BESLENME METODLARINDA DEĞİŞİM ÖNERİSİ

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Salih bey Paylaşım çin teşekkürler Mustafa bey sizin salmayıda merakla bekliyor olacağım  aklımda geçen olay ....

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Evet kardeşim çok haklı özellikle kırmızı(acısız) biberi biz çok sık veriyoruz.Ve de okaliptus yaprağını dallarıyla birlikte salmaya tüneklere asıyoruz.Çok faydalı oluyor.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kuşlarımız için gerekli olan vitamin, protein ve mineral deposu olan yoğurt suyunu suluklarına gündüz koyup akşam değişimini yapacak şekilde 8-10 saat bulundurmalıyız. Ayrıca yoğurt suyu B2 vitaminin yanı sıra böbreklerede çok fayda sağlamaktadır

Burada yoğurt suyu beni korkuttuğu için vermeye korktum. Hazır yoğurt alıyorum ben, kullanırkanen sulanmış olan kısmını yoğurtsuz bir biçimde ayırıp öylemi suluklara koyacağız.
Süt ve süt ürünleri vermeyin diye okuduydum bir yerde. Yoğurt buna dahil değil. Öyle anlıyorum.
Yani YOĞURT SUYU hariç süt ve süt ürünleri.

Kusura bakmayın yanlış yapmayayım diye yanlış anlamamaya çalışıyorum. 
Sonra telafisi zor vicdan azabı çekmekten  endişeleniyorum.

Ancak siz bayağı biliyorsunuz diye okuduğum yazılardan anladığımdan, bilgili olan kişiler de hayır olmaz demediğinden,  deneyeceğim. 

Teşekkürler.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Canan NUMAN' Alıntı:
Kuşlarımız için gerekli olan vitamin, protein ve mineral deposu olan yoğurt suyunu suluklarına gündüz koyup akşam değişimini yapacak şekilde 8-10 saat bulundurmalıyız. Ayrıca yoğurt suyu B2 vitaminin yanı sıra böbreklerede çok fayda sağlamaktadır

Burada yoğurt suyu beni korkuttuğu için vermeye korktum. Hazır yoğurt alıyorum ben, kullanırkanen sulanmış olan kısmını yoğurtsuz bir biçimde ayırıp öylemi suluklara koyacağız.
Süt ve süt ürünleri vermeyin diye okuduydum bir yerde. Yoğurt buna dahil değil. Öyle anlıyorum.
Yani YOĞURT SUYU hariç süt ve süt ürünleri.

Kusura bakmayın yanlış yapmayayım diye yanlış anlamamaya çalışıyorum. 
Sonra telafisi zor vicdan azabı çekmekten  endişeleniyorum.

Ancak siz bayağı biliyorsunuz diye okuduğum yazılardan anladığımdan, bilgili olan kişiler de hayır olmaz demediğinden,  deneyeceğim. 

Teşekkürler.
yoğurdun suyu sadece 8-9 saat kalıp çekerseniz hiç zararını görmezsiniz

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Ersin DEDE' Alıntı:
Kahvaltıda sütle karıştırılıp cocuklara yedirilen buğday ve mısır gevreği hakkında ne dersiniz ufak ufak verebilir miyiz? içindeki vitaminleri faalan okudumda iyi gibi .
selam mısır ve buğday gevreklerinin karışımlarında çikolata ve şeker esansları bulunmaktadır bu yüzden kuşlarda kullanılması sakıncalıdır.

Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
Evet çok güzel ama bi sorun var doz ları bence önemli ve her sebzenin meyvanın her kuşa ii geleceğini düşün müyorum ( yavrudan alışıp gelmediği sürece) isal durumu artabilir. birde mama meyva sebze verilirken tohum ne kadar vermeliyiz.?
merhaba öncelikle belirtmek isterimki ishallerde bir bakteriyel ishal vardır birde yiyeceklere dayalı ishal vardır ikisini birbirinden ayırmamız gerekir. Bu yüzden yiyeceklerin hiçbir sakıncası yoktur önemli olan sebzelerde ve meyvelerde yeterli seviyede yıkama ve bitkisel ilaçlama kalıntılarının kalmamasına özen göstermektir. Ek olarak tabikide dozaj önemlidir marul vereceksek bir kuşa kart yapraklı bölümünden 1 parmak kadar yeterli gelecektir. Tohumlarda yani ana besinde problem olmaz günlük verdiğiniz miktarı yine vermeye devam edin.

Ayrıca Canan hanım yoğurdun suyu ile sütün bileşimleri arasında çok büyük farklar vardır. Rahatlıkla yoğurt suyunu kullanmanızı tavsiye ederim hiçbir sakıncası yoktur. Mehmet Çetin arkadaşımızın paylaşımı bende merakla bekliyorum. Konuya iştirak eden ve doğal beslenmeyi uygulamaya çalışan bütün arkadaşlarıma saygılarımı sunarım.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel bir başlık olmuş Teşekkür ederim.
Cevaplar için de sağolun gönlüm rahat vereceğim yoğurt suyunu,

Taze ısırgan tohumdan çok kolay ürüyor. Acaba saksıda üretip versek veya pazardan taze alsak yıkayıp versek iyi olurmu? Veya kaynatıp suyunu buzdolabına koysak, arada çıkarıp suluklarına koysak olurmu?

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Canan NUMAN' Alıntı:
Çok güzel bir başlık olmuş Teşekkür ederim.
Cevaplar için de sağolun gönlüm rahat vereceğim yoğurt suyunu,

Taze ısırgan tohumdan çok kolay ürüyor. Acaba saksıda üretip versek veya pazardan taze alsak yıkayıp versek iyi olurmu? Veya kaynatıp suyunu buzdolabına koysak, arada çıkarıp suluklarına koysak olurmu?
çok güzel bir düşünce özellikle ısırgan otunun faydaları oldukça çoktur kırgın bünyeyi kuvvetlendirmenin yanı sıra sağlam olan bünyedede doping etkisi yaratır. Yapraklarının hazmı zor olduğu için suyunu sıkıp suluklarına 100 ml suya 2 cc katılabilir. Bu ürünü kuşlarımına vermeyeli uzun zaman olmuştu katı meyve sıkacağını kullanmam yasaklandığı için :)  pazara gittiğimde alacağım teşekkürler

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
teşekkürler salih bey. örnekleri çoğaltmak gerekirse, özellikle bizim akdeniz bölgesinde okaliptus ağacını bitle ve haşere ile mücadelede kullanıyorum ben. dalın uç tarafından yaklaşık 15-20 cm koparıp 5-10 parca salmaya atıyorum.. kuşlar sürtünerek koklayarak resmen okaliptus banyosu yapıyorlar. ayrıca kümeste hiç bir koku yok. nefes açıcı bir ortam var. mesela bir kasaya bugday ekip koyuyorum salmaya, yeşeren bugdayları kuşlar koparıyor, ben suluyorum tekrar büyüyorlar kuşlar yine koparıyor.. bu döngü böyle devam edip gidiyor. EN SON BOMBA OLARAK SALMAYA KUŞLARIM İÇİN MİNİ BİR ŞELALE YAPIYORUM. FAZLA DERİN OLMAYAN, KUŞLARIN KOLAYCA BANYO YAPIP SERİNLEYEBİLECEĞİ BİR ŞELALE. TAMAMLANINCA HEPSİNİ DE PAYLAŞACAĞIM. AĞAÇ KOVUKLARINDAN YUVALAR, ŞELALE, BUGDAY TARLASI, YERDE KUM. İNŞALLAH YAKINDA PAYLAŞIRIM HEPSNİ. İNANIN Kİ DOĞALA ÇOK YAKIN VE STRES NAMINA HİÇ BİR ESER YOK

RESİMLERİ BEKLİYORUZ