Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
Gürkan bey, kuşunuz için çok üzüldüm.
Pek yardımcı olamayacağım içinde üzgünüm ama yazacaklarım var. 2010 içerisinde bu hasatalığı 2 kuşumda gördüm 220 den fazla kuş söz konusu iken sadece 2 tanesinde gördüm ve ikincisi bende 5 ay kalmışken malesef ki araştırmaya ve çözümlemeye vaktim olmadı. İlk gün, ilk zamanlar ilaç vermedim çünkü damızlık olabilecek kuşlardı.
Dün çok iyilerken bu sabah kafesin tabanında buluyorsunuz, tünekte duramıyor, ayağa kalkamıyor, sürünerek hareket ediyor, yerdeki yemlerden yiyerek besleniyor. Ayaklarını muayene ettiğimde tüm parmaklarını kontrol ettirebildiğini, parmağımı sıkıca kavrayabildiğini gördüm. Ayrı kafese aldım beslenmede çeşitliliğe yöneldim; zaman içerisinde tellerede tununarak tüneklere çıkabildi fakat kuşun Anatomisi (İskelet sistemi) deforme oldu; daha iyi kullanabildiği ayağının üzerinde ve o taraftaki kanadının üzerinde duruyordu, 5 ay boyunca tüy değişimine girmedi..
Şunları yazabilirim ki bu hastalığın beslenmeyle ilgisi yok. Hava akımı (cereyanla) ilgili değil, kullanılmış ilaçlarla ilgisi yoktur çünkü ilaçsız üretimde de karşılaşılabiliyor.
Tercih sizindir; yerinizde olsam bu güzel Jumbo için uzman bir veterinerden destek alırdım. Tekrar geçmiş olsun diliyorum; İyi haberlerinizi beklerim..
Yılmaz bey uzun yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle üstad.
Öğle arası kuşa bakmak için eve gittim.Kuş ne yazıkki ölmüş.Vücudu haylice soğumuştu.Sanırım çoktan ölmüş.
Yorumunuzu soluksuz okudum.Tamamen aynı belirtiler.Bende bununla beraber 3 oldu ani gerçekleşen ölüm.Bu 3 kuşta yine bunun gibi jumboydu.Takdir edersiniz halen jumbo kuşlar alım maliyetleri açısından pahalı.Birde bu şekilde istinatsız ölümler insanı soğutuyor.Bu kuş DSV bilezikli ve gerçekten jumbo standartlarının dahi üstünde en çok bel bağladığım kuşlardan biriydi.Bu güne kadar ne yem yemesinde ne dışkılamasında sorun yoktu.Ne müdahele şansı bıraktı nede başka bir şey.Hoş müdahale de edemezdik sözlerinizden anladığım kadarı ile.
Garip olan ansızın gerçekleşmesi.Aşağıda link verdim.Mesela linkteki konuda sorun yaşayan kuş bu şekilde 2-3 ay dışkıladı.Ne yaptıysam çöezemedim.En son onuda kaybedeli 1 hafta oldu.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,5735.msg75142.html#msg75142
Anlamadığım şey bu kadar uzun süre bu şekilde dışkılayan kuş 2-3 ay yaşıyor.Ancak sapasağlam olanı akşama gelmişsiniz akıl almaz şekilde hastalanmış.
Ne yorum yapacağımı bilmez durumdayım Yılmaz bey.Aklıma gelen başka bir şey var.Kuşlarım box da değiller ve birbirlerini görüyorlar.Acaba bir tanesinin ani bir hareketinde korkup korkuyla kalp krizi ve akabinde felç durumu olabilirmi?İnsanda da öyle değilmidir?Felç yada kriz durduk yere ansızın gelir.Onun haricinde çoğu rahatsızlık yemden kesilme , keyifsiz harekeltler, durgunluk , uygunsuz dışkı gibi durumlarla tezahür eder ve hemen önlem alırız.Yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar gerçekten gözünüz gibi baktığınız ,sosyal hayatınızdan kısıp,zamanınızdan çalıp ilgilendiğiniz kuşlarınız bu duruma düşünce ve bu kuşlar birde jumbo olunca hem psikolojiniz hem de keseniz yıpranıyor.Bu şekilde rahatsızlıkları daha önce yaşayan arkadaşların konuyu yorumsuz bırakmamasını rica ederim.
tülinaydın' Alıntı:
geçmiş olsun.çok üzücü bir durum. umarım nedenini ve çözümünü en kısa zamanda bulursunuz.
Tülin hanım teşekkürler.Kuşu kaybettim.
faysalyildirim' Alıntı:
yorumları okudugum kadarıyla ustatların bıle anlamadıgı bır durum var ...ben cok fazla bırşey bılmem ama sunuda cok rahatlıkla soyleyebılırım ...ınançla içten nazar duaları var onları oku bakarsın kulun caresız kaldıgı anlardaa allaha sıgının sözunun guzelliğini tekrardan teget etmiş oluruz ...
Allah yardım etsin eminki içten okudun mu göreceksın sabaha sapa saglam merhaba dıyecektır size
fatıha
ihlas
felak
nas
ayetel kursü
Faysal bey,Teşekkür ederim.Gece dua etmiştim.