Aniden gerçekleşen tutulma

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
View My Video

Arkadaşlar hayırlı akşamlar.Aslında konuya başlık olarak ne yazacağımı kestiremedim.
Videoda izlediğiniz üzere kuşumda bir rahatsızlık olmuş.
Akşam geldiğimde kuşu bu vaziyette buldum.Sürekli yerde oturuyor.Vücudunu incelediğimde herhangi bir kırılma kanama vs birşey görmedim.Kuş son derece hareketsiz ve tüneğe koymaya çalıştığımda tutunamıyor.Ayaklarında kırık yok,eğer elimle çekersem zorluyor beni.İzlediğiniz üzere parmakları kum kabını  sıkıca kavrayabiliyor.Ancak normalde ürkek olan kuş kafese elimi atıp yakaladığımda tepki vermiyor.Bu sabah sapasağlamdı.Dışkısında herhangi bir sıkıntı yoktu.Dün altlarını temizlerken yaklaşık 1-2 saat yanlarındaydım.En ufak bir sorun yoktu.Ansızın gelişmiş bugün.

Yorumlarınızı bekliyorum.Kısmi felç tarzı birşeymi dersiniz.Yoksa başka bir sorunmu var.
Verdiğim bilgiler yetersizse lütfen aklınıza takılanları sorunuz.Yardım lütfen.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
eşli kuş sanırım yumurta sıkışması olabilir kontrol ettinizmi?

coskun 1976

Yeni Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
SAĞLAM
Gürkan kuş dişi ise  karnını kontrol et yumurta sıkışması var mı.İnşallah kötü bişeyi yoktur maşallah çok güzel bir kuş.Aklıma başka birşey gelmedi umarım kısa sürede tecrübe sahibi arkadaşlarımız öneriler sunarlar..

ugurcan buran

Takipçi Üyemiz
Adı
ugurcan
Soyadı
buran
cereyandan olmuş olabilir yada beyincik zarar görmüştür. benimde böyle bir kuşum vardı bi gun uçamadıgını farkkettim gittikçe kötüleşti en sonlarda sadece saldıgımda yerde yurumeye calısıodu ama sahoş gibi yata kalka. uçarken ya kafasını carpmıştı yada ceryanda kalmış. düzelememşti inş. siznki öyle birsey değildir.

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Gürkan bey geçmiş olsun. Kuşun gözleri kör olmuş olabilir. Körlük sebebi yüksek ateş olabilir.Gözlerini kontrol edebilrmisiniz. Bulundukları ortamda hava akımı varmı? Kuşun yaşı kaçtır ?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Gürkan bey geçmiş olsun. Kuşun gözleri kör olmuş olabilir. Körlük sebebi yüksek ateş olabilir.Gözlerini kontrol edebilrmisiniz. Bulundukları ortamda hava akımı varmı? Kuşun yaşı kaçtır ?
Güray bey teşekkür ederim.Kör olmuş olabilir demişsiniz.Enteresan geldi.Yüksek ateşe neden olacak bir şey yapmadım.Başka nedeni ne olabilir?Hava akımı zaten yok.Şu sıralar havaların soğuması nedeni ile bu hususa biraz daha dikkat ediyorum.Kuş 2009 bilezikli.

ugurcan buran' Alıntı:
cereyandan olmuş olabilir yada beyincik zarar görmüştür. benimde böyle bir kuşum vardı bi gun uçamadıgını farkkettim gittikçe kötüleşti en sonlarda sadece saldıgımda yerde yurumeye calısıodu ama sahoş gibi yata kalka. uçarken ya kafasını carpmıştı yada ceryanda kalmış. düzelememşti inş. siznki öyle birsey değildir.
Uğurcan bey teşekkür ederim. Kafesten çıkarmam kuşlarımı bu nedenle beyinciğe zarar verecek her hangi bir çarpma sözkonusu olmadı.Belirttiğim gibi ceryanada maruz kalmadı.
Sabah kuşun durmu çok iyi değildi.Muhtemelen ölecek...

