rdemir
Uzman Üyemiz
4-5 Aydır kendimi geliştirmeye çalışarak ve çok büyük zevk duyarak evimde üretim yapmaya çalışıyorum.öyle böyle derken gerek damızlıklar olsun gerek yavruları olsun 40 yakın çiftli tekli muhabbetlerim oldu.3 ay kadardır sürekliliği olan bir durum yaşıyorum.Boğaz apsesi veya enfeksiyonu.Ateşli gelen bir durum boğazda dıştan ele gelen kocaman şişlikler oluşuyor.Neyse tedavi için düzenli doktor görüyorum ve aralıksız çeşit çeşit antibiyotikler ve anti alerjenler kullana kulana hastalığı bir dönem bastırıyorum.En sonunda yapılan testlerde aso kantitaiflerim yüksek çıktı.Yani Streptokok bakterisi mevcut. Bu sebeple depolu tarz aylık korumalı penilisin oldum.Dünden beri gene aynı hastalık müzdarip oldu.Sonradan farkettimki ben bu duruma kuşların genel temizliğini yapıktan sonra yakalanıyorum.Hemen ertesi günü.Ama kuşlarda sorun yok hepsi çok iyi ve yavrularıda %100 canlı kalıyor büyüyor.Aynı şekilde Oğlum alerji tedavisi görüyor 1 senedir aşı oluyor.Toz akarlarına karşı aşırı alerjik.Ondada kuş sayımı artırdığımdan beri solunum sıkıntıları yaşanıyor.Yarın tekrar testlere gideceğim eğer aynı sorun çıkarsa herhalde sayıyı azaltmak zorunda kalacağım yada tamamen bu çok sevdiği hobimden vazgeç zorunda kalacağım.Evde üretim zor temzilik yaparken muhakkak maske ve eldiven kullanmanızı tavsiye ederim.Mümkünse onların yanında giydiğiniz kıyafetleri bie dışarı çıkarmayın.