Biri Yardım Edebilir mi?

tansel canbaz

Üyemiz
Arkadaşlar ufak bir salmam var 2 kafesin birleşiminden oluşan bir salma kafesler boyut olarak büyük içine 2 erkek 3 dişi attım ilk defa böle salma yaptım acemiyim acıkcası ama 3 dişidede yumurta var bir dişinin yavruları cıktı besliyor. merak ettiğim tedirgin olduğum konu şu yavrular yeme düştüğünde diğer kuşlar yavrulara zarar verirmi yavruları öldürürlermi ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.. Selamlar..

tansel canbaz

Üyemiz
teşekkürler sercan.  habil abinin yazısını bende okudum ama benim salmam öle büyük birşey değil  üretim kafesleri ortadan bölmesini çıkartıp 2 kafesi birleştirebiliyorsun öyle ufak bir salma alan dar oldğu için tedirginim.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Alan ne kadar darsa kavga etmeleri yada birbirlerine zarar verme riski daha çok olur bana göre... Yavrular yeme düşünce ayırabilme ihtimalin varsa ayır...

tansel canbaz

Üyemiz
yavrular yeme düştüğünde ayıracam ama bazıları erken atlıyor yem kıramıyor yem kırmayı öğrenene kadar zarar wermelernden korkuyorum ...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Tansel kardeş iyi gözlem yaparsam bir problem yaşamassın kuşları rahatsız edecek şekilde( yuvayı karıştırma salmanın yerini değiştirme) gibi vs durumlar yaparsan hayvanlar tedirgin olur arara verebilir. ama su anki durum nasılsa hiç elemeden ve onları strese sokacak bir drum olmadan bakımlarına devam et bir problem yaşamassın... Yavrular yuvadan atlamaya başladığı anda yavruları ayrı bir kafese ayır. kafesin içinde kalmasın...

tansel canbaz

Üyemiz
Habil TANTA' Alıntı:
Tansel kardeş iyi gözlem yaparsam bir problem yaşamassın kuşları rahatsız edecek şekilde( yuvayı karıştırma salmanın yerini değiştirme) gibi vs durumlar yaparsan hayvanlar tedirgin olur arara verebilir. ama su anki durum nasılsa hiç elemeden ve onları strese sokacak bir drum olmadan bakımlarına devam et bir problem yaşamassın... Yavrular yuvadan atlamaya başladığı anda yavruları ayrı bir kafese ayır. kafesin içinde kalmasın...
Çok teşekkür ederim habil abi..

cihangir

Üyemiz
Adı
cihangir
Soyadı
ziylan
erkeklerden yana problem olacagını sanmıyorum sadece dişiler yuva kavgasına girerlerse sorun olur.dikkatli takip etmeni öneririm.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Habil usta bende de bir çifthane var ortadan ayrılabilen her iki tarafta birer çift var 1 çift eş tuttu diğeri henüz tutmadı arasıra birbirlerinin tarafına geçmek istiyorlar arada bi levha var birbirlerine tam olarak göremiyorlar, aradaki levhayı kaldırsam birbirlerine zarar verirlermi

tansel canbaz

Üyemiz
Cihangir ZİYLAN' Alıntı:
erkeklerden yana problem olacagını sanmıyorum sadece dişiler yuva kavgasına girerlerse sorun olur.dikkatli takip etmeni öneririm.
dişilerde suan yuva problemi yok herkes kendi yuvasında inşallh olmazda :) teşekkür ederim yorumlarınız için :)

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ferhat HAN' Alıntı:
Habil usta bende de bir çifthane var ortadan ayrılabilen her iki tarafta birer çift var 1 çift eş tuttu diğeri henüz tutmadı arasıra birbirlerinin tarafına geçmek istiyorlar arada bi levha var birbirlerine tam olarak göremiyorlar, aradaki levhayı kaldırsam birbirlerine zarar verirlermi
baştan beraber salık olmadıkları için aradaki bölmeyi kaldırma yoksa sıkıntı cıkar... şu anda nasıl ise öyle kalsın...