Albinolardan yavru almak zor mudur

Mustafa Türker

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Türker
Albino alma niyetim vardı yavrudan 1 çift alacağım abi albinolar ürkek hayvanlardır yavru almak evde çok zor olur dedi doğru mudur

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
arkadaşım benim 40 a yakın çiftim var çoğu dişiler albino ve lutino.10numara yavru bakarlar kanları iyi ise 6-7-8 yavru alırsın...eş olarak 1 çift var.erkeği çift faktör bakalım bu sezonda onlardan yavru alabilecekmiyim şu an deneme aşamasında...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Albinonun normal kuşlardan farkı yoktur. Bakımınızı yapın gerisini onlara bırakın.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
soruyu soran arkadasın sorusu bence gayet doğru kim dediyse doğru demiş yani sallama durumu söz konusu değil.kardeşim albinolar hassas kuşlardır,(bu kanı taşıyanlar için) diğer kuşlara nazaran çok çabuk hasta olabiliyorlar.örneğin mantar enfeksiyonu.ve değişik ırsi bir mutasyon olduğundan genellikle yabanilik özelliği taşıyor, bu sebeple istisnalar hariç evcilleştirilmesi yani ele alışık olma ve konuşturulma özelliği biraz zayıf.(olmaz değil) çiftleşme ve eş tutma konusunda erkeği ile çok iyi anlaşması lazım.kafese başka bir kuş sakın koymayın sayet yabani dürtüleri olduğundan kafese giren 3.sahısa ciddi zarar verebilirler benim 2 tane damızlık erkeğim bu şekilde öldü.Bir diğer faktörde albino larda cinsiyet tayini biraz zordur.yani kusun belli bir zaman sonra cinsiyetini anlamak gerekebilir.lutinolara nazaran albinolar biraz daha vahşi ve nazlıdırlar.eş tutma olayındada diğer kuşlara oranla biraz daha zor eş tutarlar diyorum.kendi araştırmam ve albino ve lutino çiftler beslediğimden kendi tespitlerimdir.umarım faydalı olur.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
benimde bir çok dişim albino yavru alıyorum ama hırçınlık konusunda üslerine yok okadar yavru olur lutinolardan hırçınını görmedim özellikle dişiler ayrı bi çeşit tutarsın kuşu bırakırsın ama kuş elindedir hala ısırdığı yerde sallanır durumda

ama eş tutma ve yavrulama konusunda bi farklarını göremedim.

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Bende kendi deneyimimi şöyle aktarayım o zaman. 6 yıllık süre zarfında bir dişi albinom vardı.Yavrudan büyütme olduğu için ele alışıktı ama benim dışımdaki kişilere karşı tam bir canavar ellerini,parmaklarını kanatmadan bırakmazdı. Ben şu zamana kadar kendime ait kuşlar arasında bunun kadar bakıcı-anaç bir kuşa rastlamadım.Toplamda 3 eş değişikliği yaşadı zorunluluk dahilinde.Bir çok yavru aldım diğer kuşların bakmadığı yavrulara dahil baktı.Şurası bir gerçektir ki diğer kuşlardan hassastırlar albino ve lutinolar.Ama bana sorarsanız gayet düzgün bir şekilde kuşlarına bakan bir kişi için hiç bir fark yaratmaz bu konu.

çilem-06

Uzman Üyemiz
Adı
çilem
Soyadı
erdem
Mehmet KURT.' Alıntı:
Bende kendi deneyimimi şöyle aktarayım o zaman. 6 yıllık süre zarfında bir dişi albinom vardı.Yavrudan büyütme olduğu için ele alışıktı ama benim dışımdaki kişilere karşı tam bir canavar ellerini,parmaklarını kanatmadan bırakmazdı. Ben şu zamana kadar kendime ait kuşlar arasında bunun kadar bakıcı-anaç bir kuşa rastlamadım.Toplamda 3 eş değişikliği yaşadı zorunluluk dahilinde.Bir çok yavru aldım diğer kuşların bakmadığı yavrulara dahil baktı.Şurası bir gerçektir ki diğer kuşlardan hassastırlar albino ve lutinolar.Ama bana sorarsanız gayet düzgün bir şekilde kuşlarına bakan bir kişi için hiç bir fark yaratmaz bu konu.
kesinlikle katılıyorum.