Bengal ispinozlar için yardım!!!!!

koray67

Üyemiz
Adı
koray
Soyadı
özdemir

BENGAL İSPİNOZLAR İÇİN YAŞ VE CİNSİYETLERİ İÇİN YARDIM!!!!!          alkisd alkisd alkisd

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
bengal ispinozlarının cinsiyetlerini bakarak kimse ayırdedemez tek anlamanın yolu takip etmektir dik durarak ötüm yapan varsa erkek tir

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Behsat abi besliyordu sanırım BEHSAT TİĞİZ o yardımcı olur kanarya ve muhabbetten anlıyoruz ama ispinozlardan hiç çakmam :D

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ah ah nedir bu bengallerden cektigim :) arkadasım kusları ayrı ayrı kafeslere al kendini kabartarak öten varsa erkektir ötmezse dişidir.. goruntuden anlasılmıyor bu kuslar..

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
ah ah nedir bu bengallerden cektigim :) arkadasım kusları ayrı ayrı kafeslere al kendini kabartarak öten varsa erkektir ötmezse dişidir.. goruntuden anlasılmıyor bu kuslar..
bu bengallerden en çok dert çekenlerden biride benim behsat agaaaaaaaaaa biliyosun

veycell66

Takipçi Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
özdemir
Duruşlardan cinsiyet tesbiti çok zor ötüşlerinden ayırt etmek en doğrusudur.

koray67

Üyemiz
Adı
koray
Soyadı
özdemir
değerli  bilgileriniz için herkese teşekkür ederim
saygılarımla..... ;) ;) ;) ;) ;) ;)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ustalartın ustası Yavuz abimiz zaten yorumunu yapmış aga...ondan daha iyi bengal ispinozu ustası bulamazsın...en azından bu forumda  :)

veycell66

Takipçi Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
özdemir
Nerden biliyosun Günay bey bu forumda kimin nekonuda nekadar bilgili olduğunu

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
3 yıla yakındır bu forumda üyeyim...forumdaki her kullanıcı aktif üyelerin paylaşımlarından az çok bilgi ve tecrubelerini tahmin edebilir. Yavuz abimiz eskiden forumda çok aktifdi ve bilgisinden birsürü insan faydalanmıştır...sanırım bu günlerde siteye çok fazla uğramıyor. Bunun dışında Yavuz Usta abimizi da şahsen tanırım, defalarca üretimhanesine gitmişimdir...yıllardır bengal ispinozu besler. Bu nedenle bana göre Yavuz abimiz bu konuda yeterince bilgilidir ve bilgisine güvenirim. Eski iletilerinize bakınca sizin de çok aktif olduğunuz söylenemez, imzanızda bengal ürettiğiniz yazıyor...bu sizi başka birinden daha az bilgili ve tecrubeli yapmaz, daha az saygı hakketiğiniz anlamına da gelmez. Bu sohbetin popularite yarışı olmadığını biliyorum ama eminim başka sitelerde oldukça populersiniz, bu nedenle önceki yorumuma alınmanıza veya bunu polemik konusu yapmanıza gerek yok.

Ayhan VATANSEVER

Yeni Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
VATANSEVER
Yavus abimiz kadar bilgili olmasakta kendi çapımız da az çok tecrübeli sayılırız Bengal ispinozu konusun da...

Ben de tecrübelerimden yararlanarak koyu kahverengi olan erkek, açık kahverengi olan dişi diyorum...

veycell66

Takipçi Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
özdemir
Sitemizdeki en az Yavuz bey kadar tecrübeli diğer isimlerden biriside Ayhan kardeşimiz ve Murat Durgut abidir, ispinozlar konusunda bilgilerine güvenirim ve çeşitli yarışmalardada çok iyi dereceleri vardır.

veycell66

Takipçi Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
özdemir
Buarada önceki mesajınıza ben alınmadım Günay bey çünkü ben ispinoz konusunda çok yeni sayılırım ama yeni olmama rağmen kısa zamanda iyi bilgiler edindim ve iyi kuşlar üretmeyi başardım ama yukarıda ismini verdiğim kişiler ispinoz konusunda gayet tecrübeli isimler,sizinde eski mesajlarınıza bakınca olumlu paylaşımlarınızın yanısıra polimiklerle etkili olmuşsunuz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
sitenin tepesinde muhabbet kuşu üreticileri yazıyor, doğal olarak bu kuşlarla ilgilenen kullanıcı sayısı fazla olması beklenir. Bunun yanı sıra tabii ki diğer kuşlar hakkında da bilgiler ve tecrube paylaşımları var...bu kuş türleri ile ilgili sorular da gelebiliyor. Aramızda diğer kuş türlerini besleyip konusunda tecrubeli olanlar muhakkak vardır...ama hepsini tanıyıp bilemeyiz, siz birini, bir başkası diğerini tanıyor olabilir, bu durum birinin diğerinden daha üstün olduğu anlamına gelmez, tek fark aralarındaki sitede gösterdikleri faaliyetler. Yavuz abimiz bu sebepten dolayı bu forumda daha çok tanınmaktadır. Sizin dediğiniz kişiler bu işin gerçekten kitabını da yazmış olabilirler, ama bizim bundan haberimiz yoksa bu kişileri tanımamız da imkansız. Dediğim gibi başka forumlarda (mesela finch-tr gibi) bu dostlarımızın yazıp çizdiklerine çok itimat ediliyor olabilir ve insanlar onların dediklerine güveniyorlardır. Neyse sözü uzatmaya gerek yok, anlıyacağınız ilk yorumum bu yukarıda saydıklarımla alakalı- yani bu forumda bengal ispinozu denince genellikle akla ilk gelen kişi Yavuz abimizdir. Bence çok gereksiz bir soru sormuş oldunuz, umarım cevaplayabilmişimdir.