bilezik ne demek nerden alabilirim?

oktay4965837

Takipçi Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
yeniceli
arkadaşlar bilezik ne demek neden kullanılır.Nasıl kullanılır.nerden alabilirim.Avantajı varmı?

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Bilezik kuşların ayaklarına takılan demir parçasıdır. Özelde yaptırabilirsiniz veya bir dernek vasıtasıyla getirtebilirsiniz. Dernek vasıtasıyla getirilen bileziklerle federasyonun düzenlediği yarışmalara katılabilirsiniz. Kuşların üretim yılı, üretici bilgilerini gösterir.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
bilezik yavru kuşların ayağına takılan bir maddedir.kuşun üretim yılı v.b bilgilerini gösterir.bana göre taktığın zaman kuş değer kazanır. özel yaptırmanı tavsiye ederim..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kayıt altındaki kuşların üretimle ilgili bilgilerini gösterir. Kuşları birbirinden ayırabilmenizi sağlar.   
    Üzerindeki renk ve rakamlardan kuşun doğum yılını görebilirsiniz.
    Üzerindeki Kod, Kısaltma ve rakamlarla Üreticisinin hangi ülkede olduğunu, bağlı olduğu  Derneği ve üretici kod bilgilerini bulabilirsiniz.
    Bir derneğe üye olmanız gereklidir.
    Yarışmalara katıabilmek için kuşunuzun ayağında bilezik olması şart tır.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
engin' Alıntı:
bilezik yavru kuşların ayağına takılan bir maddedir.kuşun üretim yılı v.b bilgilerini gösterir.bana göre taktığın zaman kuş değer kazanır. özel yaptırmanı tavsiye ederim..
kuşun değer kazanması yalnızca bir derneğe kayıtlı oluşuyla alakalıdır, senin kendin yaptırıp taktığın bilezik pek bişey ifade etmez sonuçta herhangi bir değeri yoktur kayıt anlamında.
bunun için derneklere üye olunup belirlenen zamanlarda sipariş verilmeli, hem standart ve kabul gören bir bilezik ve kayıt sistemine dahil olursunuz hem de sizin kuşunuz olduğu belli olur bunun yanında sizin yaptıracağınız bilezikler ii ustaların elinden çıkmamışsa kuşa zarar verebilir.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
hişş kavga yok' Alıntı:
kuşun değer kazanması yalnızca bir derneğe kayıtlı oluşuyla alakalıdır, senin kendin yaptırıp taktığın bilezik pek bişey ifade etmez sonuçta herhangi bir değeri yoktur kayıt anlamında.
bunun için derneklere üye olunup belirlenen zamanlarda sipariş verilmeli, hem standart ve kabul gören bir bilezik ve kayıt sistemine dahil olursunuz hem de sizin kuşunuz olduğu belli olur bunun yanında sizin yaptıracağınız bilezikler ii ustaların elinden çıkmamışsa kuşa zarar verebilir.
dikkat ederseniz cümlemde BANA GÖRE kullanmışım o sizin fikriniz bu benim..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Kayıt altındaki kuşların üretimle ilgili bilgilerini gösterir. Kuşları birbirinden ayırabilmenizi sağlar.   
    Üzerindeki Kod, Kısaltma ve rakamlarla Üreticisinin hangi ülkede olduğunu, bağlı olduğu  Derneği ve üretici kod bilgilerini bulabilirsiniz.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
+1

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
+1

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
İsmail bey yanlışım varsa düzeltin lütfen
linkini verdiğiniz bileziklerin sıkma olanlarında kuşun üreticisi yaşı vs bilgiler yazmayıp sadece aynı renkteki bileziklerin kardeş kuşlara takılması sureti ile kuşun ailesini belli etmekte kullanılabiliyor.
Diğerleri ise kuşun yaşı hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayabilirken TKKKF envanterinden çıkmadığı için üretici ve bağlı olduğu dernek hakkında bilgi veremiyor.Çünkü bu tarz bilezikler dernekler tarafından TKKKF ye sipariş ediliyor ve her derneğin plaka numarası ve kayıtlı üylerin kayıt numarasına göre  TKKKF ce bastırılıyor.Bilezikte sırası ile TKF (federasyonumuz) 11 (doğum yılı) 06 A (dernek plaka nosu benim derneğiminki bu en azından) gibi ibarelere ilaveten dernek kayıt nosu ve kuşun sıra numarası yazması gerekiyor.Hatta bileziğin rengi bile her yıl için Uluslararası Muhabbetkuşu Organizasyonu tarafından belirlenip dünya standartları haline gelmiş RAL boya kodları ile kodlanıp dünya çapında duyuruluyor.Mesela geçen sene turuncu iken bu seneki bileziklerimiz koyu mavi.

E

elaziz2316

Guest
      Haklısınız gökhan bey. Aynen anlatmış olduğunuz gibi. Bunlar resmiyette anlam ifade etmeyen ama üreticinin kendisine kalmış bileziklerdir. Özellikle sıkma bilezikler defalerca kullanılabilirliği açısından maliyeti düşük ama işlevi büyüktür (bence). Eşleşmeye atılan kuşlarda kardeş eşleşmelerinin önüne geçilmiş oluyor (tabiki kullananlar). Diğer sabit olanlarına da 11 hanelik 2 satır halinde ism, tlf vs. yazdırabiliyorsunuz.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
kanatli_uygarlik' Alıntı:
herkese iyi forumlar dliyorum.
yeni aldığım bir muhabbet kuşunun bileziğinde yazılandan yola çıkarak üreticisine ulaşılabilinir mi acaba?
bilezikte ki yazılar: ''CV v 10  6179''
saygılarımla.
Adınızı yazmadığınız için kusuara bakmayın size sayın kanatlı uygarlık diye hitap edeyim. :)

Alışılagelmiş yazım biçimi değil bu bilezikten 10 numara ile 2010 doğumlu kuş olduğunu anlıyorum.CV yerine CZ olsaydı Çek doğumlu bir kuş derdim.6179 ise üye numarası yada alınan yavru sayısı anlamında iki türlüde mantıklı gelmedi.
Mesela DSV AOB bu konu ile ilgili bilinen ülke kodları.Bu kodlar ile ilgili bir paylaşım daha önce yapılmıştı.Bulursam paylaşayım tekrar.Bulkamazsam kendi  kuşlarımdan  bakar söylerim.Şuan rahatsız etmeyeyim.Strese girecek bahane arıyorlar zaten :)

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Cz bilezikli kuş çek doğumludur.Ancak önceki mesajımda belirttiğim gibi kalanı için sadece 2010 doğumlu olduğunu çıkartabiliyorum.Klasik bilezik dili değil gibi geldi...

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
ÖZEL BİLEYZİK YAPTIRA BİLİRSİNİZ ARKADAŞLAR ADRES VERMİŞ YADA FEDERASYONA KAYITLŞI BİR DERNEĞE ÜYE OLUP TEDARİK EDEBİLİRSİNİZ