AYRIK BACAK

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
Selam arkadaşlar.

Bu ayrık bacak olayına bir türlü çözüm bulamadım doğru bilgi almak istiyorum bir kaç sorum var.

1- Ayrık bacak kalıtsal yani dna dan gelen bir hastalıkmıdır?

2- Yuvalığın zemininden kaynaklanırmı?

3- Tedavisi varmı?

İlk çiftimin yavrularında yaklaşık %40 oranında bu hastalık vardı anne 4 ay önce öldü o anneden yavru bir dişi ayırmıştım kendime bu hafta 2 yavrusu oldu ama yavrular bana ayrık bacak gibi geldi acil yardım ederseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Emre bey yavrularınız büyüdüğünde bacaklar ayrık kalıyorsa buna neden annenin üzerine basması yanlış yatması yada zeminden kaynaklı bi sıkıntıdır birde yumurta içinde gelişemeyen yavrularda sakatlık olur ama bu yavrular kısa bi süre sonra genllikle ölür  ama resimdeki yavrular bana zayıf kalmış gibi geldi yumurta mamasını veriyormusunuz

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
Öncelikle belirtmem gerekir. Çözümü var. Fakat çok sancılı ve zor bir işlem. Hem kuş için, hem annesi için. Hemde sizin için. Sol yavruda olma olasılığı var gibi ama sağdaki için aynısını söyleyemeyeceğim. Çok net bi fotoğraf değil.

Yuvalığın tabanı büyük etkenlerden biri.
Annenin hatalı yatışı, yavruyu ezmesi, üzerine basmasıda bir etkendir.
DNA kaynaklı bir olay değil kanımca.

Bu kuşunuzun kaçıncı kuluçkası ? 3- 4 ?
+++
Benim kuşumda da vardı. Sünger tedavisi uyguladım. Fakat annesi bu tedaviye başladığımda yuvalığında yabancı bir madde istemedi ve süngeri çıkarttı. Yavru gün geçtikçe kurudu ve öldü. :(
Benim uyguladığım Tedavi buydu. tık
Buda görsel : https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1003650_179836468849162_1267313601_n.jpg

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
yavrular 1 günlük henüz o yüzden ufak görünüyo olabilir hergün mama takviyesi yapıyorum bu çiftimin henüz ilk kuluçkası. Daha önce bende tedavi etmiştim ince bezle ayaklarını düzeltip bezleri dikmiştim ancak yavrular rahatsız olup debelendikçe 
parçalanma yadakayma oluyor bezde süngeri hiç denemedim resimlerden ayrık bacaklı diyebilirmiyiz kuşlara yoksa 1 hafta beklemek gerekirmi?

Doğanay YILDIZ

Takipçi Üyemiz
Adı
Doğanay
Soyadı
Y.
bana sorarsan bekle ama yine de sen bilirsin. Gidişata göre önlem alırsın

yağız yağcı

Üyemiz
Adı
YAĞIZ
Soyadı
YAĞCI
bendede aynı sorun oldu daha önce ane fazla yatığından kaynaklanıyor ben sünger yöntemiyle kurtardım ama hepsi bu kdar şanslı olmuyor çok zor oluyor çıkartıyo ane bakmıyo bazen bu gibi sorunlarla karşılaşabilirsin

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
Yavrularin biri malesef bugun oldu bogulmus olabilir kursagi patlayacak gibiydi.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
forumumuzda bu sorunla ilgili hep aynı başlıklar açılıyor
inceleyin onları tedavisi basit...

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Emre bey yuvalıgınızı değiştirin bence fotoğrafta aynı işkence kuyusu gibi duruyor.Tüneklerin çıkıntıları sivri anaç kuşlara da zarar verebilir.

