bilyeli suluk (hamster suluğu) kullanan var mı?

aranızda kuşları için hamster suluğu kullanan var mı? kullanışı kolay mı kuşlar rahat su içebiliyorlar mı? eğer tavsiye ediyorsanız ben de almayı düşünüyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
sitemizde vardı kullananlar sorun yoktu kullanımında lakin ben biraz tereddutluyum şahsen.. ve otomatik pvc kafeslerde var bu sistem denenmiş kabul gormuslerdi..

sürekli temiz su çıkışından dolayı benim de aklıma yattı lakin işte kuşlar rahat kullanabilir mi o konuda biraz tereddütlüyüm

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kuşlar zeki hayvanlar takip edip keşfedip etmediklerini kontrol etmelisiniz

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
alışırlarsa sizde 8) keyfinize bakarsınız :)
Aslı ÇALIŞKAN' Alıntı:
evet en kısa zamanda bir tane alıp deneyeceğim eğer alışırlarsa hepsinde bu sisteme geçmeyi düşünüyorum :)

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
bu sulukları ben kullanıyorum hiç sorun çıkmıyor alırken çelik paslanmayan bilyeli olanlardan alın su kirlenmiyor ... alkisd

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Ben ankaradan 60 adet aldım, hepsi akıtıyor. Normal suluğa döndüm. ileride devam edecek olursam nipel suluğa dönüş yapacam ama kendi sistemimi kuracam inşallah...

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
Aslı ÇALIŞKAN' Alıntı:
aranızda kuşları için hamster suluğu kullanan var mı? kullanışı kolay mı kuşlar rahat su içebiliyorlar mı? eğer tavsiye ediyorsanız ben de almayı düşünüyorum.
Aslı hanım bildiğim kadarı ile kuşları ufakdan alıştırırsanız bu suluğa daha iyi olucağı. Eğerki büyük kuşlarda deneyeceksenizde nacizhane fikrim eski suluğunuzun olduğu yere takın kuşlar farklılık yaşamasın, birde takmadan önce kuşları biraz susuz bırakın ki taktıktan sonra gözlem yapmanız daha kolay olur. Saygılarımla.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
Samed KEKLİK' Alıntı:
Ben ankaradan 60 adet aldım, hepsi akıtıyor. Normal suluğa döndüm. ileride devam edecek olursam nipel suluğa dönüş yapacam ama kendi sistemimi kuracam inşallah...
benim kullandığımda nipelin çanaklısı ve çok güzel kuşlar için özel yapmışlar 6 cm çapında bi göz atın derim ben kullanıyorum çok memnunum.
http://kanatlimalzemeleri.com/index.php?route=product/product&product_id=108
buda benim sistem
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,24541.0.html

Yalçın YILMAZ' Alıntı:
Aslı hanım bildiğim kadarı ile kuşları ufakdan alıştırırsanız bu suluğa daha iyi olucağı. Eğerki büyük kuşlarda deneyeceksenizde nacizhane fikrim eski suluğunuzun olduğu yere takın kuşlar farklılık yaşamasın, birde takmadan önce kuşları biraz susuz bırakın ki taktıktan sonra gözlem yapmanız daha kolay olur. Saygılarımla.
değerli yorumunuz için teşekkür ederim Yalçın bey. en kısa zamanda deneyeceğim. şansıma yavrularım var denemem kolay olacak :)

Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
bu sulukları ben kullanıyorum hiç sorun çıkmıyor alırken çelik paslanmayan bilyeli olanlardan alın su kirlenmiyor ... alkisd
teşekkür ederim yorumunuz için bende alırken çelik olan diye belirtirim :)

Samed KEKLİK' Alıntı:
üzüldüm gerçekten. ankaradan nerden almıştınız? bende ankaradayım da aynı yerden almayayım bari :)

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşlar bilyeli suluklar paslanmadan dolayı veya kireçten dolayı akıtma yapabiliyor.

Nipel suluklar biraz daha kullanışlı ancak bu kuşlar biraz haylaz olduklarından suyu boşa akıtabiliyorlar. smileki Çanaklı olarak kullandığınızda da normal suluktan pek farkı kalmıyor bana göre. Kuşun yediği mamalar ağzında gidip çanağı kirletiyorlar ve sürekli temizlik istiyor. Normal kafeslerde normal sulukları kullanmak en güzeli bence günlük su değişimi iyi oluyor. Arkadaşlar benim şahsi denemelerim ve tecrubelerim bu yönde.