabancı bir siteden edindiğim tablo açıklık getirir galiba bu konuya.

Aynı kaynaktan gelen genlerin benzerlik yüzdeleri.

Sibling: Kardeş
Parent: Ebeveyn
Grandparent: Büyük anne/baba
Uncle: Amca, dayı
Aunt: Halan, teyze
Nephew, niece: Yeğen
Cousin: Kuzen
Half: Üvey anlamı taşır.

Karar verirken yardımcı olur bence.