Aynı anda 2 yavru alsam?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tuğçe KANCALI' Alıntı:
Fotoğrafı eklemeyi unutmuşum.

Tuğçe abla ayna koyarsan arkadaş olamayabilirler.Sen bu erkekle çok güzel yavrular alırsın. Bence biraz daha büyüdüğünde sen bundan yavru almaya çalış süper bir kuş

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Maşallah çok güzel rainbow bir erkek evet kırma olduğu aşikar :)

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
RAİNBOW ?  confusedtw Spangle olmasın  bye
Evet kardeşim haklısın. Ben sadece en alttaki fotoğrafı gördüm de rainbow dedim. Göğüste mavilikler ve yeşillikler var kafada da sarılar :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tugay DERELİ' Alıntı:
Evet kardeşim haklısın. Ben sadece en alttaki fotoğrafı gördüm de rainbow dedim. Göğüste mavilikler ve yeşillikler var kafada da sarılar :)
kusura bakma abi bnm yorum da biraz sert olmuş  friend

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
kusura bakma abi bnm yorum da biraz sert olmuş  friend
Estağfurullah kardeşim yanlış anlaşılmalar olabilir arada :) Sen yine de daha dikkatli ol bi dahaki sefere :)

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Tuğçe abla ayna koyarsan arkadaş olamayabilirler.Sen bu erkekle çok güzel yavrular alırsın. Bence biraz daha büyüdüğünde sen bundan yavru almaya çalış süper bir kuş
Aynayı şu an kaldırdım zaten. Bize de daha kolay alışır diye düşünürek. İleride koyarım. :) Teşekkürler.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel 2. kuşun rengini ne düşünüyorsunuz acaba bu kuşta sarı var yeşil var mesela diğer kuştada mavi beyaz olsa değişik yavrular ve farklı renkler çıkma olasılığı artarmı acaba?  Her ne kadar dedeleri bilinmiyorsada genede 4 rengi 2 çiftte tamamlayınca sanki daha çok renk seçeneği çıkıyor.
Hayırlı olsun. Bence yavru olduklarından 2 taneye o kafes yeter, aradada salabilirseniz daha iyi olur. Bence beklemeyin ikinciyide alın.

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Teşekkürler. 2. kuşun renginin hiç düşünmemiştim açıkçası :) Tecrübem de yok, önerilere açığım.

Kafes konusunda da daha fazla kişi öneride bulunursa sevinirim. Kafam karıştı biraz :) Kafesin yandan bir resmini ekliyorum.

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok güzel 2. kuşun rengini ne düşünüyorsunuz acaba bu kuşta sarı var yeşil var mesela diğer kuştada mavi beyaz olsa değişik yavrular ve farklı renkler çıkma olasılığı artarmı acaba?  Her ne kadar dedeleri bilinmiyorsada genede 4 rengi 2 çiftte tamamlayınca sanki daha çok renk seçeneği çıkıyor.
Forumdaki şu mesajda http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,10108.0.html şöyle bir bilgi var.

"Örnek 2: Birde renklerle örnek verelim. Bir adet yeşil kuşumuzla bir adet mavi kuşumuzu çiftleştirelim;

YY( Yeşil)      X  MM( Mavi)

YM  YM  YM  YM

Gördüğünüz üzere bütün yavrular YM bu demektirki Yeşil dominant olduğu için bütün yavrular yeşil çıkacaktır. Fakat işin püf noktası burda, bütün yavrular YY değil YM yani içinde mavi geni bulunduran yeşiller. Fenotipi yeşil fakat genotipinde mavi genide var yani TAŞIYICI. Bu örneğe devam etmek istiyorum şimdi yavruları birbiriyle eşleyelim ve neler oluyor görelim.

YM    X    YM

YY  YM  MY  MM

1.Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi 1 yavru YY yani tam anlamıyla yeşil.( taşıyıcı değil ) ORANI : 1/4

2.Diğer yavru YM yani taşıyıcı fakat yeşil baskın olduğu için fenotipi yeşil.

3.Diğer yavru MY yani bir üsttekiyle aynı taşıyıcı ama fenotipi yeşil. 2. ve 3. maddedeki yavruların ORANI: 2/4

4.Diğer yavru MM yani çift etken mavi taşıyıcı değil. ORANI: 1/4

Bu örnekte taşıyıcı kuşların çiftleştirilmesinden elde edilen yavruların 4 te 3 ü yeşil fakat bunların 2 tanesi taşıyıcı, 4 te 1 i de mavi çıkıyor arkadaşlar."

Yani anladığım kadarıyla benim kuşum için de mavi bir eş alırsam yavrularda mavi çıkma olasılığı dörtte bir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
genelde karışım değil yavruların bir kısmı annenin bir kısmı babanın rengine yakın olur

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bence 2. rengi düşünün sonra aklınızda  kalmasın.

Benim anladığım kadarı ile
Anne ve babalarını bilmediğimiz renklerden
2 yeşil  alırsak mavi çıkarma olasılığı,
1 yeşil 1 mavi alırsak mavi çıkarma olasılığı,
2 mavi alırsak  mavi yavru  çıkarma olasılığı aynı değildir.

Yanlışım varsa beni düzeltir umarım daha deneyimliler. Böylece bende doğru mu yanlışmı düşünüyorum netleştiririm.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Yazılar üst üste gelmiş, Tuğçe hanım şimdi farkettim yorum yapılmış ben onları okumamıştım.
Birde o sarı renkleri gözüm görmüyor. Rengi değiştirebilirseniz anlayamadım.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
      YM    X    YM

YY  YM  MY  MM

Burada her iki çift yeşil gözüken mavi kan taşıyıcı demiş
Buna rağmen hiç üstünde mavi olmayan eşlerde bile 2  mavi renk gösteren yavru olasılığı var.

Mantıken zaten aldığımız kuşlar hep karışık. illaki mavi anne bababa dede rastlar.
Bir taşıyıcı mavi  gen yeşil görünümlü ile bir MM  bile olabilir yani alacağını y2. yavru o zaman mavi olasılığı daha çık bile artabilir.

Ayrıca sizin kuşunuz düz yeşil değil yeşil sarı.
Belki sapsarıda yavru verebilir. O da başka bir konu.
Ama olasılığa girersek mavi eşlerden mavi yavru alma olasılığı daha çok.

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
Kuşunuz çok güzelmiş maşaallah.Bence kafesiniz çok küçük değil.Enine değil de,kafesi dik kesicek şekilde  birbirine paralel iki tünek takarsanız kuşunuz açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.tünekten tüneğe zıplamayı çok seviyorlar.

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Canan NUMAN' Alıntı:
Yazılar üst üste gelmiş, Tuğçe hanım şimdi farkettim yorum yapılmış ben onları okumamıştım.
Birde o sarı renkleri gözüm görmüyor. Rengi değiştirebilirseniz anlayamadım.
Sarı rengi yanlışlıkla seçmişim pardon, düzelttim.

scorpio9

Yeni Üyemiz
Adı
Tuğçe
Soyadı
Kancalı
Teşekkür ederim. Zaten tahta tünek alacağım. O sırada o ölçülerde alırsam dikey de takabilirim :)