anket.ithal kuş ilanı veren kişilerin ve ilanlarının kilitlenmesi.

hasan ergor

Takipçi Üyemiz
Adı
HASAN BASRİ
Soyadı
ERGÖR
ONAYLANACAK GİBİDEĞİL...........
BİZ NEDEN BU KADAR CEFAYI ÇEKİYORUZ OZAMAN BEN ADANADAYIM
ANTAKYA GİDİP SURİYEDEN GELEN KUŞLARDAN ALIP ÜZERİNE EKLER SATARIM.....
AMA EMEK EDİP HEM HOBİMİZİ TATMİN VEDE OLURSA GEÇİM SAĞLAMAK...
ONUN İÇİN BU SİTEDE EMEK EDENLERİN İLANI GEÇERLİDİR.

ONAYLAMIYORUMMMMMMMMMMM

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yazının yazılışında tuhaf bir durum var. Onaylayanlarda benim konumuma düşmüş olabilir.  ;)
Bu ilanların kaldırılmasını onaylıyormusunuz gibi bir durum anlaşılıyor. Ama sonradan bu ilanları onaylamayanlar olarak belirtiliyor. Zeki biraz kelime oyunu yapmış gibi. :) Onaylamıyorum

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
bu ve buna benzer konular kati bir şekilde siyah veya beyaz diye ayrılamaz. bu konuyu yorumlarken bir çok noktayı ele almak gerekir. avantajı nedir dezavantajı nedir düşünülmeli.
baştan söyleyeyim, yerli diye tabir ettiğimiz ufak sınıf kuşların muadillerinin kesinlikle getirilmemesi gerekiyor. bu kendi değerlerimiz adına iyi olur ayrıca kuş ithalatı olmaması sebebiyle kuş fiyatı artabilecektir ama yurt içi üreticiler üretimleri arttırabilirse bunun da üstesinden gelinebilir.

diğer taraftan show jumbolar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, bu konuda hem üreticileri hem de edinmek isteyenlerin şikayetçi olduğu konular var. bu sorunların üstesinden sadece ithalatla gelinebilir. şöyle ki üreticiler kuşların vsıflarının avrupaile yarışabilecek seviyeye çıkartılamamasından ya da bu aşamanın çok uzun süreceğinden şikayetçi. alıcılar ise yurtiçinde fahiş fiyatlarla jumbo satılmasında şikayetçi. bu iki sorununda kabasını alır ithalat; ama öle ezbere ithalat değil en azından yurtiçi kuşların vasfında olan kuşların ithalatı,hem üretici yeni kanlarla üretminin kalitesini arttırabilir, hem de kuş sayısı ve kuşlara ulaşmak artacağı kolaylaşacağı için fyat azalır alıcılar mutlu olur.

ama dediğim gibi, çok fazla dikkat edilmesi gereken husus var, tamam yerli üreticiyi koruyalım da dışardan kuş getiren de yerli o da ticaret yapıyor ekonomiye katkı sağlıyor, hem bu ithalatçı yalnızca kuş getirmiyor yem, mama malzeme de getiriyor, bunlar da yerli üreticiye katkı sağlıyor.

çok karışık çok :)

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
bençok yanlış anlamışım yav, ben kuş ithalatının onaylanıp onaylanmadığı tartışılıyor sandım, ilanlar konusunda site yöneticileri değerlendirme yaparlar, üreticilerin faydası neyse ona kara verirler sonuçta burası satış platformu değil, üreticilerin paylaşım platformu.

bu yüzden yerli ırk için hayır, jumbo için evet.