Banyo?

motifcan

Uzman Üyemiz
çiftlerime nasıl banyo yaptırabilirim. banyoluklarını koyuyorum ama yanına bile yaklasmıyor. hatta bir tane kusum suluktan banyo yapmaya calısıyor bende her seferinde banyolugunu koyuyorum yapmıyor.suluğunu cıkarttım banyoluk var bilmıyorum doğru bir yol mu? Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Adı
serkan
Soyadı
cakiroglu
fıs fıslar var yuvalıgı cıkar öyle suyu sık derim ben cok denedim hoşlarına gidiyor saygılar

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
serkan cakiroglu' Alıntı:
fıs fıslar var yuvalıgı cıkar öyle suyu sık derim ben cok denedim hoşlarına gidiyor saygılar
Serkan bey, banyo yapmak istemeyen kuşa özellikle kışın banyo yaptırılmaz. Banyoluğu koyduğunuzda  yaparsa kendisi yapar. Ben daha önce fısfıs ile bir kuşu yıkamıştım. Ertesi güne kalmadı ki sobalı odadaydı.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
yavuz alptekin' Alıntı:
banyoluğu kafesine as ve kuşları kendi haline bırak banyo ihtiyaclarını kendileri karşılayacaklardır ama kış aylarından dolayı fazla banyo ihtiyacı duymayabilirler
+1

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
yavuz alptekin' Alıntı:
banyoluğu kafesine as ve kuşları kendi haline bırak banyo ihtiyaclarını kendileri karşılayacaklardır ama kış aylarından dolayı fazla banyo ihtiyacı duymayabilirler
+2

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
yada benim 10 yaşında yaptığım gibi yumurtanın üzerindeki kuşu çıkart yıka sonrada geri koy kafese kökten temizlemiş olursun ah eşşek kafam :(

E

elaziz2316

Guest
    Mehmet KIDIR bey'in daha önce başka bir konuya yazdığı mesajdır. Aydınlatıcı olduğunu düşündüğüm için buraya da kopyalıyorum.

"Hilmi abinin bir sözü var, dışarda kar yağsa dahi banyo verebilirsin. Selahattin abinin bir sözü derki  sağlıklı kuş banyo yapar. Ben veriyorum. Kimisi yapıyor. Kimisi yapmıyor. Dün dediğim gibi vermiştim. O kadar çok ihtiyaçları varmış ki, ben daha koyar koymaz atladılar içine. 10 dk sonra suyu tazeledim diğerleri de sabaha kadar yapmışlar. Ayda bir falan veriyorum. Benimde 30'a yakın yavrum var."

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
peki yumurtalı yavrulu kuşlara da verilir mi banyo.
bir sakıncası var mı acaba.

motifcan

Uzman Üyemiz
M.Yasin ÖZCAN' Alıntı:
bir sakıncası yok isterlerse yaparlar. bu arada bilgiler için abilerime teşekkür ederim :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
M.Yasin ÖZCAN' Alıntı:
Yumurtalı kuşlara önermem Yasin. kuşun vücüdu ıslanacağından yumurtalarıda etkileyebilir