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
gürkan bey aynı şekilde 4 tane kuşum öldü ilk önce isal oldular sonra bu şekilde ayakları hiç tutmadı ben bi çare ve çözüm bulamadım inşallah siz bulursunuz
İsmail bey,durup dururken ölü bulduğum 2 tane daha kuşum vardı.Sabahtan hiçbirşey yok.Akşam geliyorum ölmüş.Sizdede aynı sorun olmuş ayakları tüneğe tutunma konusunda hiç görev yapmıyor.Yerdeyken nasıl koyduysam öyle kalıyor.Tutunma yeteneği kaybolmuş sanki.Ancak videoda izlediğiniz gibi kum kabını yada kafes telini sıkıca kavrıyor.Ancak iş tutunup üzerinde durmaya gelince yapamıyor.

Arkadaşlar kuştan umudum kalmadı.Belkide eve gidince ölüsünü bulacağım.İsmail beyde de yaşanmış bir hadise.Benimde önceki kuşlarım belkide benzer sıkıntılardan öldüler.Öldüklerinde en ufak bir yara kavga izi vs şeyler yoktu.Zaten hepsi salmada durmayan eşli kuşlardı.Kavga şansı az.

Sorun hakkında yorumlarınızı bekliyorum...

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
geçmiş olsun.çok üzücü bir durum. umarım nedenini ve çözümünü en kısa zamanda bulursunuz.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Gürkan bey, kuşunuz için çok üzüldüm.
    Pek yardımcı olamayacağım içinde üzgünüm ama yazacaklarım var. 2010 içerisinde bu hasatalığı 2 kuşumda gördüm 220 den fazla kuş söz konusu iken sadece 2 tanesinde gördüm ve ikincisi bende 5 ay kalmışken malesef ki araştırmaya ve çözümlemeye vaktim olmadı. İlk gün, ilk zamanlar  ilaç vermedim çünkü damızlık olabilecek kuşlardı.

Dün çok iyilerken bu sabah kafesin tabanında buluyorsunuz, tünekte duramıyor, ayağa kalkamıyor, sürünerek hareket ediyor, yerdeki yemlerden yiyerek besleniyor. Ayaklarını muayene ettiğimde tüm parmaklarını kontrol ettirebildiğini, parmağımı sıkıca kavrayabildiğini gördüm. Ayrı kafese aldım beslenmede çeşitliliğe yöneldim; zaman içerisinde tellerede tununarak tüneklere çıkabildi fakat kuşun Anatomisi (İskelet sistemi) deforme oldu; daha iyi kullanabildiği ayağının üzerinde ve o taraftaki kanadının üzerinde duruyordu, 5 ay boyunca tüy değişimine girmedi..

Şunları yazabilirim ki bu hastalığın beslenmeyle ilgisi yok. Hava akımı (cereyanla) ilgili değil, kullanılmış ilaçlarla ilgisi yoktur çünkü ilaçsız üretimde de karşılaşılabiliyor.

Tercih sizindir; yerinizde olsam bu güzel Jumbo için uzman bir veterinerden destek alırdım. Tekrar geçmiş olsun diliyorum; İyi haberlerinizi beklerim..

faysalyildirim

Üyemiz
Adı
FAYSAL
Soyadı
YILDIRIM
yorumları okudugum kadarıyla ustatların bıle anlamadıgı bır durum var ...ben cok fazla bırşey bılmem ama sunuda cok rahatlıkla soyleyebılırım ...ınançla içten nazar duaları var onları oku bakarsın kulun caresız kaldıgı anlardaa allaha sıgının sözunun guzelliğini tekrardan teget etmiş oluruz ...
Allah yardım etsin eminki içten okudun mu göreceksın sabaha sapa saglam merhaba dıyecektır size
fatıha
ihlas
felak
nas
ayetel kursü

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Gürkan bey, kuşunuz için çok üzüldüm.
    Pek yardımcı olamayacağım içinde üzgünüm ama yazacaklarım var. 2010 içerisinde bu hasatalığı 2 kuşumda gördüm 220 den fazla kuş söz konusu iken sadece 2 tanesinde gördüm ve ikincisi bende 5 ay kalmışken malesef ki araştırmaya ve çözümlemeye vaktim olmadı. İlk gün, ilk zamanlar  ilaç vermedim çünkü damızlık olabilecek kuşlardı.

