Ayırma Yöntemi (Sadece Yapanlar Lütfen)

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Lütfen konuya Ayırma yöntemini kullanan deneyen arkadaşlar tek cevap versin

Ayırma yöntemini deneyen arkadaşlar ;

1. Neden ayırma gereği duydunuz .

2. Ayırmadan ne kadar süre sonra çiftler tekrar anlaştı ve yumurtlama oldu yada olmadımı .

3. Çiftlerde Herhangi bir kavga oldumu anlaşmazlık çıktımı

4. nasıl bir ayırma yöntemi denidiniz . Kuşlar Birbirini Gördümü Falan

Hayırlı Kandiller Tşkler Şimdiden

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
ilk etapta ayrı tutma iyidir.salma yöntemi ile kuşlarımızı kızıştırır daha sonra erkeği tek kafese atar kafes hakimiyetini sağladığını gördüğümüzde dişiyi yanına atarız sonuçta genel olarak yumurta gelir.ama üreticileriin elinde fazla kuş olduğu için sürekli değiştirirler çünkü muhabbetlerde eş beyenmeyebilir.iyi huylu sakin dişiler için erkek beyenme konusunda sıkıntı olmaz o yüzden üretim kolay ve sakin olur.
1-eş beyenmeme durumlarında ayırma gereği duyarım
2-ayırmadan sonra genelde başka dişi alırım erkeğin yanına:D
3-kavga çıkabilir.dişinin baskın olduğu durumlarda ve beğenmeme durumlarında çıkabilir.
4-salmaya alırım.eğer tek çiftiniz varsa yanyana kafeslere alıp erkeği ve dişiyi kızıştırın.erkeğin kafese hakim olduğunu gördüğünüzde ve kızıştığını farkettiğinizde dişiyi erkeğin yanına alın.

KOLAY GELSİN....

***ÇANAKKALE MUHABBET KUŞU ÜRETİCİSİ***

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ben ayırma işini yavrular 20-25 günlük olduklarında dişiyi ayırarak yapıyorum. Çünkü dişilerin yavruları dövme olayı gibi bir olay var. Bunu engellemenin tek yolu da bu! En azından ben bunu deneyimledim.

-  Ayırma olayınız bu gibi durumlarda olacağı için çok uzun süre ayrı kalmayacaklarından dolayı tekrar yan yana koyduğunuzda kavga ya da anlaşamamazlık olmaz.
-  Yan yana geldikleri anda çiftleşme olayına yine başlıyorlar. Yani 10 gün ayrılık 2-3 günde çiftleşme.
-  Hiçbir şekilde anlaşmazlık söz konusu değil.
-  Köşede büyük bir kafesim var bütün dişiler ve kendi yedek damızlıklarım orda durur. Bazıları kocalarını görür bazıları görmez. Açıkçası bu kısmı çok önemli değil. Duygusala bağlamamak lazım. Bazen acıklı olabiliyor ama bu ayırma işi olmazsa bu sefer yavruyu kan revan içinde gördüğünüzde o dişinin kafasını koparmak geliyor içinizden :) Tabi bu işin şakası ama oldukça moral bozucu bir olay o yüzden ayırın fazla detay düşünmeyin derim.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Kemal SOYLU' Alıntı:
Ben ayırma işini yavrular 20-25 günlük olduklarında dişiyi ayırarak yapıyorum. Çünkü dişilerin yavruları dövme olayı gibi bir olay var. Bunu engellemenin tek yolu da bu! En azından ben bunu deneyimledim.

