Annesi Tarafından Dövülen Ağır yaralı kuşumuz. Tedavi Yöntemi.

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Merhaba arkadaşlar, öncelikle  kuşlarınız sağlıklı olması ile birlikte iyi forumlar dilerim. Bir abimin kümesinde yuvadan erken atlama sonucu annesi tarafından dövülen Show bir yavrumuz ağır yaralı bir şekilde (kanat, göğüs altı, sol göz, özellikle kafa tası bölgesi) yavrumuzu ölüme terketmek yerine bakımını üstlendim.

Tedavi olarak;
Kuşumuzun hemen ilk olarak yaralı bölgelerine hakiki el yapması kantaron yağı sürdüm bu kanamayı hemen durdurdu. Kuşumuzun kanamasını ilaçla durdurmak ve direncini yüksetmek adınamama yiğemediği için kursak aparatı ile 2 numara kullandım. aparat 3 kursağını çok acıtıyor. A ve K vitamini verdim. Bu aşamadan sonra yaklaşık 8 saat sonra yara bölgesine cok az olmak üzere gözlerine gelmeyecek şekilde batikon tendürdiot ile masaj yaptım. Aman dikkat gözüne gelirse kör eder.. Diğer 8 saat sonra kuşumuzunyara bölgesine yine kantaron yağı ve karabaş otu yağı karışımı sürdüm. Şu anda kuşumuzun yaraları hızla iyileşmeye başladı. Kantaron yağı hücre yenilemesi yara iyileştirici özelliği mükemmel etki gösterdi. Allahın izni ile yaklaşık 36 saati atlattık.

Ayrıca kuşumuza mama içersine çabuk toparlanması tüylerini kaybettiği için ilerde tüy sorunu yaşamamak adına siprulina(bir mantar türüdür alglerden) , vitalmax multivitamini kullanıyorum. Dozajında. Ayrıca bu zman zarfları içerisinde Teramisin krem sürdüm. Tabiki bu aşamalar sıra ile gerçekleşti.

Kantoran yağını: Hücre yenilemesi ve çabuk yara iyileştirmesi adına
Karabaş otu yağını: Ağrısını dindirmesi ve acısını azalması aynı zamanda mikrop öldürücü özelliği nedeni ile.
A ve K vitaminini kanaması olduğu için ve direncini artırması adına.
Vitalmax multivitamini direncini toplaması ve annesi beslemediği için el beslemesi ile beslediğim için mamada kullanıyorum.

Belki bu şekilde üzücü olay ile karşılaşan arkadaşlarım vardır çaresiz olur diyerekten konuyu acıp tedavi şeklini ve kuşmuzun gün gün resimlerini atmaya karar verdim. Ben kıyamadım kuşumuzu uyutmak istemedim. Kurtarmaya kararlıyım Allahın izni ile.

1. gün.

36. saat

Kantaronun etkisi:

yara kabuklaşma kısa sürede.

ÖLÜME TERK ETMEK BENİM DÜNYAMDA YOK.. HAYVAN BİLE OLSA..
Allahın izni ile çok iyi olucaz..