arkadaşlar yavrular için

alma10

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
FIRAT
yavruları gözle görünür dercede büyüten bir tarif buldum.benimkiler yiyor baya fark oldu annesini geçtiler.
malzemeler
Malzemeler:
kuş yemi(bir çay bardağının 4'de 3'ü karışık yada sade tercih size kalmış)
1 yumurta
80 gr un(pirinç unu olursa daha iyi olur)( dolu dolu iki çorba kaşığı)
1,5-2 çorba kaşığı bal
inekler için kullanılan süt yemleri
Yapılışı:
Yumurta,un ve Bal'ı kaseye koyup karıştırtıktan ,kıvamın sulu akıcı ve yapışkan olmasını engellemeksizin kuş yemini yavaş yavaş ekleyin.Tekrarlıyorum,hamur  sert olmamalı,onun için kuş yemini çok eklemeyin.Hamuru tekrar hafif karıştırdıktan sonra,bir çorba kaşığı ile hamurdan bir parça alınve tepsiye atın ve kaşıkla üzerine bastırarak düzleştirin.10-20 dk 180derce fırında pişirebilirsiniz.
olduktan sonra öğütün bir kaba koyun.süt yeminide öğütün bunuda o kaba koyun.

ve kuşlara verin kuşların yiyişinden anlarsınız :)

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
bu yaptığımız karışımın tamamını bir tepsiye döküp üzerini düzleyip fırına vericez dimi

siz bir parça alın yazmışsınız orada takıldım  :D gerisini ne yapacaz

yanlız güzel denenmiş bir mama ise faydası varsa olabilir öğütme işini rondo ilemi yapıyorsunuz yoksa elle felan mı birde onu açıklarsanız sevinirim bide darı kabuklarını kuşlar ayırabiliyormu aslında yapım aşamasında kuşlara sunumu kadar olan süreçi fotoğraflasanız daha iyi olur diye düşünüyorum imkan varsa tabi

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
İnekler için süt yemi haricinde diğerlerini arasıra bizlerde veriyoruz. Önemli olan kuşların baskül ağırlığı değil, önemli olan sağlıklı olmaları.

E

elaziz2316

Guest
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Önemli olan kuşların baskül ağırlığı değil, önemli olan sağlıklı olmaları.
    +1

Tavuklar için kullanılan yumurta verimini ve kalitesini artırıcı besinlerin kullanıldığını duymuştum. Ama süt verimi için kullanılan besinlerin faydasını tam anlayamadım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Önemli olan Kuşların iriliği değil sağlıklı oluşudur. İnşaallah kuşlarınızda ilerleyen dönemlerde sağlık sorunlarıyla karşılaşmazsınız

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
ŞAHİN GÜNGÖR' Alıntı:
Önemli olan Kuşların iriliği değil sağlıklı oluşudur. İnşaallah kuşlarınızda ilerleyen dönemlerde sağlık sorunlarıyla karşılaşmazsınız
bende şahin abiye katılıorum

alma10

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
FIRAT
abiler tamam öylede iri hayvandan aldığın yavru sayısı fazla oluyor sonuçta işimiz üretmek

alma10

Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
FIRAT
kıvama bakmak için öyle bakın demştim ve ayrıyetten bu yemi kuşlara üreme zamanı verirseniz bana çok dua edersiniz