Dün çok iyilerken bu sabah kafesin tabanında buluyorsunuz, tünekte duramıyor, ayağa kalkamıyor, sürünerek hareket ediyor, yerdeki yemlerden yiyerek besleniyor. Ayaklarını muayene ettiğimde tüm parmaklarını kontrol ettirebildiğini, parmağımı sıkıca kavrayabildiğini gördüm. Ayrı kafese aldım beslenmede çeşitliliğe yöneldim; zaman içerisinde tellerede tununarak tüneklere çıkabildi fakat kuşun Anatomisi (İskelet sistemi) deforme oldu; daha iyi kullanabildiği ayağının üzerinde ve o taraftaki kanadının üzerinde duruyordu, 5 ay boyunca tüy değişimine girmedi..

Şunları yazabilirim ki bu hastalığın beslenmeyle ilgisi yok. Hava akımı (cereyanla) ilgili değil, kullanılmış ilaçlarla ilgisi yoktur çünkü ilaçsız üretimde de karşılaşılabiliyor.

Tercih sizindir; yerinizde olsam bu güzel Jumbo için uzman bir veterinerden destek alırdım. Tekrar geçmiş olsun diliyorum; İyi haberlerinizi beklerim..

Yılmaz bey uzun yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle üstad.
Öğle arası kuşa bakmak için eve gittim.Kuş ne yazıkki ölmüş.Vücudu haylice soğumuştu.Sanırım çoktan ölmüş.

Yorumunuzu soluksuz okudum.Tamamen aynı belirtiler.Bende bununla beraber 3 oldu ani gerçekleşen ölüm.Bu 3 kuşta yine bunun gibi jumboydu.Takdir edersiniz halen jumbo kuşlar alım maliyetleri açısından pahalı.Birde bu şekilde istinatsız ölümler insanı soğutuyor.Bu kuş DSV bilezikli ve gerçekten jumbo standartlarının dahi üstünde en çok bel bağladığım kuşlardan biriydi.Bu güne kadar ne yem yemesinde ne dışkılamasında sorun yoktu.Ne müdahele şansı bıraktı nede başka bir şey.Hoş müdahale de edemezdik sözlerinizden anladığım kadarı ile.

Garip olan ansızın gerçekleşmesi.Aşağıda link verdim.Mesela linkteki konuda sorun yaşayan  kuş bu şekilde 2-3 ay dışkıladı.Ne yaptıysam çöezemedim.En son onuda kaybedeli 1 hafta oldu.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,5735.msg75142.html#msg75142

Anlamadığım şey bu kadar uzun süre bu şekilde dışkılayan kuş 2-3 ay yaşıyor.Ancak sapasağlam olanı akşama gelmişsiniz akıl almaz şekilde hastalanmış.

Ne yorum yapacağımı bilmez durumdayım Yılmaz bey.Aklıma gelen başka bir şey var.Kuşlarım box da değiller ve birbirlerini görüyorlar.Acaba bir tanesinin ani bir hareketinde korkup korkuyla kalp krizi ve akabinde felç durumu olabilirmi?İnsanda da öyle değilmidir?Felç yada kriz durduk yere ansızın gelir.Onun haricinde çoğu rahatsızlık yemden kesilme , keyifsiz harekeltler, durgunluk , uygunsuz dışkı gibi durumlarla tezahür eder ve hemen önlem alırız.Yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar gerçekten gözünüz gibi baktığınız ,sosyal hayatınızdan kısıp,zamanınızdan çalıp ilgilendiğiniz kuşlarınız bu duruma düşünce ve bu kuşlar birde jumbo olunca hem psikolojiniz hem de keseniz yıpranıyor.Bu şekilde rahatsızlıkları daha önce yaşayan arkadaşların konuyu yorumsuz bırakmamasını rica ederim.

