BIRD IMPROVER Doğal Koruyucu

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Cihan AYTAN' Alıntı:
bazen bu kavgasız tartışma tadında yazılarla aslında doğrununda doğrusunu öğreniyoruz  birbirimizi kırmadan bu tür yazışmalar olmasıda faydalı  :) :)
Cihan kardeşime katılmamak elde deil...  alkisd

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
abi tartışma diye bir şey olmaz zaten de galiba benim yazdıklarım biraz yanlış anlaşıldı. zaten büyüğüm yavuz abi de tartışma olamaz:)

bu arada ilacı şuanda kullanıyorum. kümeste hala çözemediğim bir rahatsızlık var . E coli ve Salmonellaya karşı nuframycin verdim hayvanlara ardından probiyotik ve aminasol ardından da bird improver verdim. bakalım faydası olacak mı. daha öncesinde de nuframycin kullanmıstım ama çözüm olmamıştı. piyasadaki en iyi salmonella ve E coli hastalıklarına iyi geldiğini öğrenmiştim.

Varsa başına gelen bu rahatsızlığın belirtilerini gören veya tedavi eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Belirti olarak çok ince dışkılar var. renk toprak rengi ve sanki kucuk kurtcuklar şeklinde. yetişkinlerde ölüm yok fakat kesilmeyen bir isal devam ediyor. iç parazit ilaçları da kullanıyorum. Yavrular genellikle kursak dolu olarak ölüyor. Rahatsızlığın olmadığı kafes sayısı da çok az. Yetişkinler gayet hareketli, yem ve su sürekli olarak tüketiyorlar. yani kümes cok normal, neşeli hayvanlar ama ishal i durduramıyorum.

Şuana kadar kullandığım ilaçlar

Parastop(Pantex Holland), Nuframycin, Ornistop, Cocci Geel, Amprolium.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Uğur bey kardeşim, şartların ne olursa olsun 15-20 gün kadar kuşlarına sadece dinlenmiş su ver.Ölümler devam etsede etmesede ver. Yuvalıklarını tek tek pürmüzle ütüler gibi dezenfekte et, kafeslerine fıs fısla, yemlik,suluk,mamalık,tünek ne varsa VAnodinli su ile dezenfekte et.
20 gün sonraki durumunu tekrar yaz,ne  tür ilaç ve nasıl kullanacağını yazayım.
Saygılar.