ONUR ÇÖKELEKOĞLU
Uzman Üyemiz
Hayırlı üretimler arkadaşlar bu gün eve geldiğimde bir çiftimn dişisi 18 gündür yattığı yumurtaları dağatmış 3 ünü yere atmış kırılmış içinde can çekişen çıkmalarına 2 3 gün kalmış yavrular vardı mecburen yumurtaları soydum 2 si çok gelişemediğinden can verdi biri yaşıyodu ama durumu kötüydü annenin yanına attım anne tuttuğu gibi yuvadan attı bi an yiyecek sandım scared oda kurtulamadı kalan 3 yumurtayıda gagasıyla hırpaladığını gördüm ve sonra yumurtaları dağattı ve yuvalığın zeminini deli gibi eşelemeye başladı yumurtaları aldım ve 10 günlük yavrusu olan bi dişimin altına koydum bu dişiden bi yavru çıktı ve en genç yavrusu olanda o yumurtaları kabul etti bu yumurtalarında 2 si dolu yavru bi4 güne çıkar diyorum 3.cüden emin değilim ama onuda koydum sizce doğrumu yaptım daha önceleri kızgınlıktan yuvayı terketmeyen yavruların beynini deşen dişilerim olmuştu ama ilkkez çıkmak üzere olan yavrularını katleden dişi gördüm bunun nedeni ne olabilir ben bu dişiden 3 ağız yavru aldım ve dinlenmesinede özen gösterdim kafesleri kalörifere yakındı bu bi neden olabilirmi ama bunaltıcı bi ısı yaratmamasına dikkat ediyodum anne kuşu salmaya attım ve babaya yeni bi dişi attım atmamla üstüne çıkması bir oldu bu dişiyi birazdaaha dinlendirmem yarar sağlarmı birde arkadaşlar üretimden ilk verimim 15 çiftten 16 yavruya düştü ilk ağız şükrediyorum hepinize saygılar değerli yardımlarınızı bekliyorum