ARKADAŞLAR TÜM ÜRETİCİLERİNİN DİKKATİNE

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Arkadaşlar olaya bide olumlu yonuyle bakarsanız ayhan kardeş en azından ne kullandıgını yazmıs.. bu guzel bir davranıs... bir cok üretici gibi sır gibi kendine saklamamıs kusa iyi yada kötü gelir bu denenerek gozlemlenebilcek birseydir..

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
konu ayhan beyin 6 yavru alması üzerine odaklanmış durumda sanki alamazsın der gibi bir imaj olumuş. Bence alınabilir ama elindeki kuşlar ile bi 5 sene çalışmak gerekiyor kanımca kendi damarını oluşturmak için. çok yakın bir arkadaşım kasa ile kuş alıyor içlerinden farklı renkler ve iriliklerini baz alarak kümesini kuvvetlendiriyor. fakat bu kuşlardan gelen yavru sayısı 3 ortalamaya geliyor bunuda fiyata yansıtıyor doğal olarak 15 e satacağına 18 e çıkartıyor 15 e satsada 18 e satsada kullandığı masrafta hiçbir değişim göstermiyor. Damızlıkları toplu olarak elden çıkartması gerekiyor fakat buda başka bir risk teşkil ettiği için cesaret edemiyor ve bir alıcı bulsa üretimhanesini satmaya dünden razı duruma geliyor. Üretim konusunda bende dahil olmak üzere bu işi heves ederek başlayıp üretimhane kurmaya karar verenlerin hüsranla sonuçlanması çok uzun sürmüyor 2 yıllık bir süreç yeterli geliyor bıkmak için. Bu durumda hem kendi kesemize hemde bu işi hakkıyla yapmaya çalışan üreticilerin emeğinin önüne set çekmiş oluyoruz. Şimdi 10 liraya kuş sattı diye asıp gürlüyoruz ama ayhan aytekin abimiz 50 tl fiyata jumbo satınca helal olsun deniliyor. O zaman bende jumbo üreticisi olarak 10 liraya satana helal olsun derim. Bu mantık doğru değil kanımca ticaretin altın kuralı rekabettir. ekmekle besliyor diye bir başka üreticiyi karalayarak değil ben bu damızlığımla bu üretimhanemle bu yemim mamam hazır suyumla üretiyorum diyerek ön plana kendini çıkartması gerekiyor. Bir fıkra ile sözlerimi bitirmek istiyorum. 50 yaşına gelmiş kafadar iki arkadaş sohbet ederken konu cinselliğe geliyor. Biri diğerine diyorki böbürlenerek ben çok dinamiğim aga günde 2 kez yapıyorum o işi .. diğer arkadaşıda hadi ya ben ayda 1 kez yapıyorum der ve morali bozulur. ertesi günü doktora gider durumunu anlatır doktor muayenesini yapar bir sıkıntısı olmadığını bu yaşta normal olduğunu söyler ve adam sorar.. benim aynı yaştaki arkadaşım günde 2 kez yapıyormuş bende ayda 1 oluyor ne diyonuz doktor bey şimdi.. doktorda diyorki; mühim değil sende 2 kez yapıyorum de bir sakıncası yok :) umarım durumu anlatabilmişimdir.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yAV KARDEŞİM NEDEN HALA UZATIYORSUNUZ???
adam açıklamalarda bulunmuş
yok ortalama 3 ten fazla yavru almak zor, yok bilmemne
ne alakası var??
yap bakımlarını güzelce ve yeteri kadarda vaktini ayır, bak bakalım ne oluyor?
evt ayhan aytekinin sattığı jumbo fiyatını okuduğumda helal olsun derim, bin defada helal olsun...
hem kuşları güzel hemde çokkkk uygun fiyat.
herkez kendi çapında üretiyor kimi benim gibi ev ortamında, kimi dükkan ortamında
amaç bilgi paylaşımı olmalı karalamak değil....
hepinize hayırlı bayramlar dilerim...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Arkadaşlar olaya bide olumlu yonuyle bakarsanız ayhan kardeş en azından ne kullandıgını yazmıs.. bu guzel bir davranıs... bir cok üretici gibi sır gibi kendine saklamamıs kusa iyi yada kötü gelir bu denenerek gozlemlenebilcek birseydir..
Bunda haklısın Behsat usta, ben de Ayhanın davranışını taktir ediyorum...benim tek endişem ürünün kendisi ve kullanımı ile ilgili. En basit örnek olarak içinde bulunan koruyucu madde ENDOX D, bu madde yüksek anti-oksidite yaparak ürünün raf ömrünü uzatıyor. Şimdi kuşlarımızın metabolizmasında bu maddenin yaptığı etkiyi incelersek aynen şunu yapıyor. Kuş tarafından alındıktan sonra  ENDOX D maddesi sindirim sisteminde oksitlenmeyi engelliyor, yani gram negatif ve gram pozitif bakterilerin rahatça diledikleri miktarda üremelerine elverişli bir ortam sağlıyor. Tezzat şurada, buz oksitlenmeyi arttırmak için Elma sirkeli su kullanarak bu bakterilerin kontrol altında tutulmasını hedeflerken, diğer yandan anti-oksidan içerikli bir yem katkısı kullanarak bu oksiditeyi de engelliyoruz. Benim mantığıma ters gelen taraf burası ve bu nedenle bu ürünün kullanılması hakkında pek emin değilim. Bunun yerine ayni mantıkla yola çıkıp bir multivitamin + bira mayası kullanarak ayni sonuçlar elde edilebilir, tabii multivitamini yine hergün vermemek şartı ile.

