abi tartışma diye bir şey olmaz zaten de galiba benim yazdıklarım biraz yanlış anlaşıldı. zaten büyüğüm yavuz abi de tartışma olamaz
bu arada ilacı şuanda kullanıyorum. kümeste hala çözemediğim bir rahatsızlık var . E coli ve Salmonellaya karşı nuframycin verdim hayvanlara ardından probiyotik ve aminasol ardından da bird improver verdim. bakalım faydası olacak mı. daha öncesinde de nuframycin kullanmıstım ama çözüm olmamıştı. piyasadaki en iyi salmonella ve E coli hastalıklarına iyi geldiğini öğrenmiştim.
Varsa başına gelen bu rahatsızlığın belirtilerini gören veya tedavi eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Belirti olarak çok ince dışkılar var. renk toprak rengi ve sanki kucuk kurtcuklar şeklinde. yetişkinlerde ölüm yok fakat kesilmeyen bir isal devam ediyor. iç parazit ilaçları da kullanıyorum. Yavrular genellikle kursak dolu olarak ölüyor. Rahatsızlığın olmadığı kafes sayısı da çok az. Yetişkinler gayet hareketli, yem ve su sürekli olarak tüketiyorlar. yani kümes cok normal, neşeli hayvanlar ama ishal i durduramıyorum.
Şuana kadar kullandığım ilaçlar
Parastop(Pantex Holland), Nuframycin, Ornistop, Cocci Geel, Amprolium.