tülinaydın' Alıntı:
geçmiş olsun.çok üzücü bir durum. umarım nedenini ve çözümünü en kısa zamanda bulursunuz.
Tülin hanım teşekkürler.Kuşu kaybettim.

faysalyildirim' Alıntı:
yorumları okudugum kadarıyla ustatların bıle anlamadıgı bır durum var ...ben cok fazla bırşey bılmem ama sunuda cok rahatlıkla soyleyebılırım ...ınançla içten nazar duaları var onları oku bakarsın kulun caresız kaldıgı anlardaa allaha sıgının sözunun guzelliğini tekrardan teget etmiş oluruz ...
Allah yardım etsin eminki içten okudun mu göreceksın sabaha sapa saglam merhaba dıyecektır size
fatıha
ihlas
felak
nas
ayetel kursü
Faysal bey,Teşekkür ederim.Gece dua etmiştim.

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Gerçekten çok üzücü bi olay umarım bidaha yaşamassınız benim olaya bakış açım sıcaklardan kaynaklanıyo olabilir ani ısı degişimlerde sizinde dediginiz gibi kalpkrizi ve felçlik durumları olabilir umarım birdaha böle bi kayıp yaşamazsınız

tesko

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
gülseven
gozturk' Alıntı:
İsmail bey,durup dururken ölü bulduğum 2 tane daha kuşum vardı.Sabahtan hiçbirşey yok.Akşam geliyorum ölmüş.Sizdede aynı sorun olmuş ayakları tüneğe tutunma konusunda hiç görev yapmıyor.Yerdeyken nasıl koyduysam öyle kalıyor.Tutunma yeteneği kaybolmuş sanki.Ancak videoda izlediğiniz gibi kum kabını yada kafes telini sıkıca kavrıyor.Ancak iş tutunup üzerinde durmaya gelince yapamıyor.

Arkadaşlar kuştan umudum kalmadı.Belkide eve gidince ölüsünü bulacağım.İsmail beyde de yaşanmış bir hadise.Benimde önceki kuşlarım belkide benzer sıkıntılardan öldüler.Öldüklerinde en ufak bir yara kavga izi vs şeyler yoktu.Zaten hepsi salmada durmayan eşli kuşlardı.Kavga şansı az.

Sorun hakkında yorumlarınızı bekliyorum...
kusa vermiş oldugunuz yıyeceklerin markasını degistiriniz veya verdiyseniz sayet hastalanmadan önce  vitamin tarzı  ilaçların detayını aratırınız  oda deıl dıyorsanız ruzgar yemiş olabşilir diyecem oda deılse cin carpmıstır

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
gozturk' Alıntı:
Güray bey teşekkür ederim.Kör olmuş olabilir demişsiniz.Enteresan geldi.Yüksek ateşe neden olacak bir şey yapmadım.Başka nedeni ne olabilir?Hava akımı zaten yok.Şu sıralar havaların soğuması nedeni ile bu hususa biraz daha dikkat ediyorum.Kuş 2009 bilezikli.
Kuşlarda birden bire olur yüksek ateş. Hiç anlayamazsınız. Geçen yıl başıma geldi yarışmadan 2 gün önce kuşum sabah hiç bişeyi yokken stres yaptı büyük ihtmal yüksek ateşten gözleri kör oldu. Aynen sizin kuş gibi olmuştu. İlaç tedavisi ve sıcak hasta kafesi tedavisi yaptım. Ama çoktan bi ayağı çukura girmişti kurtaramadım. Bu işin tatlı yemek kadar acı yemeside var. Gerçekten kuşunuz çok güzelmiş maşallah. İnşallah daha iyilerine sahip olursunuz. Ben kör olmuş olabilirmi diye o yuzden dedim. İnsan tabiriyle havaale geçirmiş olabilir. Yüksek ateş kuşu bitiriyor. Çok kuşla uğraştırığım için bir çok hastalıkla karşılaştım zamanla. Herşeyin hayırlısı.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
Gerçekten çok üzücü bi olay umarım bidaha yaşamassınız benim olaya bakış açım sıcaklardan kaynaklanıyo olabilir ani ısı degişimlerde sizinde dediginiz gibi kalpkrizi ve felçlik durumları olabilir umarım birdaha böle bi kayıp yaşamazsınız
Bu aralar ani ısı değişikliği 2 çifti yumurtadan kaldırdı.En iyi bakıcı kuşlarımdan birisi 6 yumurtayıda yemiş.Bu hava değişikliğini en fazla bu kadar zararla atlatmak yeterliydi.Kuşlardan birini öldürecek kadar etkimi bırakacaktı Cihad bey.Kuşkularımdan biriydi bu aslında eğer öyleyse hapı yutmuşuz biz.İyi niyet dileklerinize teşekkürler.

