+1Mustafa DOĞRU' Alıntı:Paylaşım için teşekkürler.
Onur AYAZ' Alıntı:Emeğinize sağlık,gerçekten güzel bir paylaşım.
yoğurdun suyu sadece 8-9 saat kalıp çekerseniz hiç zararını görmezsinizCanan NUMAN' Alıntı:Kuşlarımız için gerekli olan vitamin, protein ve mineral deposu olan yoğurt suyunu suluklarına gündüz koyup akşam değişimini yapacak şekilde 8-10 saat bulundurmalıyız. Ayrıca yoğurt suyu B2 vitaminin yanı sıra böbreklerede çok fayda sağlamaktadır
Burada yoğurt suyu beni korkuttuğu için vermeye korktum. Hazır yoğurt alıyorum ben, kullanırkanen sulanmış olan kısmını yoğurtsuz bir biçimde ayırıp öylemi suluklara koyacağız.
Süt ve süt ürünleri vermeyin diye okuduydum bir yerde. Yoğurt buna dahil değil. Öyle anlıyorum.
Yani YOĞURT SUYU hariç süt ve süt ürünleri.
Kusura bakmayın yanlış yapmayayım diye yanlış anlamamaya çalışıyorum.
Sonra telafisi zor vicdan azabı çekmekten endişeleniyorum.
Ancak siz bayağı biliyorsunuz diye okuduğum yazılardan anladığımdan, bilgili olan kişiler de hayır olmaz demediğinden, deneyeceğim.
Teşekkürler.
selam mısır ve buğday gevreklerinin karışımlarında çikolata ve şeker esansları bulunmaktadır bu yüzden kuşlarda kullanılması sakıncalıdır.Ersin DEDE' Alıntı:Kahvaltıda sütle karıştırılıp cocuklara yedirilen buğday ve mısır gevreği hakkında ne dersiniz ufak ufak verebilir miyiz? içindeki vitaminleri faalan okudumda iyi gibi .
merhaba öncelikle belirtmek isterimki ishallerde bir bakteriyel ishal vardır birde yiyeceklere dayalı ishal vardır ikisini birbirinden ayırmamız gerekir. Bu yüzden yiyeceklerin hiçbir sakıncası yoktur önemli olan sebzelerde ve meyvelerde yeterli seviyede yıkama ve bitkisel ilaçlama kalıntılarının kalmamasına özen göstermektir. Ek olarak tabikide dozaj önemlidir marul vereceksek bir kuşa kart yapraklı bölümünden 1 parmak kadar yeterli gelecektir. Tohumlarda yani ana besinde problem olmaz günlük verdiğiniz miktarı yine vermeye devam edin.Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:Evet çok güzel ama bi sorun var doz ları bence önemli ve her sebzenin meyvanın her kuşa ii geleceğini düşün müyorum ( yavrudan alışıp gelmediği sürece) isal durumu artabilir. birde mama meyva sebze verilirken tohum ne kadar vermeliyiz.?
çok güzel bir düşünce özellikle ısırgan otunun faydaları oldukça çoktur kırgın bünyeyi kuvvetlendirmenin yanı sıra sağlam olan bünyedede doping etkisi yaratır. Yapraklarının hazmı zor olduğu için suyunu sıkıp suluklarına 100 ml suya 2 cc katılabilir. Bu ürünü kuşlarımına vermeyeli uzun zaman olmuştu katı meyve sıkacağını kullanmam yasaklandığı içinCanan NUMAN' Alıntı:Çok güzel bir başlık olmuş Teşekkür ederim.
Cevaplar için de sağolun gönlüm rahat vereceğim yoğurt suyunu,
Taze ısırgan tohumdan çok kolay ürüyor. Acaba saksıda üretip versek veya pazardan taze alsak yıkayıp versek iyi olurmu? Veya kaynatıp suyunu buzdolabına koysak, arada çıkarıp suluklarına koysak olurmu?