Baba ve yavrusunu çiftleştirebilir miyiz

hayri güler

Üyemiz
Adı
hayri
Soyadı
güler
Benim çiftimin dişisi öldü 6 aylık kızmış yavrusu var onunla çiftleştirsem bir sorun olur mu?yavrularda bir sorun olur mu

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Olma ihtimali normal çiftlere göre daha yüksek hale gelir. Sonuçta sorunlu ama çekinik olan genlerin baskın hale gelme olasılığı daha yüksek. Sen eşe atma derim

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Ethem YAMAN' Alıntı:
Olma ihtimali normal çiftlere göre daha yüksek hale gelir. Sonuçta sorunlu ama çekinik olan genlerin baskın hale gelme olasılığı daha yüksek. Sen eşe atma derim
aynen katılıyorum akrabalık bağları yakınlaştıkça yavruların sorunlu olma ihtimali artıyor, kesinlikle eşe atmanızı önermiyorum

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Tavsiye etmesem de , tabi ki çiftleşebilir yavrular da gayet sağlıklı çıkar , 

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
kanaralarda eşleşme takviminde babayı kızına anneyi de oğluna atarak anne babaya en yakın kuşlar elde ediliyor. muhabbet kuşlarında da bu durum olurmu bilmiyorum ama sorun olacağını da sanmıyorum

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Salma üretim yapan arkadaşlar bu konuya daha ne bilgi verebilir.Çünkü Salmada 30-40 tane kuş var ayırt etme imkanı yok ve kardeş anne baba hepsi var ..

eskici

Takipçi Üyemiz
hep üretimden yana düşünülüyor.sizce bu ETİK 'midir arkadaşlar..!!??

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Çiftleştir bir şey olmaz ben yaptım çokta sağlıklı yavrular aldım. Doğacak yavruları babayla veya anneyle çiftleştirme ama, ve kardeş kardeşle çiftleştirme.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
bunlar insan değil kuş hayvanlar aleminde de bu gayet etik ve doğaldır.
hayır bence doğal değil insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da DNA gen dizilimlerinde hatalar çıkabiliyor ve bu hataların olma olasılığı akrabalık bağları yakınlaştıkça artıyor.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
haklısınız  o yuzden  yuzde elli şans veriyorum..

Mahsun ECE' Alıntı:
hayır bence doğal değil insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da DNA gen dizilimlerinde hatalar çıkabiliyor ve bu hataların olma olasılığı akrabalık bağları yakınlaştıkça artıyor.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Mahsun ECE' Alıntı:
kardeş ben biyolojik anlamda bakmıyorum hayvanların doğasına bakıyorum, yaradılış itibariyle hayvanlar bazı türler hariç, çiftleşme dönemlerinde kendilerine eş olarak ana, bacı, kardeş ayrımı yapmadan kurlarına karşılık veren dişi veya erkek ile çiftleşirler bu anasıda olabilir babasıda kardeşide gen dizilimleride buna uygun olarak yaratılımıştır, örnek olarak ana muhabbet kuşu yavrusu yuvadan atladığı zaman artık o yavrusu değildir onu eşinden kıskanır o yavruyu kafesten almazsanız ölüme kadar gidebilir...

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
babayla yavrsunu çifleştirdiğinizde ortaya daha sağlam bir kan çıkacaktır. Çiftleşmelerinde hiçbir sakınca yok. Olayı dramatik bir hale getirip etik mi değil mi tartışması çok boş. Hayvanlar aleminde bu tarz çiftleşmeler normaldir

eskici

Takipçi Üyemiz
Hakan EFE' Alıntı:
Hiçbirsey olmaz, etik tartışması çok saçma , yaradan bunları hesap etmiştir merak etmeyin...
elbette yaradan hepsini hesap etmiştir.kimsenin bunu sorgulamasına gerek yok!fakat gözgöre göre yavruyla babanın bilerek çiftleştirilmesi yanlıştır.günahımız boynumuza..!

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bence bu konuyu bir okuyup araştırın.Herkes kafasında bir doğru bulmuş onu savunuyor.Kardeşler aynı batım olmadığı sürece eşleştirilebilir.Tabi bu gen havuzu,bu kanın özellikleri ve ya kanın taşınmak istenen yeri vs gibi durumlar göz önünde olduğunda titizlikle araştırılıp yapılması gerek.Eşleştirilirse %50 şans gibi falan şeyler tamamen kendi fikriniz.Böyle bir şey yok.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Bu konuyla ilgili yabancı bir sitede bir tablo yapılmıştı, bir mesajımda vermiştim sitede ama bulamadım şimdi. Tabloya göre en riskli durum kardeşlerin eşleşmesi. Genlerin aynı olma durumu yüzde yüz olduğu için. Anneyi ya da babayı yavrusuyla eşleştirmek ise kardeşlere göre daha az riskli bir durum. Risk seviyesi ise yüzde 50 ye düşüyor. Ben şuan öyle bir çift yaptım yavruyla babasını eşleştirdim ve bugün ilk yumurta geldi. Ama bu bilerek yaptığım bir eşleştirme. Sebebi ise babaya daha yakın yavrular elde etmek. Amaç özellik yakalamak. Eğer böyle sebepleriniz varsa bence tercih edilebilir, risk alınabilir. Ama yeter ki yavru alayım diye yapıyorsanız riske girmeye de gerek yok bence. İnsan hayvan ayrımı yapmaya da gerek yok zannımca, sonuçta risk olduğu aşikar ve bunlar da birer canlı, önlem almak, dikkat ederek üretim yapmak en mantıklısı.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Muhammet BOZACI' Alıntı:
hep üretimden yana düşünülüyor.sizce bu ETİK 'midir arkadaşlar..!!??
Etiklikle alakası yok ki kardeş , hayvanlarda bu yok . Sence 200 tane sığırı olan hayvancılıkla uraşan bir adam kardeş bu dana ile inek deyip çiftleştirmiyor mu :))