ANASON

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
kuşların bayıldığı anasonu biliyorsunuz bazı mama ve kuş kumunda katkı maddesidir.buraya daha özelliklerini yazmak isterdim fakat anasonun en önemli özelliği gevşetme sakinleştirme özelliği ile ilgili birkaç birşey söylemek istiyorum.kuşlarımın ilk kuluçkalarında hep yusuf yusuf bi şekilde az beslediler üstüne yumurtladı vs diye başlıklar açmıştım.Allaha şükür bu son kuluçkamda bir sorunum yok. neden biliyormusunuz anason yüzünden evet. bence kuş streslerine hazıma birebir kuşlarımı biras uyuştursa da kuşlar rahat mışıl mışıl uyuyorlar. anaları strese girip  hiçbir şekilde dövmüyor. ve yem için daha az  bağrışıyorlar. ben etkisini böyle düşünerek yazıyorum. diğer özellikleri ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum rotfl smileki

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
catasol %10 un doğalı diyorsunuz yani :)
küçük çocuklara anason şurubu içiriyorlar galiba huysuzluğu ve hazımsızlık için ama tam emin değilim
birde en büyük özelliği Rakının ham maddesi oluyor kendileri sizinkiler şimdi tam muhabbet kuşu olur :)
benim asıl düşündüğüm alışkanlık yaparmı yani vermeyince kuşlar strese girermi uzun dönemde deneyen arkadaşlar var ise deneyimlerini bekleriz.

E

elaziz2316

Guest
    Anason Çayı
    Kuşunuz kabızsa, sade içme suyu yerine anason çayı verebilirsiniz. Bu çayın, dikkate değer nitelikte sara hastalıklarına etkileri vardır ve böyle hoş olmayan durumlarda kuşlara yardım edebilir. Seçiminize göre, onun yerine rezene çayı hatta anason ve rezene çayı karışımı verebilirsiniz.

Anason:
    Kuşun sevdiği ve kuşu rahatlatan, stresten kurtulmasına yardımcı olan kokusu vardır. Gaz söktürür ve iştah açar.

(Yukarıdaki bilgiler alıntıdır)

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
Bende kuşlarıma anasonlu kum veriyorum ve kesinlikle isal veya kabızlık olmuyor yeme daha iştahla devam ediyorlar ayrıca daha sakin oluyorlar.tavsiye ederim
saygılarımla.....

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Murat Kanbur' Alıntı:
Bende kuşlarıma anasonlu kum veriyorum ve kesinlikle isal veya kabızlık olmuyor yeme daha iştahla devam ediyorlar ayrıca daha sakin oluyorlar.tavsiye ederim
saygılarımla.....
  hakikaten anasonlu kum çok hos kokuyor

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
aktarlarda satılan anasondan mı bahsediyodunuz anlayamadım yada yağımı var ve ne şekilde uygulanıyor

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Öyleyse sadece kumu anasonlu versek ayrıca anason vermeye gerek kalmaz heralde. Fazlası zarar olabilir bir süre sonra.
Birde kuşlara hergün farklı bişey verir oldum nerdeyse. Yeter artık diyesim geliyor. Sadece yemle yavru alanları görünce kendimi tuhaf hissediyorum.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR ANASON UYUŞTURUCUÖZELLİĞİNE SAHİP  BİR BİTKİDİR  ONA GÖRE KULLANIN  ALIŞKANLIK YAPAR VE KOKUSUNU YILANLAR BAYILIR KOKUSU 3 5 SENEDE DEPOLANDIĞI YERDEN ÇIKMAZ AÇIK TAŞINILDIĞINDA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA SAKINCA YARATMIŞTIRSLM

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
anason kuş kumunda var kemal bey artık ne şekilde katkı yapıldığını bilmiyorum. belirgin anason kokuyor ama kapağını kapayınca bi koku yok. yumurta mamasının üstüne döküyorum bir parça yemle beraber böylece daha iyi yiyorlar yadırgamıyorlar. kullandığım anasonlu kum  mamada bir iki çay kaşığını geçmez. smileki bencede stresli dişime iyi sakinleştirici oldu anaçlar uyku açısından o kadar etkilenmyorda yavrular minik oldukları için onları daha çok etkiliyor bebişler gibi uyuyorlar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Anasonu nasıl veriyorsunuz. Yeşil otmu, kurutulmuş veya döğülmüşmü?

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ben haftda 1 gün kuşların sularına avi-mineral ekliyorum ve kuşlardaki stresi azalttığını düşünüyorum. Benim 1 dişiminde kötü huyları vardı, mamalık devirmek, kafes tabanından kağıt kaldırmak, arasıra bağırıp kafes içinde kanat çırpmak gibi :)
Ama bir süredir bu davranışların hiçbirini görmedim. Eşine sırılsıklam aşık bi kuş oldu şuan melek gibi :)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
ben çayını ara sıra veriyorum kuşlarıma kuruma önleyici olarak kabızlık durumunda ve stres önleyici olarak vermekte fayda var

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR AKLIMA BİR FİKİR GELDİ KUŞLARA SEÇME ŞANSI VERECEĞİM SİTEDEN NE VEREBİLECEĞİMİZ YEMLERDEN BİTKİLERDEN BULABİLDİĞİMİ AYRI AYRI YEMLİKLERLE SUNARAK SEVDİKLERİNİ YESİNLER YEM VAR YEMCİK VAR ORGANİK VAR İNORGANİK  VAR  BAL YİYENLE SİRKE İÇEN BİR OLURMU OZAMAN ANLAYACAĞIZ BAKALIM SLM

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Anasonlu kumu mamanın üzerinemi serpiştiriyorsunuz anlamadım?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
seliko' Alıntı:
aktarlarda satılan anasondan mı bahsediyodunuz anlayamadım yada yağımı var ve ne şekilde uygulanıyor
Evet aktarlarda satılan kuru anason tohumu veya bahçede tazesini bulursanız mamalarınada katarak verebilirsiniz...Ama dikkatli şekilde verilmeli.Aksi takdirde fazlası zararlı, kuşları uyuşturur, görme bozukluğu yaratır...Herşeyin azı karar, çoguda zarardır...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
MEHMET KIDIR' Alıntı:
Anasonu nasıl veriyorsunuz. Yeşil otmu, kurutulmuş veya döğülmüşmü?
Mehmet bey kurutulmuşu yemlerine,mamalarına, kumlarına katarakta ikramda bulunabilirsiniz, yeşilinide bulursanızda  olur, mamalarına yeşillik olarak verebilirsiniz,Ama az az ve arasıra, haftada bir iki defe...herşeyde dediğimiz gibi azı karar, çogu zarardır...:)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
kemal akbulut' Alıntı:
ARKADAŞLAR AKLIMA BİR FİKİR GELDİ KUŞLARA SEÇME ŞANSI VERECEĞİM SİTEDEN NE VEREBİLECEĞİMİZ YEMLERDEN BİTKİLERDEN BULABİLDİĞİMİ AYRI AYRI YEMLİKLERLE SUNARAK SEVDİKLERİNİ YESİNLER YEM VAR YEMCİK VAR ORGANİK VAR İNORGANİK  VAR  BAL YİYENLE SİRKE İÇEN BİR OLURMU OZAMAN ANLAYACAĞIZ BAKALIM SLM
    Kemal Abi, sana katılıyorum.
    Bencede en doğrusu bu; Dileyen, dilediğinden, dileği kadar yesin..