ARKADAŞLAR DİKKAT DİKKAT... İL TARIM GEZİYOR..........

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bugün işyerime gelen il tarım müdürlüğünden ekipler ciddi hazırlanmışlar ... Dükkanda bulunun özellikle kuş bölümüne çok fazla dikkat ediyorlar. Petshop dükkanı çalıştırmama rağmen üretim sertifikasınıda bizdende soruyorlar. Dükkanda satılan kuşların nereden alındığını kuşların adet sayısının kuş kafesine uygun olup olmadığını ve en önemliside kuşların faturasını soruyorlar... Bundan sonra kesinlikle faturasız kuş alım ve satımı noktasında ciddi cezalar geliyor. Bana kuşları nereden aldığımı sordular sağdon soldan getirenley oluyor dedim.VE bir satış deftri oluşturmamızı istediler satılan her kanatlı hayvanın kime satıldığını ne kadar fiyata satıldığını tutmamızı istiyorlar. 16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SATIŞIN YaSAKLANDIĞINI BELİRTTİLER .Eğer petshoplara kuş veriyorsanız ve petshop sahibi sizin isminizi verirlerse üstelik üretim sertifinız ve faturalandırmıyorsanız ceza kapıdadır... Bilginiz olsun istedim.

emre1991

Takipçi Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
GÜZELAY
VATANA MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN OZAMAN ABİ :) 

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Kaçak kuşun önünü kesecek bir uygulama bu. Hayırlı olsun.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Yerinde bir uygulama olmuş ama işi sıkı tutarlarsa.

emre1991

Takipçi Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
GÜZELAY
kaçak kuşun önünü gene kesemezler elbet dayısını amcası eniştesi olan çıkar onada engel olamazlar

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ithal kuşun önüne geçilse piyasadaki laçkalık giderilir ve herkes faturasını fişini 4*4 lük keser sertifikasınıda alır...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Devletimiz çok yaşasın. devlet bu hızla giderse bir devlet daha kurar.

recep durmus

Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
durmus
Arkadaşlar bu üretim sertifikası icin nereye başvuru yapicaz.benim bulunduğum yer  ilce  burda nereye başvuru yapicam sitede var Bole bi konu ama bişey anlayamadim bu konuda bana bilgi verbilecek Bir varsa sevinirim.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Fatursasız kuş satımını engelliyorsun o zaman ithal kuşun Türkiyeye girişinide engelleyin. Gümrükteki adamları önce denetleyin.

Neymiş 16 yaşından küçüklere satış yasak sanki dükkanda sigara satıyoruz uyuştrucu satıyoruz gençeler böyle şeylerle ilgilenecekki akılları başka yöne kaymasın... Neye binaen yapılmış bir uygulama kendileride bilmiyor.

Yok satış defteri uygulaması kuşu kime sattın adı soyadı kaça sattın... bu ne lahana turşusu böyle... müşteriye kuş satacaksın abi adınızı soyadınızı söylermisiniz müşteri demezmi hayrdır bireder ne iş diye... Bana öyle bir sey dese aldığımı geri bırakır bir daha o dükkana uğramam...

Birde artık otobüscülere taktılar kafayı evcil hayvan taşımını yasak getirmişler ... Sahibi yanında değilse otobüs şöförüne 1.650tl ceza yazıyorlarmış. Bu balık olsa bile almıyacaklarmış...

Ne yaptıklaının kendileride farkında değil bakalım ne olcak göreceğiz...