Ayhan kullandığı ürünü araştırmış, hem veterinerler tarafından tavsiye edilmesi hem kendince bu ürünü kullanmayı doğru bulmakta. Ben yine atlamış olabileceği bazı önemli noktaları hatırlatmak istedim. Bu ürünü uzun vadede kullanması anaç kuşların son kullanma tarihini hızla yaklaştıracak. Bu ürünü kullanarak süreklilik mümkün değil, Ancak şu şekilde verim sürekliliği mümkün olur, her çiftten 3-4 ağız yavru aldıktan sonra en azından dişilerin emekliye ayırıp, yerlerine dışardan (daha önce bu üründen tüketmemiş) yeni dişiler koyması. Yani 1 yıllık üretimden sonraki her çifti değiştirerek ayni verim ve kapasite ile üretim yapmak mümkün olabilir. Bu ürünü kendisi 1 yıl kullanmakta ve şu an için bir sorun rapor etmiyor, ama ben bahse girebilirim, 2nci yıl ayni çiftlerle ve ayni yem katkısını kullanarak üretim verimliliği düşecektir.

Özetlemem gerekirse, bu verimliliği arttırabilir, ama ayni zamanda kuşlarımızın verim ömrünü de azaltmakta. Normal şartlarda bir çiftten 15 kez 3-4 yavru alınabilecekse, bu ürünü kullanarak 6 veya 7 kez 5-6 yavru alınıyor.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SAYIN KUŞ URETİCİ ARKADAŞLARIM 
AŞIK VEYSELE DEMİŞLER USTAM BARIŞ SENİN ŞARKINI YORUMLAMIŞ ÇALIYOR
ODA KIMI ISPANAĞI YOĞURTLU KIMI SADE SEVER
YANİ HERKESİN BİR YOĞUT YİYİŞİ VAR
HANI VARYA SYUN DAMLAMASI TAŞI DELER SUYUN KUVVETİ DEĞİL DAMLALARIN DEVAMLILIĞI İDİ  BENİM İLKEM BU
25 SENE KUŞ BAKAN BİR ARKADAŞ BEN VİTAMİN ALACAĞIMDA BANA ALDIRMADI SEBEP AZ OLSUN ÖZ OLSUN DİYEREK BENCE BMC 44 NUMARA AYAKKABIYA 45 NUMARA AYAK OLMAZ YA AYAKKABI PATLAR YADA AYAK NASIR OLUR HERKESİN FİKRINEDE SAYGIM VAR NEDENMİ YAZDIM ÖRNEK OLSUN DİYE
ARZULAR HEP ŞELALE OLSUN SLM

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Kemal AKBULUT' Alıntı:
SAYIN KUŞ URETİCİ ARKADAŞLARIM 
AŞIK VEYSELE DEMİŞLER USTAM BARIŞ SENİN ŞARKINI YORUMLAMIŞ ÇALIYOR
ODA KIMI ISPANAĞI YOĞURTLU KIMI SADE SEVER
YANİ HERKESİN BİR YOĞUT YİYİŞİ VAR
HANI VARYA SYUN DAMLAMASI TAŞI DELER SUYUN KUVVETİ DEĞİL DAMLALARIN DEVAMLILIĞI İDİ  BENİM İLKEM BU
25 SENE KUŞ BAKAN BİR ARKADAŞ BEN VİTAMİN ALACAĞIMDA BANA ALDIRMADI SEBEP AZ OLSUN ÖZ OLSUN DİYEREK BENCE BMC 44 NUMARA AYAKKABIYA 45 NUMARA AYAK OLMAZ YA AYAKKABI PATLAR YADA AYAK NASIR OLUR HERKESİN FİKRINEDE SAYGIM VAR NEDENMİ YAZDIM ÖRNEK OLSUN DİYE
ARZULAR HEP ŞELALE OLSUN SLM
BUDUR