ARKADAŞLAR NEDENİ NE OLABİLİR LÜTFEN YARDIM

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Hayırlı üretimler arkadaşlar bu gün eve geldiğimde  bir çiftimn dişisi 18 gündür yattığı yumurtaları dağatmış 3 ünü yere atmış kırılmış içinde can çekişen çıkmalarına 2  3 gün kalmış yavrular vardı mecburen yumurtaları soydum 2 si çok gelişemediğinden can verdi biri yaşıyodu ama durumu kötüydü annenin yanına attım  anne tuttuğu gibi yuvadan attı bi an yiyecek sandım scared oda kurtulamadı kalan 3 yumurtayıda gagasıyla hırpaladığını gördüm ve sonra yumurtaları dağattı ve yuvalığın zeminini deli gibi eşelemeye  başladı yumurtaları aldım ve 10 günlük yavrusu olan bi dişimin altına koydum bu dişiden bi yavru çıktı ve en genç yavrusu olanda o yumurtaları kabul etti bu yumurtalarında 2 si dolu yavru bi4 güne çıkar diyorum 3.cüden emin değilim ama onuda koydum sizce doğrumu yaptım daha önceleri kızgınlıktan yuvayı terketmeyen yavruların beynini deşen dişilerim olmuştu ama ilkkez çıkmak üzere olan yavrularını katleden dişi gördüm bunun nedeni ne olabilir ben bu dişiden 3 ağız yavru aldım ve dinlenmesinede özen gösterdim kafesleri kalörifere yakındı bu bi neden olabilirmi ama bunaltıcı bi ısı yaratmamasına dikkat ediyodum anne kuşu salmaya attım ve babaya yeni bi dişi attım atmamla üstüne çıkması bir oldu bu dişiyi birazdaaha dinlendirmem yarar sağlarmı  birde arkadaşlar üretimden ilk verimim 15 çiftten 16 yavruya düştü ilk ağız şükrediyorum  hepinize saygılar değerli yardımlarınızı bekliyorum

osiergin

Uzman Üyemiz
Adı
Osman
Soyadı
ATILGAN
Gemiş olsun üzücü bir durum. Böyle durumların birkaç sebebi olabilir.
1. Stres.
2. Tekrar çitleşme isteği (aşırı kızgınlık)
3. Kendini yavru bakmaya hazır hisstmemesi yada bakıcı vasfı taşımaması.
4. Erkeğin dişiyi tekrar çifleşmeye zorlaması.
5. Isı ve ışık dengesinin bozulması.
6. Dışarıdan gelen bazı müdahaleler (kuşları yuvada fazla rahatsız etmek, yer değişikliği vs.)
7. Kuşların acemi olması genelde ilk kuluçka dönemi bazen sıkıntılı olabilir.
8. Kuşları dinlendirmemek (iki veya üç batından sonra kuların bir süre dinlendirilmesi iyi olacaktır)

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tekrar bir şans daha verin derim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Yanıtınız için teşekkürler Osman Bey çiftten daha önceleri yavru aldım dediğim gibi dişiyi dinlenmeye çektim fakat erkek dinç yeni bi dişiyle hemen çiftleşti ya o yavruların can çekişmesi çok etkiledi beni hiç birini yaşatamadım 3 yumurtayıda 10 günlük yavrusu olan bi dişinin altına koydum çıkkarsa yaşarlarmı acaba

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım kuşun cinsi verdiğin yem mama su arzayı bumak lazım slm zaten bütün yükü dişiler çeker o yüzden bütün kümeslerde erkek fazlalığı vardır kuşlar ne kadar zamandır sende kanını bili,yormusun aklıma gelenler slm

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
Osman hocam çok güzel özetlemiş. Bunun bir çok sebebi olabilir.Erkek sanırım biraz fazla kızgın.Dişiyi tekrar çiftleşmeye zorlamış olabilir.En iyisi bir şans daha vermek.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kuşlar biryılı aşkın süredir bendeler 1 yaşınüstündeler yemi kendim yapıyodum akdarı aspur çetene ve az miktar yulaf karıştırıyodum vaz geçtim hazır karışık markalı sipariş edicem bu çiften dediğim gibi 3 ağız yavru almıştım bi ayrıntı veriyim bu kuşların yavruları kendileri yumurtadan çıkamıyolar ben soymak zorunda kalıyorum ve nedense 5 yavru çıkıyor 2 si muakkak ölüyodu diğer 10 çiftimi ekimde aldım 1 yaşndaki kuşlar gelir gelmez faliyete başladılar fakat 15 çiftten  16 yavru geldi verimin artacağını söyledi sitedeki arkadaşlar. su olarak sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzerine damacana aldım ya beyler okuldan gelir gelmez hemen yumurta maması yapıp koyuyorum hergün veriyorum box kullanamıyorum kiracı olduğum için 2 haftada bir kafes temizliği haftada bir zemin temizliği yapıyorum kafes temizliği alnımdan ter akıtıyor bukadar emekten sonrada az verim alınca hayliyle biraz bozuluyorum ama Allaha şükür bu sevda bitmez sizde çok aksilikle karşılaşıyomusunuz beyler benim başıma çok garip işler geliyo bu hayvan bakımında gerek muhabbetlerim gerek akvaryumum gerese köpeğimle .....

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Osman ATILGAN' Alıntı:
Gemiş olsun üzücü bir durum. Böyle durumların birkaç sebebi olabilir.
1. Stres.
2. Tekrar çitleşme isteği (aşırı kızgınlık)
3. Kendini yavru bakmaya hazır hisstmemesi yada bakıcı vasfı taşımaması.
4. Erkeğin dişiyi tekrar çifleşmeye zorlaması.
5. Isı ve ışık dengesinin bozulması.
6. Dışarıdan gelen bazı müdahaleler (kuşları yuvada fazla rahatsız etmek, yer değişikliği vs.)
7. Kuşların acemi olması genelde ilk kuluçka dönemi bazen sıkıntılı olabilir.
8. Kuşları dinlendirmemek (iki veya üç batından sonra kuların bir süre dinlendirilmesi iyi olacaktır)

Tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Tekrar bir şans daha verin derim.
Osmanın bu anlattıklarının haricinde kuşların mamasınıda ne koyuyorsun bilmiyorum amma mama kuvvetl gelebilir
Birde yavruların yumurtadan çıkmama nedeni nem oranının düşüklüğünden olabilir üretimhanenin nem oranını biraz arttırman lazım

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Selahattin bey mamayı haşlanmış yumurta cicibebe irmik havuç katarak yapmaya başladım daha önce bal kullanıyodum sizin tavsiyeniz üzere 2 ay önce kestim  sizin keki yapmaya çalıştım vıcık vıcık bişey oldu beceremedim  smileki hanıma yaptıracam vitaminide vermiyorum e vitseyide kestim ters etki yapıyo diye. oda yı kapalı tutuyorum komşular kuş sesinin nerden geldiğini daha çözemediler Allaha  şükür smileki  kapalı tutmam havayı zorlarmı nasıl bi yöntem uygulasam ilginizede teşekkür ederim....