ANKARA KUŞ PAZARI HAKKINDA

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Arkadaşlar bildiğiniz üzere ankara iskitlerde kurulan kuş pazarı, pazar içinde doğa kuşları ve tavuk satışı yapıldığı için zabıta ve tarım bakanlığı tarafından kapatılmıştır, yeni yer bulunana kadar ve izinler alınana kadar pazar açılmayacakmış,

Bilginize,

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Hımm bende ramazan nedeniyle açılmadığını sanmıştım.

N

nazım yiğit karaoğlu

Guest
kuş pazarının kuruldugu yere bi uyarı yaptılar. sonrakı hafta pazarı kurdurmadılar oraya milletde iskitler meslek lisesinin arka tarafında kurdu pazarı ve ordanda zapıtalar sebebıyle aynı gün pazar kaldırıldı. imza topladık aramızda 50 den fazla imza toplandı. son durumu merakla beklıyorum ve takip edıyorum!..

izin alacagımızı soyledıgımızde tarım bakanlıgından alın gösterin dediler. ismini bılmedıgım bir arkadaş tarım bakanlıgında çalışıyormuş imzalarla birlikte gidip izin alacaktı ama :S !!!!!

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Ankara kuş pazarı yine pazar günleri eski yerinde yani iskitlerde tekrar açılmıştır bilmeyen duymayan merakeden arkadaşlara duyurulur  :)

adaismail

Yeni Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
ada
Bugün saat 11 gibi gezmek için gitmiştim, zabıtalar beklıyordu, pazarı kurdurmadılar.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Ben bu iskitlere hiç gitmedim eskiden çocukken ulusta bentderesinde güvercinpazarına giderdik.İskitlerdeki pazar nasıl sağlam muhabbetler falan varsa bu hafta gideyim bi bakayım.

adaismail

Yeni Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
ada
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Ben bu iskitlere hiç gitmedim eskiden çocukken ulusta bentderesinde güvercinpazarına giderdik.İskitlerdeki pazar nasıl sağlam muhabbetler falan varsa bu hafta gideyim bi bakayım.
Denkgeliyordu arada iyi kuş ama galiba kurdurmuyor zabıta artık.Evet önceden dolmuş duraklarının karşısına kurulurdu giderdim çocukken ama şuan noldu orası hiç bilmiyorum.

Ankarada yeni tanıştığım bir abim var, bodrum katında besliyor 250 300 takım kuşu vardır rahat.İstediğini seç al, ister eş ister yavrulu ister yumurtalı.Parasını verdikten sonra kafesiyle yuvalığıyla komple de veriyor :)

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
İsmail ADA' Alıntı:
Denkgeliyordu arada iyi kuş ama galiba kurdurmuyor zabıta artık.Evet önceden dolmuş duraklarının karşısına kurulurdu giderdim çocukken ama şuan noldu orası hiç bilmiyorum.

Ankarada yeni tanıştığım bir abim var, bodrum katında besliyor 250 300 takım kuşu vardır rahat.İstediğini seç al, ister eş ister yavrulu ister yumurtalı.Parasını verdikten sonra kafesiyle yuvalığıyla komple de veriyor :)
İyiymiş Ankaraya haftaya takım almaya gidicem nasip bakalım. Bu arada araştırdım pazarda fiyatlar petshoplara göre çok çok uygunmuş 70 80 e jumbolar varmış 200 e alacağın çifti 120 ye falan alırsın diyolar ne kadar doğru bilmiyorum. Hobiciler takılıyomuş dha çok ama kuşların kalitesini görmek lazım.

adaismail

Yeni Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
ada
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
İyiymiş Ankaraya haftaya takım almaya gidicem nasip bakalım. Bu arada araştırdım pazarda fiyatlar petshoplara göre çok çok uygunmuş 70 80 e jumbolar varmış 200 e alacağın çifti 120 ye falan alırsın diyolar ne kadar doğru bilmiyorum. Hobiciler takılıyomuş dha çok ama kuşların kalitesini görmek lazım.
Evet petshoplara göre fiyatlar uygun oluyordu, sonuçta petshopcular kira, stopaj vergi vs vs birsürü masrafları var, mecburen koyuyorlar üzerine.Petshoplarda en ucuz kuş 40 lira iken pazardan 20 liraya kuş almak mümkün, ama sanırsam pazarı artık kurdurmuyorlar, tam 5 tane zabıta arabası vardı bugün, açık 1 tezgah bile yoktu.

Ama şunu söyleyim, küçük ırklar alınabilir pazardan ama doğru düzgün show jumbo bulmanın pek mümkün olacağını sanmıyorum, kırıktır onlar muhtemelen.