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
Haydar ULUTUZ' Alıntı:
Emre bey yuvalıgınızı değiştirin bence fotoğrafta aynı işkence kuyusu gibi duruyor.Tüneklerin çıkıntıları sivri anaç kuşlara da zarar verebilir.
+++++

sakat yavru için daha önce konu açıldı tedavisi konusunda 1 2 tane çözümönerisi var...

yazruların bundan sonra böyle olmasını istemiyorsanız .... AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM % 1 MİLYON  Y-U-V-A-L-I-K DEĞİŞECEK ... DAHA ÖNCE ÇOK BAŞIMA GELDİ BİLMEDİĞİM BİR KONUDA BU KADAR NET KONUŞMAM

emreediz

Takipçi Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
ediz
yuvalığın şekli resimden dolayı bu kadar derin ve kötü gözüküyor ama yinede değiştiriyorum yuvalık tabanına önerdiğiniz bir madde varmı yoksa ortası çukur yuvalık taksam yeterli olurmu?

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
yuvalığa ınce talaş koyabılırsın ayrıca yenı yuvalığın bu kadar dar olmasın anaçlar ıcerde rahat hareket edebılsın daha bır ıkı günlük yavrudan ıkı tane uzatsan yuvalığa sıgmıcak kesınlıkle yuvalık sorunun var ve genıs yuvalık kullan duşunun kusunuz dırek yuvalık ağzına doğru yatsa sıgmıcak o yüzden capraz yatar dar olduğu ıcınde hareket edemez buda zavallı yavrulara zarar verır zaten oldum olası anlamış degılım bu daracık yuvalıkları kımler ıcad ettı hadı her sey yolunda gıtse anaçlar sığmadığı ıcın kuruk uçları kırılır  ahaaa

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bıçkı talaşı denilen yani 5 liraya satılıyor hamster talaşı ondan kullanmalısın.Yuvada plastik folluklu yuva kullanmam daha yararlı olur.En önemlisi yuvaya sirkülasyon için delik açman gerek.Böylece kuşların ayakları vs pislikten çamur tutmaz.Bu kuşların ayakları için yapabileceğin şeylerin ilk sırasında.Yanlız çapraz bacağı sadece yuva kaynaklı bakmak hata olur.Hiç dinlendirilmeden uzun süre üreyen kuşlar strese girerek davranış bozukluğu sergiler.Serin mekanda tek yavruya bakan kuşlarda ve bu işi beceremeyen kuşlarda da görülür.

kürşatsoydan

Yeni Üyemiz
Adı
kürşat
Soyadı
soydan
çarpık bacak gentik ozur degilse kuluçka hatasıdır ve nem yetersizliğinden ortaya çıkan bir sorundur yumurtadaki embiryo havadaki nem den su ihtiyacını karsılar nem zayıf ve yetersizse çarpık bacak kucuk yavru yumurtadan çıkamama vede en kötüsü iç organların dış arda bulunması ben tavuk uretimi yaptıgım sırada makina cıkımlarında bu sorun çok karşima çikti çarpık baçak özellikle makina nemini yükseltince hiç bir sorun kalmadı vede yumurtalar aynı damızlık kolonidendi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kürşat SOYDAN.' Alıntı:
çarpık bacak gentik ozur degilse kuluçka hatasıdır ve nem yetersizliğinden ortaya çıkan bir sorundur yumurtadaki embiryo havadaki nem den su ihtiyacını karsılar nem zayıf ve yetersizse çarpık bacak kucuk yavru yumurtadan çıkamama vede en kötüsü iç organların dış arda bulunması ben tavuk uretimi yaptıgım sırada makina cıkımlarında bu sorun çok karşima çikti çarpık baçak özellikle makina nemini yükseltince hiç bir sorun kalmadı vede yumurtalar aynı damızlık kolonidendi
kürşat bey mubişlerde
çarpık bacak,yuvada talaş olmamasından ve annenin yavrunun üzerine nasıl yatacağını bilememesinden yani tecrübesizliğinden olur...

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Benimde şu anda bir yavrumda var yeni farkettim düzeltmek için ustaların yöntemlerini deniyorum

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
Bu da benim uyguladığım yöntem ve resimleri , eğer yanlış bişey varsa düzeltin ki verimli sonuç alabileyim ustalar :)
ayakları birbirine bağlamak için sünger yahut banday gibi uygulamalar yerine telefon kulaklığının kulak içine giren kısmını kestim . resimleri aşağıda.