anket.ithal kuş ilanı veren kişilerin ve ilanlarının kilitlenmesi.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
ithal dediğimiz zaman bunun içine yerli,jumbo ve papağanllar giriyor.tartışma noktası bu.bizim derdimiz yurda gelen ithal kuşların hepsinin maliyeti ucuz diye nerede işe yaramaz,hasta ve sakat olarak gelmesi.sen hiç ithal gelen kuşların ne durumda olduğunu gördünmü.ankarada 200 tane sevda papağanından 80 tanesini öldüğünü diğer satılanlarında üretimhanelere virüs bulaştırıp yok ettiğini.bu sene dünya yarışmasında yüzlerce kuş geldi ve çok paralar ödendi.onlara kimse bir şey söyledi hayır.neden alındığı yer ve üretici belli.siz sanıyormusunuzki her ithal jumbo çok kaliteli iyi kana sahip.yarışmalarda gördük kuşları madem öyle ithaller iyide ben neden göremedim vasıflı bir jumbo.neden avrupada bizi temsil etmedi.kendimiz kandırmayalım.iyi kuşu kimse satmaz.gelen kuşlarda artık roberto carlos gibi türkiyeye emekli olmaya geliyorlar.avrupadaki 1.sınıf üreticiden bu kadar zengin var aramızda neden 1 çift kuş alamadı.adam vermiyorki.verdiğide zaten gözden çıkmış.seen elindeki kuşu vasıflandır.semineri izlemiş olsaydın.bu düşünce hiç olmazdı.bizim derdimiz ney biliyormusun.jumbonun parası çok ondan ona saldırıyoruz.yoksa kan falan veya çaplı kuş üretmek hikaye.bir kere üeretenler kanı ,çapı ve çaprazlama ,tüy onu dahi bilmiyor.(bilinçli üretici)müstesna.bilmem anlatabildimmi.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Mutasyonları

<< < (2/2)

Mehmet ÖRNEKCİ:
Kirazlar yakalamadan ziyade Arap ülkeleri ve Balkanlardan (özellikle Bulgaristan, Sırbistan) geliyor ve buralarda üretim koşulları maalesef çok kötü. Bu kuşlardan yumurta alabilmek bile bir başarı. Zira kuşlar koloni usulüne göre yetiştiriliyor. Yani kontrollü bir üretim yok denecek kadar az. En son Sırbistan'da ve Katar'da mı neydi sanırım daha zengin Arap ülkelerinden birinde box veya kafeste üretim fotolarını görmüştüm.

Yani sözün kısası kuşlar yakalama olmasa da kolonyal olarak yaşadıkları için tabiatları oldukça vahşi oluyor. Zaten esaret altında üretilip bileziklenen kuşlar bile sorun çıkarabiliyorken bu ne olduğu belirsiz kaçak kuşlar ne kadar sorun çıkarır bir de böyle düşünmek gerek.

Tüm kaçak kuşlar yakalama değil. Üretim olan kuşlar da var ama onlarında üretimi belgeli değil. Sonradan bilezik takıyorlar çoğu kişi. Sahte CITES belgeleri, bir işe yaramayan veteriner hekim belgeleri, sahte bilezikler, kesilmeyen faturalar. Daha neler neler. Gümrükten girerken kuş ve diğer canlılar yakalanır -sözümona yakalama- sonra senin adamların gider, gümrükteki kuşları alır gelir komik fiyatlara. Sonra kurduğun dandik sitelerden ve satış amaçlı sitelerden kuşları satarsın 10 katına. Arada bizim gibi forumlara da uğrarsın bir de bizi sömürebilmek adına. Sistem böyle işte, bu sistemi değiştirebilecekken buna göz yumanlara, 21. yüzyılda hala hayvan kaçakçılığına izin verenlere buradan pes diyorum ve onları kınıyorum.

Kaliteli damızlık kuş filan derken bile Avrupa'nın çakma kuşlarını dolduruyoruz ülkemize. Bu da uyanık, çıkarcı kişilerin sayesinde gerçekleşiyor. Sanki o getirenlerin o kalitede kuşları getirmeye bağlantıları ya da paraları yetermiş gibi millet de inanıyor işte.

Parası ve vicdanı olan, bu işi bileğinin hakkıyla yürütebilecek, vergisini verebilecek ama aynı zamanda fahiş fiyatlara mal satmayacak -kar edecek tabii ki- insanlar çıkarsa yurdumda ve bu insanlar legal yollardan bir ithalat şirketi kurup hem kaliteli damızlık hem de kaliteli malzeme ve ilaç temin ederlerse o zaman ülkemiz kuşçuluğu adına bir şeyler yapılıyor diyebilirim. Ama şu aşamada daha emeklemeye bile başlamadık ve ortalık hala fırsatçı kaynıyor maalesef.

Bizler, biz amatör hobiciler kendi elimizdeki kuşları üreterek ve yine kendi içimizde paylaşarak bu işi ilerletirsek bundan sonra Türkiye'de bilinen ve kontrollü bir kafes üretimi egzotik popülasyonu oluşursa işte o zaman bazı şeyler değişebilir.

NOT: Amma dolmuşum ha.  :D Kusura bakmayın çok gevezelik ettim galiba.

Haluk Peker

Üyemiz
Adı
Haluk
Soyadı
Peker
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
ithal dediğimiz zaman bunun içine yerli,jumbo ve papağanllar giriyor.tartışma noktası bu.bizim derdimiz yurda gelen ithal kuşların hepsinin maliyeti ucuz diye nerede işe yaramaz,hasta ve sakat olarak gelmesi.sen hiç ithal gelen kuşların ne durumda olduğunu gördünmü.ankarada 200 tane sevda papağanından 80 tanesini öldüğünü diğer satılanlarında üretimhanelere virüs bulaştırıp yok ettiğini.bu sene dünya yarışmasında yüzlerce kuş geldi ve çok paralar ödendi.onlara kimse bir şey söyledi hayır.neden alındığı yer ve üretici belli.siz sanıyormusunuzki her ithal jumbo çok kaliteli iyi kana sahip.yarışmalarda gördük kuşları madem öyle ithaller iyide ben neden göremedim vasıflı bir jumbo.neden avrupada bizi temsil etmedi.kendimiz kandırmayalım.iyi kuşu kimse satmaz.gelen kuşlarda artık roberto carlos gibi türkiyeye emekli olmaya geliyorlar.avrupadaki 1.sınıf üreticiden bu kadar zengin var aramızda neden 1 çift kuş alamadı.adam vermiyorki.verdiğide zaten gözden çıkmış.seen elindeki kuşu vasıflandır.semineri izlemiş olsaydın.bu düşünce hiç olmazdı.bizim derdimiz ney biliyormusun.jumbonun parası çok ondan ona saldırıyoruz.yoksa kan falan veya çaplı kuş üretmek hikaye.bir kere üeretenler kanı ,çapı ve çaprazlama ,tüy onu dahi bilmiyor.(bilinçli üretici)müstesna.bilmem anlatabildimmi.

Katılıyorum ...