Beklediğim muhabbet kuşları geldii :D:D

Noldor

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Sekal

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Oğuz Koray KESKİN' Alıntı:
maşallah güzel kuşların var :) peki neden mavi mürekkep damlatmışlar :(
Kuşlarınız yurtdışından gelmiş. Suriye, pakistan v.s. Küçük ırkta kuşlar ;) Kafalarında ki mürekkepte ithalatçısının kuşları saymasına yarayan bir işaret. Misal pakistanda üretimhanede kasaya 130 tane kuş konuluyor, Türkiyeye gelince o kasanın içindeki kuşları her dükkanda ayrı ayrı saymaktansa atıyorum 10 da bir kafaya boya atıyorlar. Böylece kafası boyalı kuşları sayıp 10 ile çarpınca kasada ki kuş sayısını veriyor. Tabi rakamlar hayali. 100 lerle uğraşsalar belki boyaya ihtiyaç duymazlar ama binlerce kuş yüzlerce kasa geliyor ;)

motifcan

Uzman Üyemiz
Oğuz Deniz' Alıntı:
Kuşlarınız yurtdışından gelmiş. Suriye, pakistan v.s. Küçük ırkta kuşlar ;) Kafalarında ki mürekkepte ithalatçısının kuşları saymasına yarayan bir işaret. Misal pakistanda üretimhanede kasaya 130 tane kuş konuluyor, Türkiyeye gelince o kasanın içindeki kuşları her dükkanda ayrı ayrı saymaktansa atıyorum 10 da bir kafaya boya atıyorlar. Böylece kafası boyalı kuşları sayıp 10 ile çarpınca kasada ki kuş sayısını veriyor. Tabi rakamlar hayali. 100 lerle uğraşsalar belki boyaya ihtiyaç duymazlar ama binlerce kuş yüzlerce kasa geliyor ;)
anladım bilgi için teşekkür ederim :)

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Oğuz Deniz' Alıntı:
Oğuzcum, Aydın, üreticisi en bol illerden biridir. Bu nedenle dışardan kuş gelmez. Mavi mürekkebe gelince, hemşerilerim % 99 'u salmada üretim yaparlar. Salmada kendilerine ayıracakları kuşları işaretlemezler ilk yavruları kendilerine ayırır, diğerlerine kırmızı veya mavi mürekkep damlatır. Satılık olduğunu belli etmek için. Alıcı geleceği güne kadar dünyaya geldikleri salmada kalırlar. Etrafımdaki herkes bu şekilde yapar. Buradaki petlerde genelde yerli üreticiden alır. Bir çoğunun kendi üretimhanesi var. O yüzden fiyatlar düşüktür.

f.ilhan

Üyemiz
Adı
fatma
Soyadı
ilhan
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Oğuzcum, Aydın, üreticisi en bol illerden biridir. Bu nedenle dışardan kuş gelmez. Mavi mürekkebe gelince, hemşerilerim % 99 'u salmada üretim yaparlar. Salmada kendilerine ayıracakları kuşları işaretlemezler ilk yavruları kendilerine ayırır, diğerlerine kırmızı veya mavi mürekkep damlatır. Satılık olduğunu belli etmek için. Alıcı geleceği güne kadar dünyaya geldikleri salmada kalırlar. Etrafımdaki herkes bu şekilde yapar. Buradaki petlerde genelde yerli üreticiden alır. Bir çoğunun kendi üretimhanesi var. O yüzden fiyatlar dusuktur

+1

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
hayırlı olsun sizle birlikte kuşunuza sağlıklı ömürler dilerim

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Değerli arkadaşlar ve abiler. Ben amatörüm ama bir hayvana bunu yapılması taraftarı değilim. O mürekkep muhakkak gözüne kaçan kuşlarda vardır. İşaretlenecekse daha farklı bir yöntem uygulanmalıdır. Bende ufakta olsa üretimciyim, ama büyük bir üretimhanemde olsa bu şekilde yapacağımı zannetmiyorum. Kınıyorum...
Bu arada Kuşlarınız Hayırlı olsun...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
akin3734' Alıntı:
Değerli arkadaşlar ve abiler. Ben amatörüm ama bir hayvana bunu yapılması taraftarı değilim. O mürekkep muhakkak gözüne kaçan kuşlarda vardır. İşaretlenecekse daha farklı bir yöntem uygulanmalıdır. Bende ufakta olsa üretimciyim, ama büyük bir üretimhanemde olsa bu şekilde yapacağımı zannetmiyorum. Kınıyorum...
Bu arada Kuşlarınız Hayırlı olsun...
İhtimallerle insanlar kınanmaz. Siz aç bırakarak eğiten (?)leri kınayın.