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Habil TANTA' Alıntı:
Bugün işyerime gelen il tarım müdürlüğünden ekipler ciddi hazırlanmışlar ... Dükkanda bulunun özellikle kuş bölümüne çok fazla dikkat ediyorlar. Petshop dükkanı çalıştırmama rağmen üretim sertifikasınıda bizdende soruyorlar. Dükkanda satılan kuşların nereden alındığını kuşların adet sayısının kuş kafesine uygun olup olmadığını ve en önemliside kuşların faturasını soruyorlar... Bundan sonra kesinlikle faturasız kuş alım ve satımı noktasında ciddi cezalar geliyor. Bana kuşları nereden aldığımı sordular sağdon soldan getirenley oluyor dedim.VE bir satış deftri oluşturmamızı istediler satılan her kanatlı hayvanın kime satıldığını ne kadar fiyata satıldığını tutmamızı istiyorlar. 16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SATIŞIN YaSAKLANDIĞINI BELİRTTİLER .Eğer petshoplara kuş veriyorsanız ve petshop sahibi sizin isminizi verirlerse üstelik üretim sertifinız ve faturalandırmıyorsanız ceza kapıdadır... Bilginiz olsun istedim.
BİZ NİHAYETİNDE BİR NEVİ ÇİFTÇİYİZ VE ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİ HAYVANI SATABİLİR VE DE VERGİ VERMEZ VERİNİ GÖRMEDİM DE DUYMADIMDA
BEN YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE ARAŞTIRMA YAPTIM BELEDİYE YE SORDUM VERGİ DAİRESİNE SORDUM
ALDIĞIM CVP ŞU OLDU
ÇİFTÇİ ÜRETTİĞİ ÜRÜNÜ HAYVANI SATABİLİR VERGİ ZORUNLULUĞU YOKTUR
AMA ÜRETTİĞİ HAYVAN DIŞINDA YANINDA KAFES VS. SATIYORSA VERGİ ZORUNLULUĞU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER
NE KADAR DOĞRU NEKADAR YANLIŞ BİLEMİYORUM

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Memet YILMAZ' Alıntı:
Kaçak kuşun önünü kesecek bir uygulama bu. Hayırlı olsun.
kacak kusun onu hicte kesilmez.. 1 m buyuk bilezik yapılır kacak kusun ayagına takılır.. yinede yerli kus diye petshoplarda satılır.. devlet kalkıp bilezik ölcülerinide alacak değil ya.. bu uygulama.. yerli üreticiyi tamamen bitirir.. ve piyasaya normalde girdiginden daha cok kacak kuş girecek

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
......HER SEYİ DÖRT  DÖRTLÜK YAPTIYA DEVLET SIRA BUNDA;KASIKLA VERİR KEPCEYLE ALIR.....YAPTIGI ONCA ZAMDAN SONRA SANKİ KESESİ DOYMAYCAK ŞİMDİDE PETSHOPLARIN CANINI DÜŞTÜ....YANLIŞ ANLASILMASIN KACAK YOLLA ONCA HAYVANIN TELEF OLMASINA  EN BASTA BENDE  KARSIYIM....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
petshop kuşu satmakta zorlanırsa üretinin ürettigi kuşta elinde kalacak.. otobusler zaten kusları almıyor.. az once mersinden bengal ispinozu gelecek 4 tane otobus firmasıda kusları almamış yol parasının verilmesi halinde yinede almamışlar.. kuş taşımacılığı bitti.. şimdide kuş satışını bitirmeye calısacaklar... bi dahaki secimde. herkes bunları düşünerek oy versin lütfen..

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
petshop kuşu satmakta zorlanırsa üretinin ürettigi kuşta elinde kalacak.. otobusler zaten kusları almıyor.. az once mersinden bengal ispinozu gelecek 4 tane otobus firmasıda kusları almamış yol parasının verilmesi halinde yinede almamışlar.. kuş taşımacılığı bitti.. şimdide kuş satışını bitirmeye calısacaklar... bi dahaki secimde. herkes bunları düşünerek oy versin lütfen..
Yapma abi oyla ne alakası var. devlet işi sıkı tutmak istediği için yapıyor. Kurunun yanında taşta yanıyor ama hedef gösterip oya bağlamanı doğru bulmuyorum. Almayan firma neden almıyor, Ceza yememek için? ototbusle kuş taşımamak kadar doğal birşey olamaz ki? Ototbus insan taşımak için, hayvan değil. Varsa Petshop taşımıcılıgı yapacak kargolar kurulsun. Avrupa da böyle. Canlı hayvan taşıma kargoları var. Tabi olay taşımak değil. Yukarıda orçun abi yazmış. Bana mantıklı geldi. Sonuçta inek yetiştirip satan vergi veriyor mu? Yada çiftçi ürettiği herşeyin vergisini veriyor mu?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
NE VERMİŞ Kİ ÇİFTCİYE ÜRETİCİYE HANGİ YÜZLE VERGİ İSTESİN OLMAZ OLSUN BOYLE YONETİM.........İNSANLAR  MECBUR BİR YOLUNU BULACAK YADA HERSEYİ GÖZ  ÖNÜNE ALIP DEVAM EDECEKLER.........