bira mayası

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
öncelikle herkese hayırlı ramazanlar dilerim  bır kac gun once  bazı uretıcı  arkadaslarım ıle  sohbet ederken bıra mayası  yerıne  bıldıgımız kuru  hamur mayası kullandıklarını soyledıler yanı su marketlerde satılan ve  paketı  1  2  tl  olan kuru  pakmaya
  bıra mayası yerıne  bu maya kullanılabılırmı  faydası varmıdır merak ettım  bılen bırı cevaplarsa memnun olurum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bence ikisi çok ayrı mayalar...bu iş ekmek mayası ile olacak olsaydı, kuşçulukta bira mayasının lafı bile geçmezdi bugüne kadar...ama ekmek mayasını kuşçulukta kullanılmasını ilk defa şimdi duydum. Diğer yandan ustalardan hep duymuşumdur, kuşlarınıza sakın ekmek vermeyin diye, bunun sebebi ekmek mayası, yani ekmek mayası pek de faydalı birşey olmasa gerek.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bence ikisi çok ayrı mayalar...bu iş ekmek mayası ile olacak olsaydı, kuşçulukta bira mayasının lafı bile geçmezdi bugüne kadar...ama ekmek mayasını kuşçulukta kullanılmasını ilk defa şimdi duydum. Diğer yandan ustalardan hep duymuşumdur, kuşlarınıza sakın ekmek vermeyin diye, bunun sebebi ekmek mayası, yani ekmek mayası pek de faydalı birşey olmasa gerek.
ve ne yazıkki..cogu mamaların icinde aşırı ekmek var ve ekmek ıslanınca hemen mayalanıyor.. buda kuslarda maya mantar benzeri hastalıklara neden oluyor

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
bende duymusumdur mayalı ekmek kusu ıshal yapar dıyede bılırım  ama  bunu duydugum ınsanlar hafıfe alınacak uretıcıler de degıl  bır tanesı  ıyı derecede jumboculardan dıgerı keza  jumbo  maskelı cennet  ve  kanaryanın envaı cesıdıı ureten kısıler  ustadlarım yorum yapar  ve  bılgılerını paylasırlarsa aklımızda soru kalmaz  sanırım

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
sımdı  bu konuyla ılgılı kımsenın bılıgısı yokmu yaww
hıc duyan eden yokmu  bu bıra mayası ıle  hamur mayası arasındakı durumu

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bira mayası - http://www.beslenmedestegi.com/dogal-urun/brewers-yeast-nedir

hamur mayası - http://visalyolcusuyuz.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=951:hamur-mayas-nedir-ve-bilinmeyen-faydalar&catid=56:hayatimizdaki-kimya&Itemid=66

bu sizi tatmin eder umarım. Kullanıp kullanılmaması konusunda, ben şahsen bira mayasından şaşmam, bira mayasının kuşlara faydaları kanıtlanmışken hamur mayası ile fantezi risklere girmeye gerek görmüyorum. Belki bira mayasına erişim olmadığı için çok eskiden kuşçular hamur mayası kullanmış olabilir, ama eski hamur mayası ile yeni hamur mayası arasında da dağ kadar fark olduğuna eminim.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
valla burda  ıkısı ıcınde aynı seylerı yazıyor hemen hemen  de kaç kısılık  dernegız ve  sıtenın kac tane uyesı  var  bu konuyu okumuyorlarmı  yada bu kadar  uretıcı  mayayı hıc duymamısmı baska  bıra mayası yerıne ekmek mayası kullanan varmı onu merak ettım  sonucta tecru eden daha ıyı bılır dedım ama  kımsede tık yok

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Orhan KÜPELİ' Alıntı:
valla burda  ıkısı ıcınde aynı seylerı yazıyor hemen hemen  de kaç kısılık  dernegız ve  sıtenın kac tane uyesı  var  bu konuyu okumuyorlarmı  yada bu kadar  uretıcı  mayayı hıc duymamısmı baska  bıra mayası yerıne ekmek mayası kullanan varmı onu merak ettım  sonucta tecru eden daha ıyı bılır dedım ama  kımsede tık yok
Selamlar Orhan bey;
Konuyu henüz yeni fark ettim ve bir ''tık''layayım dedim...
Kanatlılarda ( burada kuşun cinsinin hiç bir önemi yok ) bira mayası yerine ekmek mayası kullanımını size kısaca özetlemek istiyorum.Bira mayası Saccharomyces cerevisiae adında yararlı bir bakterinin otoliz sonucu elde edilip kullanıma hazır bir ürün haline gelmesidir.Bu konu ile ilgili dünya çapında bir çok akademik makale yayınlanmıştır.Hatta en son yayınlanan akademik bir makalede aktif ve inaktif maya karşılaştırılmasında tüm yönleri ele alınmış ve inaktif mayanın çok daha faydalı olduğu bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır.Yani piyasada satılan ( bir çoğu atıktır ) kanatlılar için ve diğer hayvanlar için satılan bira mayaları çok faydalı birer üründür.
Bu maya suşları o kadar değerlidir ki her firma kendinde ki bakteriyi çelik banka kasalarında saklar...
Gelelim ekmek mayasına o da bir Saccharomyces cerevisiae bakterisidir ancak bira mayasında kullanılan ile farklı suşlardır.Parçalanmaları islevsellikleri ve yaptıkları işler ikisi arasında tamamen farklılık göstermektedir.Bira mayası vücut ısısı ile parçalanabilirken ( ki bira mayası kullanıma hazırdır ) farklı bir Saccharomyces cerevisiae suşu olan ekmek mayası  ancak 150 derece ve üzeri sıcaklıkta parçalanmakta ve kanatlı ve diğer hayvanların sindirim sistemlerine uygun değildir.Bu da hayvanlarda istenmeyen etkiler göstermekle beraber 1 / 2 lira dediğin rakamı çöpe atmaktan başka bir şey değildir.
Sonuç itibari ile dünyanın hiç bir köşesinde ( burası hariç ) kuş üretimi ile uğraşan bir üretici Bira Mayası yerine  Ekmek Mayası mayası kullandığını duymadım.Bu ve bunun gibi konularla yakından ilgilenen biri olarak daha yeni piyasaya sürdüğümüz ürünü siz üreticilerin beğenisine sunduk.http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,12905.0.html Benim babam 35 yıllık fırıncıdır ve haliyle ben de onunla bu mesleği yapmaktayım buna ilave olarak da Gıda Teknikeriyim inanın Bira Mayası yerine Ekmek Mayası kullanılıyor olsa bunu da benden ucuza bulamazdınız...

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
tsekkuler bılal bey  sızde olmasanız  aklımızda muamma  kalacak bu  maya  valla  az daha cevap bulamasam beynım mayalşanacaktı  ;D  ayrıca en kısa surede  sızden maya ve breedmax  ve dıazayme  sıparısı yapacam  ve  su  ozon jeneratoru etırtıyordunuz bır ara  sımdı  yenı bır partı daha  baslatılabılırmı acaba  ben o sırada askerdeydım  maddı  sıkıntısı yuzunden kacırdım  lakın sımdı lazım