ANKET ! Üretimhane aydınlatma zamanları

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Arkadaşlar herkes kendi üretimhanesinde ışık zaman ayarlarını paylaşabilirmi.  Işık saat kaçta kapanıyor gece lambası saat kaçta devreye giriyor. Lambalar ne lambası kullanılıyor ultraviyole kaç kişi kullanıyor? Lütfen  paylaşalım.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
Arkadaşlar herkes kendi üretimhanesinde ışık zaman ayarlarını paylaşabilirmi.  Işık saat kaçta kapanıyor gece lambası saat kaçta devreye giriyor. Lambalar ne lambası kullanılıyor ultraviyole kaç kişi kullanıyor? Lütfen  paylaşalım.
Asel benim üretimhanenin lambası akşam saat 22.00 kapanır sabah 06.00 açılır simtem otomatik karartma sistemidir

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
her kümesin kendi dogruları vardır benim kümesimde aydınlatma sistemi yok ekstra lamba yakmam sabah gün ışıgıyla aydınlanır gün batımıyla kararır eger ben akşam kümese girersem lamba yakarım yoksa kuşlarımızın günde aşağı yukarı 10 saat uyumaları gerekir yani rahat bırakmalıyız onları ;D

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Benim kümesimde ışık Sabah  saat 06.00 da açılır, akşam saat 21.00 de kapanır, gece lambasıda ışık kapanmadan 30 dk  önce yanar, sabahta ışık yandıktan sonra otomatik kapanır...

Not; Kesinlikle ışık kapandıktan sonrada hiçbir güç beni kümese sokamaz...

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
İsmail AKBAŞ' Alıntı:

abi nie bunu yazdın merak ettim açıkcası kuşlar için bi sakıncasımı var    confusedtw
Daha öncelerden buna fazla dikkat etmeden girip çıkıyordum, özellikle yumurtada yatan kuşlarım karanlık  bir ortanda birden işık yanıyor içeri birileri giriyor haliyle bu kuşları ürkütüyor en azıdan benim kümesimdeki kuşlar ürküyor, apar topar yuvadan dışarı çıkıyorlar, sonra sen işini bitirip çıkıyorsun kuş birdaha ogece yuvaya giirmiyor, haliyle yumurtalar bozuluyor, hepsi bunu yapıyormu? hayır, ama bir çiftin bile bunu yapması insanı üzüyor...Bu sadece küçük bir örnek... bye_kiss

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Yaz aylarında gece lambası kullanmaya gerek yoktur.Gündüz uzun olduğu için yavrular yeterince beslenir.Ama kış aylarında gece lambası kullanılabilir.Çünkü gece ile akşam ile sabah arasında çok uzun zaman vardır.Mesela hava 17.30-18.00 civarında kararır.Ve 07.00 civarında aydınlanır.O yüzden kış aylarında gece lambası kullanımı uygundur.Selahattin abinin kullandığı sistemi kullanırsanız gece lambasına gerek kalmaz.

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Yahya SAYIN' Alıntı:
Benim kümesimde ışık Sabah  saat 06.00 da açılır, akşam saat 21.00 de kapanır, gece lambasıda ışık kapanmadan 30 dk  önce yanar, sabahta ışık yandıktan sonra otomatik kapanır...

Not kısmı çok önemli,dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.Selamlar.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kışın yavrulu çiftlerde aydınlatma olmazsa  çiftler için iyi olacağını sanmıyorum açıkcası kışın aydınlatma kullanılmalı  yavru bakımı noktasında

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
selattın abinin kullandığı yöntem nedir merak ettim doğrusu acıklarmısınız

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
üretimhenemin ışıklandırmasını mevsimlere göre belirliyorum. Sabah ışıkların yanması sabit ama akşam saatleri kış ve yaz mevsiminde değiştiriyorum.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Konu günceldir.