murat gülseven' Alıntı:
kusa vermiş oldugunuz yıyeceklerin markasını degistiriniz veya verdiyseniz sayet hastalanmadan önce  vitamin tarzı  ilaçların detayını aratırınız  oda deıl dıyorsanız ruzgar yemiş olabşilir diyecem oda deılse cin carpmıstır
Murat bey,maddelerinizi Yılmaz beylede tartıştık.Bu işte böyle bir etken yok.Cin çarptı tabiri caizse...

Sezgin ANIL' Alıntı:
Geçmiş olsun Allah birdaha yaşatmasın
Sezgin bey,3. kez yaşıyorum.Allah sabır versin.

Güray ÖZKUL' Alıntı:
Kuşlarda birden bire olur yüksek ateş. Hiç anlayamazsınız. Geçen yıl başıma geldi yarışmadan 2 gün önce kuşum sabah hiç bişeyi yokken stres yaptı büyük ihtmal yüksek ateşten gözleri kör oldu. Aynen sizin kuş gibi olmuştu. İlaç tedavisi ve sıcak hasta kafesi tedavisi yaptım. Ama çoktan bi ayağı çukura girmişti kurtaramadım. Bu işin tatlı yemek kadar acı yemeside var. Gerçekten kuşunuz çok güzelmiş maşallah. İnşallah daha iyilerine sahip olursunuz. Ben kör olmuş olabilirmi diye o yuzden dedim. İnsan tabiriyle havaale geçirmiş olabilir. Yüksek ateş kuşu bitiriyor. Çok kuşla uğraştırığım için bir çok hastalıkla karşılaştım zamanla. Herşeyin hayırlısı.
Güray bey eldeki veriler değerlendirildiğinde sizinkine benzer bir durum var.Gerçekten kuşu yakalamak için elimle tutma anına kadar tepki vermiyordu.Yüksek ateşe bağlı körlük sözkonusu olmuş olabilir belkide nereye koyarsam orada kalıyordu.Bir ara yuvanın içine koydum.1 saat sonra kafasının yönü bile değişmemişti.Aslında elimdeyken hiçbir şeye tepki vermiyor sadece ayaklarını çekersem oda geri çekiyordu.Belkide kör oldu dediğiniz gibi ve farketmedim bile.Ancak havale geçirecek kadar onu strese sokan neydi kestirmek zor açıkcası.Kuş dediğiniz gibi elimdekilerin en yakışıklılarından birisiydi.Kabullenmek zor.Üstelik bu kuş gözünüz gibi baktığınız jumbolarınızsa kabullenmek bir o kadar daha zorlaşıyor.İstediğin kadar iyi bak , kaliteli besle altını temizle günlük su tazele, mamasını ver,hayvan bir anda yok olup gidiyor.

Konuyu okuyan diğer arkadaşlar;bu şekilde bir hadise başınızdan geçtiyse ve burada tartışılanlar dışında aklınıza gelen başkaca tecrübeleriniz varsa paylaşmaya devam edin lütfen...

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
Öncelikle geçmiş olsun daha 2 gün önce aynı dertten kuşu kaybettim 2 gün o şekilde yaşadı ve öldü kurtulur diye umudettim ama kurtulmadı ölümüde zor oldu Allah birdaha kimseye yaşatmasın.