Astım ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var ?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Kuşum nefes alırken sık sık hırıltı sesleri çıkıyor ve arada hapşırıyor, 1 yaşını aşkın erkek bir kuş. Ayrıca pek ötmüyor, öterken sanki rahatsız oluyormuş gibi hemen duruyor. Astım olmasından şüpheleniyorum. Biraz araştırma yaptım ve kullanacağım ilaç konusunda kararsız kaldım. Selahattin abi özellikle senin tecrübelerine ihtiyacım var bu yüzden görüşlerin benim için önemli. Evde GEOSOL Oral çözelti toz var. Oksitetrasiklin hidroklorür içeriyor. Bu ilacı kullanmam yararlı olur mu ? Şimdiden teşekkür ediyorum. ( Kuş tüye girmiş durumda, kafasında ve kanatlarının üzerinde çubuk çubuk açılmamış tüyler var.)

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
malesef şuanda pahalı bir ilaç alabilecek durumda değilim. GEOSOL kullansam olmaz mı ?

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
uygulayıp uygulamamak tabiki sana kalmış hersabah kuşun agzına 1 damla bal damlatmanı tavsiye ederim suyunada vitamin ver daha önceden ölmekte olan bir tepeli kuşumu bu şekilde düzelttim ben orjinal çam balı vermiştim  geçmiş olsun düzelir inşallah

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
peki boğazına yapışmaz mı ? birde vitamini ilaçla birlikte suya katsam sorun olur mu ?

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Bu verdiğimiz ilaçların hepsi astıma iyi gelir ama kuşun kursağına ne kadar gittiğini ve kuş bunun ne kadarını kullanabildiğini bilmiyoruz. Eğer ilerlediyse hastalık size önerim feeding tüp olacaktır. 4 veya 6 numara feeding tüp ve tüpe uygun bir enjektör yardımıyla kuşun direk kursağına bu ilacı enjekte etmelisiniz.

Feeding tüp 30-40 cm dir. Onu 10 cm lik olacak şekilde kesin ucunu kapanayacak şekilde çakmakla eritin. Kuşun kursağına inerken yaralanmalara neden olmasın. Feediing tüp aracılığıyla şırıngaya çektiğiniz (tylanlı suyu veya direk baytril %2.5 u 3 cc kadar ) ilacı kuşun dilinin altından direk kursağa gütürün. Kuşun ırkıyla alakalı değişebilir lakin normal yerli kuşların kursak ile gaga arası 4-5-6 cm dir. Feeding tüpü kuşun kursağına indiğini düşündüğünüzde kuşun kursağını hafif elleyin elinize gelicektir o tüp. Çok yavaş bir şekilde enjekte işlemini yapın ve tüpü yavaş bir şekilde yukarı çekin. Dilinin yanından v.s. sokmaya çalışmayın kuşa zarar verir, dilin altından gönderilmesi önemlidir. İlk yapışta biraz zor olur ama ikinci üçüncülerde tek elle çok kolay bir şekilde yapılır.      alnt

SAYGILAR...

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
illa o olucak dye bir şey yok  atilla bey  baska yöntemleride var tylon  veya taylosin  gibi ilaçlarda astıma iyi gelir bunlarıda kullana bilirsiniz araştırmasını yapın ona göre    önleminizi alın saygılar iyi forumlar

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
Ümit Bey'in yazdığı tedaviyi uyguladım. gün geçtikçe kuşum iiye gidiyor.