-  Ayırma olayınız bu gibi durumlarda olacağı için çok uzun süre ayrı kalmayacaklarından dolayı tekrar yan yana koyduğunuzda kavga ya da anlaşamamazlık olmaz.
-  Yan yana geldikleri anda çiftleşme olayına yine başlıyorlar. Yani 10 gün ayrılık 2-3 günde çiftleşme.
-  Hiçbir şekilde anlaşmazlık söz konusu değil.
-  Köşede büyük bir kafesim var bütün dişiler ve kendi yedek damızlıklarım orda durur. Bazıları kocalarını görür bazıları görmez. Açıkçası bu kısmı çok önemli değil. Duygusala bağlamamak lazım. Bazen acıklı olabiliyor ama bu ayırma işi olmazsa bu sefer yavruyu kan revan içinde gördüğünüzde o dişinin kafasını koparmak geliyor içinizden :) Tabi bu işin şakası ama oldukça moral bozucu bir olay o yüzden ayırın fazla detay düşünmeyin derim.
bu arada yavrulara baba kuş mu bakıyor yoksa yavrularda yeme düşmüş diye başka bir kafesemi alıyorsunuz? ayrıca bir erkeği 2-3 dişiye kullanmak olayını anlatabilirmisiniz aynı anda bir erkeği 2-3 dişiye nasıl bir yöntemle kullanıyorsunuz? eğer yapıyorsanız böyle bir şey yada bilginiz varsa

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
kızışma konusundaki faydaları nelerdir
bu yöntem nasıl uygulanmalıdır.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
bu arada yavrulara baba kuş mu bakıyor yoksa yavrularda yeme düşmüş diye başka bir kafesemi alıyorsunuz? ayrıca bir erkeği 2-3 dişiye kullanmak olayını anlatabilirmisiniz aynı anda bir erkeği 2-3 dişiye nasıl bir yöntemle kullanıyorsunuz? eğer yapıyorsanız böyle bir şey yada bilginiz varsa
Yavrulara baba bakıyor. Bakmaz diye endişelenmeyin illaki bakıyor. Zaten yavruları başka yere alsam dişiyi ayırmanın anlamı kalmaz! Benim tüm çiftlerime uyguladığım yöntem bu. Hatta şöyle derim sabah çıktığımda yavruyu kanlar içinde göreceğime açlıktan ölmüş görsem daha iyi, derim. Ki açlıktan ölmesine de asla müsaade etmem tabi. LAfın gelişi bu ama şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Sadece hangi dişi hangi erkeğin karıştırmayın yeter. Ara da bir karışma gibi durum söz konusu oluyor ;)

Hiç bir erkeğimi başka dişilerle kullanmadım o konuyu bilemeyeceğim.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
kızışma konusundaki faydaları nelerdir
bu yöntem nasıl uygulanmalıdır.
Bu konu da çiftleşmeyen çiftler için genellikle uygulanır. Bir süre ayrı kalan çift, tekrar birleşince daha bir istekli oluyorlar.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
ne kadar süre ayırıyorsunuz ve birbirleirni görüyorlarmı işin inceliklerini bi anlatsanız bizde bilgilerinizden faydalansak hocam.şimdiden tşk.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ben sadece dişiler yavruları dövdüğü için ayırıyorum yukarıda ayrıntıları belirttim. 20-25 günlükken ayırın yavruların tamamı yem kırar duruma geldiğinde ve kafesten çıkardığınızda dişiyi yine erkeğin yanına koyun.

Çiftleşmeyen kuşlarda da aynı yöntem kullanılır genelde ama ben yapmıyorum bunu. Elbet çiftleşirler deyip bekliyorum. Fakat bildiğim kadarıyla ortalama 1 ay kadar bir süre ayrı tutuluyor. Tekrar birleştiklerinde daha bir hasretle özlemle birbirleriyle ilgilenmeye başlıyorlar, tabi bu esnada çiftleşiyorlar. Bildiklerim bunlar hocam!

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
ne kadar süre ayırıyorsunuz ve birbirleirni görüyorlarmı işin inceliklerini bi anlatsanız bizde bilgilerinizden faydalansak hocam.şimdiden tşk.
birbirlerini görsünler fark etmez ayırdığınız zaman 2hafta ayrı tutun sonra atın dişiyi erkeğin yanına sonra izleyin :) ben böle yapıyorum özlüyorlar biraz birbirlerini ;)