Alerjik Sorunlar

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
4-5 Aydır kendimi geliştirmeye çalışarak ve çok büyük zevk duyarak evimde üretim yapmaya çalışıyorum.öyle böyle derken gerek damızlıklar olsun gerek yavruları olsun 40 yakın çiftli tekli muhabbetlerim oldu.3 ay kadardır sürekliliği olan bir durum yaşıyorum.Boğaz apsesi veya enfeksiyonu.Ateşli gelen bir durum boğazda dıştan ele gelen kocaman şişlikler oluşuyor.Neyse tedavi için düzenli doktor görüyorum ve aralıksız çeşit çeşit antibiyotikler ve anti alerjenler kullana kulana hastalığı bir dönem bastırıyorum.En sonunda yapılan testlerde aso kantitaiflerim yüksek çıktı.Yani Streptokok bakterisi mevcut. Bu sebeple depolu tarz aylık korumalı penilisin oldum.Dünden beri gene aynı hastalık müzdarip oldu.Sonradan farkettimki ben bu duruma kuşların genel temizliğini yapıktan sonra yakalanıyorum.Hemen ertesi günü.Ama kuşlarda sorun yok hepsi çok iyi ve yavrularıda %100 canlı kalıyor büyüyor.Aynı şekilde Oğlum alerji tedavisi görüyor 1 senedir aşı oluyor.Toz akarlarına karşı aşırı alerjik.Ondada kuş sayımı artırdığımdan beri solunum sıkıntıları yaşanıyor.Yarın tekrar testlere gideceğim eğer aynı sorun çıkarsa herhalde sayıyı azaltmak zorunda kalacağım yada tamamen bu çok sevdiği hobimden vazgeç zorunda kalacağım.Evde üretim zor temzilik yaparken muhakkak maske ve eldiven kullanmanızı tavsiye ederim.Mümkünse onların yanında giydiğiniz kıyafetleri bie dışarı çıkarmayın.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Öncelikle geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.  Üretimhanelerde yada çok çiftli üretimlerde maske kullanmak çok faydalıdır. Bende ilk başladığım zamanlarda sürekli öksürüyordum. Sebebi ise bizlerin net göremediği kuşların ortama yaydıkları toz idi. Üretimhanemde her zaman maske bulunduruyorum herkesede tavsiye ediyorum.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Faruk ŞANLI' Alıntı:
çok geçmiş olsun.
Özkan PEKDEMİR' Alıntı:
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.  Üretimhanelerde yada çok çiftli üretimlerde maske kullanmak çok faydalıdır. Bende ilk başladığım zamanlarda sürekli öksürüyordum. Sebebi ise bizlerin net göremediği kuşların ortama yaydıkları toz idi. Üretimhanemde her zaman maske bulunduruyorum herkesede tavsiye ediyorum.
  Teşekkürler iyi dilekleriniz için 

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Büyük geçmiş olsun sizin ve çocuğunuzun alerjisi varsa bırakmanız en iyisi diye düşünüyorum. Üretimhanenize grip çıktıkça bu tozlarda evlerimize kadar taşıyoruz ne kadar dikkat ederseniz edin.

Üretimhanelerde havalandırma çok önemlidir saygıdeğer dostlarım.Üretimhane kuracak kardeşlerimin üretimhane planlarını yaparken iyi bir havalandırma sistemini ilk başta düşünmeleri gerekmektedir. Başka kuşlarda varmı bilmiyorum ama muhabbet kuşunun tozu çok ağır ve yoğun...

Arkadaşlar zaman zaman bahsediyoruz. Bence üretimhaneye girerken maskeli olmalıyız. Muhabbet kuşlarındaki toz biddi hastalılara davetiye çıkartıyor özelliklede kronik astım ve faranjit hastalarına. Alacağınız 5 tl lik bir kutu kağıt maske sağlığınızı korumanıza faydalı olacaktır. İhmal etmeyiniz, bana birşey olmaz demeyiniz. (bir öksürük şurubu,antibiyortik vs. en az SGK lılar için 20-25TL yi buluyor çektiğiniz sıkıntıda cabası karşılaştırmasını siz yapın.